کوچه مروی یکی از مراکز خرید قدیمی تهران می باشد که از خیابان ناصرخسرو مقابل شمس العماره شروع شده و به خیابان پامنار ختم میشود، این کوچه بورس لوازم بهداشتی آرایشی ، عطر و خوراکی های خارجی همچون شکلات، کافه، نسکافه و پاستیل و ... می باشد. از طریق مترو با رفتن به ایستگاه مترو امام خمینی و گذر از خیابان باب همایون، به خیابان ناصرخسرو میرسید که در مجاورت آن کوچه مروی قرار دارد. این کوچه فلافل فروشی های عربی معروفی دارد که سابقه آن به زمان مهاجرت عرب ها به این منطقه برمیگردد.
این مسجد ۳۰۰ ساله زیبا در انتهای کوچه مروی تهران قرار دارد این مسجد هنوز حال و هوای تهران قدیم را دارد ورودی آن دالان تودرتوی کوتاهی است که قبلا سردابی در کنار آن بوده .پیشنهاد می کنم که اگر به سمت ناصرخسرو رفتیر یه سری هم به اینجا بزنید
از خیابان یا پیاده راه ناصر خسرو و روبروی درب معروف شمس العماره، کوچهی مروی شروع میشود. آخر این کوچه که راستای شرقی-غربی دارد هم به پامنار میرسد، روبروی بازارچهی عودلاجان.
از سمت ناصر خسرو که وارد این کوچه میشوید که حالا بورس لوازم آرایشی است، بیشتر شبیه به خیابان ته لنجی آبادن با مقیاسی کوچک است. مقابل فروشگاهها سایه انداز معبر با ستونهایی در یک ردیف و فاصله اجرا شدهاند. در این کوچه آثار شاخص تاریخی وجود دارند که بازدید از آنها بعضا به خاطر محدودیتهایی مقدور نیست. مدرسهی مروی از آن شمار است یا مسجد آقا محمود در سمت شرقی آن که در زمان اقامه نماز قابل بازدید است. یک بازار با نام سرای مظفریان قبل از بازارچهی مروی قرار دارد که گنبد زیبایی دارد ولی موقعیت آن طوری است که عکسش جالب نمیشود. این کوچه به نظر من از کوچههایی چون برلن، مهران، لولاگر ارزش بازدید بیشتری دارند.
فلافلی جانب غربی کوچه هم که برای خودش شناخته شده است و به تنهایی برند کوچه مروی است.
کوچه مروی از قدیمی ترین معابر شهر تهران و از کوچه های تاریخی خیابان ناصرخسرو است که از سمت شرق به پامنار متصل می شود. نام کوچه از مالک قدیمی املاک این منطقه گرفته شده است. محمدحسن خان مروی از خوانین قاجار و حاکم مرو در دوره فتحعلی شاه بود که املاک زیادی را در غرب عودلاجان خریداری کرد که امروز محدوده کوچه مروی است. او مسجد و مدرسه ای را با نام مسجد مروی بنا کرد و باغی در کنار آن را وقف کرد که بعدها دبیرستان مروی در آن احداث شد. کوچه مروی اکنون تبدیل به پیاده راهی برای گردشگران شده است. مغازه های این کوچه نماسازی و کوچه نیز سنگفرشی شده است. این کوچه در گذشته محل کسب و کار تاجران مهاجر عرب عراقی بوده که امروزه هم چندتایی از آنها همچنان در این کوچه حضور دارند. کوچه مروی امروزه تبدیل به بورس لوازم آرایشی شده است. معروف ترین فلافلی تهران سر کوچه مروی از سمت ناصر خسرو قرار دارد. روبروی کوچه و در آن سوی خیابان ناصر خسرو، عمارت شمس العماره می درخشد.