در خیابان ظهیر السلام تهران خانه موزهی صبا با فاصلهای نه چندان زیاد از باغ نگارستان و میدان بهارستان، قرار دارد. درب موزه را بعد از به صدا درآوردن زنگ خانه، مسئولش برایم باز میکند این موزه که بازدید از آن رایگان است در یک تالار کوچک به نمایش عکسها، سازها، مدارک شخصی و هر آنچه که به زندگی استاد صبا تعلق دارد میپردازد. نور سالن بازدید بسیار َضعیف است به نحوی که رغبت بازدید از موزه از بین میرود. مسئول موزه هم در زمان بازدید با فاصلهی چند قدم از شما حرکت میکند!
در انتهای سالن یک سری مجسمه با لباس اقوام ایرانی به نمایش گذاشته شده است که اثر همسر ایشان خانم منتخب اسفندیاری میباشد. آنطور که در تابلوی راهنمای موزه نوشته شده است این خانم دیپلمهای متعدد هنری از پاریس و ایتالیا اخذ کرده است و تالیفات متعددی در زمینه خیاطی و سوزن دوزی از ایشان بجا مانده است.
ابوالحسن صبا از اساتید برجسته موسیقی ایران در یک قرن اخیر است که علاوه بر نوازندگی و آهنگ سازی، دستی در نقاشی هم داشت. او نوازنده چیره دست سه تار و ویولن بود. صبا در سال ۱۳۳۶ درگذشت و در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد. خانه او در محله قدیمی بهارستان و در خیابان ظهیرالاسلام قرار دارد که در سال ۱۳۵۳ تبدیل به موزه شده که بسیاری از سازها و لوازم و مدارک شخصی صبا در آن به نمایش درآمده است. همچنین در بخشی از این خانه، تندیس های اقوام ایرانی با لباس محلی که کار همسر اوست به نمایش گذاشته شده است. موزه صبا از موزه های گمنام تهران است که کمتر شناخته شده و بسیار خلوت است. برای بازدید از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۴ مراجعه کنید و اگر در باز نبود، زنگ بزنید در را باز می کنند.