این ارامگاه مربوط به ابومحمد فضل بن شاذان بن خلیل اَزْدی نیشابوری منسوب به دوره تیموریان و صفویست که گفته می شه از اصحاب امام علی نقی و امام حسن عسگری(ع) بوده اند. جلوی ارامگاه ابنمایی قرار داره و گنبد فیروزه ای رنگ و بنای ارامگاه کاشی کاری شده ست. ضریح کوچکی داخل بود و ایینه کاری بود. از نیشابور که به طرف ارامگاهخیام می رویم و قبل از افلاک نما جاده اسحاق اباد_ نیشابور به سمت بهشت فضل و ارامگاه فضل بن شاذان می رود. می توان تا اینجا با خط ۱۰ که انتهاش نزدیک ارامگاه خیام هست از داخل شهر روبه روی افلاک نما پیاده شد و با تاکسی تا ارامگاه رفت یا از میدان خیام داخل شهر اتوبوس هایی که به سمت اهوان می رود را سوار شد. از جاهای تاریخی نزدیک اینجا می شه قلعه لک لک اشیان و تپه تاریخی ترب اباد را نام برد.#گلفام_سفر
بقعه فضل بن شاذان مربوط به دوره تیموریان است و در نیشابور و آبادى فضل در حومهٔ نيشابور و شرق میدان بهشت فضل واقع شده.
تمامى آن از آجر ساخته شده . گنبد این بقعه داراى پوششى از کاشى آبی رنگ است وبدلیل مرمتهای فراوان اثری از قسمتهای قدیمی باقی نمونده، ابومحمد فضل بن شاذان، از عالمان بزرگ علمی و دینی در نيمهٔ اول قرن سوم است.وی از اصحاب امام جواد، امام هادی و امام حسن عسگری بود.
مقبره #محمد_فضل_بن_شاذان_نیشابوری در مسیر مشهد به #نیشابور واقع شده است. این مقبره در ورودی آرامگاه(بهشت فضل ) قرار گرفته و در اطرافش زائر سرا وخدمات رفاهی موجود میباشد. ساختمان این مقبره چند ضلعی و دارای گنبد میباشد و بیرون آن بسیار ماهرانه کاشی کاری شده است. خانم ها برای ورود باید حجابشان را رعایت کنند و سپس از ورودی خواهران وارد شوند ، در بدو ورود حیرت زده میشوید از زیبایی های داخل این مقبره که بسیار زیبا و منحصر به فرد میباشد، تمامی دیوارها و سقف ها به طرز استادانه ای آئینه کاری شده است و خود مقبره نیز با چوب اعلایی ساخته شده است که هر بیننده ای را محو خودش میکند. این مقبره بسیار هنرمندانه و باظرافت تمام ساخته شده است که در نوع خودش تمام عیار است. محمد فضل بن شاذان ، متکلم و محدث و فقیه شیعی بود.