بوستان خواجوی کرمانی در کنار دروازه قران شیراز و در کنار مقبره این شاعر بزرگوار قرار دارد. این بوستان در دامنه کوه صبوی قرار دارد و تعداد زیادی پله میخوره که به قسمت بالایی بوستان و مقبره خواجو و شیر سنگی و غارهای سه گانه برسیم. این بوستان مشرف به شهر شیراز است و نمای بسیار زیبایی به شهر دارد، همچنین چندین آبنمای زیبا و یک طاق بزرگ در انتهای پارک هم به زیباییش افزوده. داخل این بوستان، فروشگاه صنایع دستی و فرهنگسرای خواجو هم قرار دارد که میتوان از آنها دیدن کرد. در انتهای پارک سه تا غار قرار دارد که یکی از آنها محل عبادت خواجو بوده است و در یکی از غارها یک شیر سنگی قرار دارد که از دهانش آب بیرون میریزد. مقبره خواجو هم در فضای باز پارک قرار دارد و داخل محفظه شیشه ای محافظت میشود. برای ورود به پارک باید بلیط تهیه کرد، اما زمان مراجعه ما باجه بلیط فروشی تعطیل بود و درب پارک باز بود و همه بدون بلیط وارد میشدند.
سلام. اگر از سمت جاده اصفهان به شیراز وارد شیراز بشوید ابتدا دروازه قرآن را مشاهده خواهید کرد که قبل از آن در سمت راست دیوارهای سنگی را خواهید دید که این دیوارها در شی با نورپردازی زیباتر هم می شوند. دقیقا پایین این دیوارها باید ورودیه پرداخت کنید و سپس از تعداد حدود 100 تا پله بالا برید تا به این مقبره برسید. آرامگاه خواجوی کرمانی، گوهرتراش غزل فارسی ایران، در دامنه کوه صبوی شیراز قرار گرفته است. این آرامگاه که در سال 1315 شمسی ساخته شده مشرف به دروازه قرآن است و آب چشمه رکن آباد نیز از کنار آن میگذرد. معماری منحصر به فرد خواجوی کرمانی باعث شده است که گردشگران زیادی بخشی از زمان سفر خود را به بازدید از آن اختصاص دهند. این آرامگاه در فضای باز قرار دارد و 2 عدد ستون در قسمت پایین و بالای آن قرار دارد؛ بر اساس آداب و رسوم آن زمان دو سنگ در بالا و پایین قبور شاعران و عارفان میگذاشتند. سه غار در نزدیکی مقبره خواجوی کرمانی وجود دارد که احتمالاً مریدان وی در آنها به حمد و ستایش خدا مشغول بودهاند و نقش برجستههایی مربوط به اساطیر ایرانی و وقایع تاریخی بر روی آنها و فضای داخلشان به چشم میخورد. مجسمه خواجوی کرمانی نیز در کنار قبر وی ساخته شده که بر زیبایی بصری منطقه افزوده است. خواجوی کرمانی که از اغلب علوم روز زمانه خود همچون نجوم و هیئت بهره داشت در کرمان و در خانوادهای متمول زاده شد، بعدها به شهرهای مختلفی همچون بیتالمقدس، شام، حجاز، مصر، اصفهان، بغداد و شیراز سفر کرد و بر آثار شعرای نامدار به خصوص حافظ تأثیر عمیقی داشت. وی سرانجام در سال 752 هجری قمری در شیراز درگذشت و همانجا به خاک سپرده شد. از خواجوی کرمانی یا نخل بند شعرا علاوه بر کتاب دیوان، 6 مثنوی با نامهای گوهر نامه، کمال نامه، روضه الانوار، گل و نوروز، همای و همایون و سام نامه به یادگار مانده است. حتما به این مقبره زیبا سری بزنید.
در همسایگی دروازه قرآن و روبروی گهواره دید بوستان خواجوی کرمانی قرار دارد . در این باغ نسبتا بزرگ علاوه برفضای مشجر و چند آبنمای زیبا ، آرامگاه خواحوی کرمانی ، فروشگاه صنایع دستی ، کافی شاپ ، غار محل زندگی خواجو و غار شیر سنگی قرار دارد . بوستان زیبایی است و با توجه به این که مشرف به شهر شیراز می باشد از ویو خوبی برخوردار است و حس و حال خوبی دارد . در صورت مسافرت به شیراز یکی از مکانهایی که دیدنش توصیه می شود این بوستان می باشد