پل خرانق از قدیمیترین پلهای کشور و تنها پل انتقالدهنده آب روی کشور و یزد است که در فاصله ۶۰ کیلومتری شرق اردکان و ۸۵ کیلومتری شمال شرقی طبس در نزدیکی قلعه خرانق در روستای کویری خرانق ساختهشده است.
پل تاریخی خرانق، یک اثر تاریخی بیهمتا و بینظیر است و تاکنون با این کیفیت و این نقشه اجرایی در هیچ نقطه دیگر کشور نمونه آن دیده نشده است، اگرچه شیوه شترگلو یا پمپاژ طبیعی تحت فشار آب یک پدیده مرسوم در انتقال آب بوده ولی این شیوه در خرانق تقریباً بوم آورد است.
در مورد قدمت تاریخی این پل، پایههای پل را مربوط به دوره سلجوقی دانستهاند و از پاکار تا روی آب باره به اواخر قاجار مرتبط می باشد. در مصاحبهای با یکی از اهالی خرانق که ۱۰۰ سال سن او است، این پل در نود سال سال پیش، بر اثر سیل از پاکار تا روی آب باره آسیبی دیده و مجدداً بازسازیشده است.
این پل هیچگاه محل عبور و مرور فرد یا احشام نبوده است. هدف از ساخت این پل تنها انتقال آب از یک ساحل به ساحل دیگر رودخانه کال است. با توجه به سازه پل، با یک پایه سنگی ساروجی در امتداد پل روبرو میشویم که احتمال بند یا سیل شکن بودن پل را نیز میدهد.
آب باره دارای سه عدد پایه و چهار دهانه و روی این آب باره یک جوی آب که با ملات ماسه سیمان است و روی این آب باره یک جوی آب که با ملات ماسه سیمان و به عرض ۰.۴ متر ساختهشده و شیب روی آب باره ۲ درصد است.
پل آب رو همچنان در حال سرویسدهی است و آب قنات را از یکطرف رودخانه به طرف دیگر انتقال میدهد.
پل تاریخی روستای خرانق واقع در شهرستان اردکان یزد، نقش یک کانال آبرسانی را در گذشته داشته و تنها پل تاریخی آبرسان در ایرانه که روی رودخانه فصلی کال ساخته شده. طبق گفته ها سبک ساخت پل مربوط به دوره ساسانیه، پل چهار طاق داره که پایه ها و خود پل با ترکیبی از مصالح سنگ، خشت با ملات ساروج و طاقها باسنگ و گچ به سبک رومی ساخته شده. این پل دو منظوره بوده، در فصلهای پرباران از زیرپل سیلاب عبور میکرده و سیل بند بوده و نقش اصلیش انتقال آب قنات از طرف دیگر رودخانه به روستا و زمینهای کشاورزی بوده. منظره روستا از زمینهای کشاورزی و از زیر این پل زیبا و دوست داشتنیه، و همینطور پیاده روی روی پل امکان پذیره.