از سمت درب زعفرانیه، موزه هنرهای زیبا اولین موزه در مجموعه سعدآباد محسوب میشه که البته خارج از مجموعه کاخ های سعدآباد قرار دارد. ساختمان موزه قبلا وزارت دربار بوده است که با نمای سفید رنگ یک عمارت بسیار زیباست. موزه سه طبقه دارد که طبقه سوم متعلق به نقاشان عصر صفویه و قاجار و هنوز راه اندازی نشده است. در طبقه دوم نقاشی های نقاشان اروپایی به نمایش گذاشته شده است که بسیار زیباست و برای علاقهمندان نقاشی حتما توصیه می شود. طبقه اول نیز متعلق به نقاشان معاصر است. مثل همه موزه ها، چینش و نحوه نمایش آثار از مشکلاتی است که توی چشم می زند. ساعات ورود به موزه هم تعریف شده است و مثلا سر ساعات خاصی مثل 13، 14 و 15 و البته ساعات صبح باید مراجعه کنید تا در را باز کنند. دلیل این کار هم جلوگیری از ازدحام و ایجاد تهویه بخاطر کرونا اعلام شده است.
سلام. اگر از درب ورودی میدان دربند وارد کاخ سعدآباد شوید، این پازدهمین و درحقیقت آخرین موزه ای هستش که خواهید دید. البته اگر از درب ورودی زعفرانیه وارد شوید این موزه اولین خواهد بود. در این موزه سه طبقه نقاشیهای مینیاتوری زیبا از پادشاهان و فرهنگهای قدیمی و همچنین مناطق باستانی برخی از کشورهای خارجی و جنگهای صورت گرفته بین آنها و مجسمه های کوچک و بزرگ بسیار زیبا خواهید دید. بر روی دیوار بین طبقات نیز تابلو فرشهای بزرگی نصب شده اند که مناظری زیبایی رو به تصویر می کشند. بازدید از این موزه را در مجموعه سعدآباد توصیه می کنم.
این موزه در بخش جنوبی مجموعه سعد آباد قرار دارد. برای بازدید از این موزه باید بلیت جداگانه در ورودی تهیه کنید.
این موزه در سه طبقه به نمایش تابلوهای نقاشی پرداخته است. از نظر من طبقه سوم که به نمایش آثار ایرانی میپردازد، جالبتر بود. تابلوی مشهور پرتره کمال الملک نیز در این بخش دیده میشود. تصاویر پادشاهان ایران از دوره صفویه به بعد در این بخش دیده میشود. طبقه همکف هم به نمایش تابلوهای اساتید معاصر پرداخته است. طبقه دوم نقاشی هنرمندان و نقاشان اروپایی به نمایش درآمده است و البته برای علاقمندان و کارشناسان نقاشی حتما ارزشمند است.
ساختمان این موزه در دوران پهلوی دوم در اختیار وزارت دربار بوده است.
موزه هنرهای زیبا در ابتدای ورودی مجموعه سعدآباد تهران قرار دارد. در بیرون موزه تنه درختی خشک شده به زیبایی تراش داده شده و تبدیل به چهره پیرمردی متین و حزین شده است. همین نمونه مشابه کنده کاری روی چوب کنار در ورودی نیز به چشم میخورد. طبقه همکف اختصاص به هنرمندان معاصر داشت. طبقه اول مختص هنرمندان اروپایی و طبقه دوم مختص نقاشان عصر صفویه تا قاجار بود که تابلوهای بزرگ و بی نظیری را خلق کرده بودند. در این میان نقاشی های دوران قاجار و صفویه را بسیار دوست داشتم. تابلوها در ابعاد بزرگ و با آنچنان رنگ و لعاب جذاب و جزییات ظریفی کشیده شده بودند که تا چند دقیقه محو تماشای آنها میشدم. فضایی میانی هر طبقه بسیار دلباز بود و در نقاطی از آن صندلی هایی برای نشستن قرار داشت. در این میان برایم جالب بود که تابلوها صرفا مربع و مستطیل نبودند و با طرحی خلاقانه تابلوهای پنج و شش ضلعی هم دیده میشد. این موزه مسلما برای هنر دوستان بسیار تماشایی خواهد بود و ساعتها میتوانند در آن وقت بگذرانند.