در یکی از کوچه های خیابان رودکی شیراز، در مجاورت ساختمانی بدترکیب و منحوس به نام هتل آسمان، یک خانه قدیمی و باصفا هست که به کافه رستوران تبدیل شده. وارد این رستوران نقلی و زیبا که میشوید، یک حیاط کوچک میبینید که در گوشه ای یک تنور نان پزی قرار دارد با یک شاطر مهربان و خوشرو، چهار پنج میز برای پذیرایی از مهمانان، یک حوض و چند قفس پرنده، یک قهوه خانه در گوشه دیگر حیاط و همین. ساده و دنج و دلچسب
کارکنان با روی گشاده و بسیار صمیمی به استقبال شما می آیند و شما را راهنمایی میکنند، البته معمولا اگر رزرو نکرده باشید جا ندارند، فضا کوچک است و محبوبیت بسیار. وارد ساختمان میشوید یک اتاق سنتی در سمت چپ، با تمام وسایل قدیمی و پشتی و قالی و مبل، که مناسب مهمانی های کوچک خانوادگی است. تمام در و دیوار ها در این رستوران دیدنی هستند، آنقدر وسیله جالب در این محیط کوچک با دقت و ظرافت چیده شده که هر دفعه شما را مجذوب میکند. از بشقاب ها و ظروف قدیمی به دیوار تا چمدان و چرخ خیاطی و شانه قالی بافی قدیمی، همه و همه باعث شده اند فضا بسیار خانگی و خودمانی باشد. سه اتاق دیگر هم هست که دوتای آنها باید برای رزرو مراسم خاص باشد. شهرت کافه عتیق در بین شیرازی ها زیاد است و به نظر من چند دلیل برای این شهرت و محبوبیت وجود دارد، یکی غذای فوق العاده خوشمزه با طراحی زیبا، دوم رفتار حرفه ای پرسنل و سوم ماندگاری کیفیت در این سالها. البته به اینها، برنامه های متنوع برای مناسبتهای خاص را هم اضافه کنید. من تا کنون در این رستوران موزیک زنده ندیدم، نمیدانم هیچ وقت نداشته اند یا روزهایی که ما رفتیم نبوده، اما این یکی از چیزهایی است که من در مورد این رستوران خیلی دوست دارم. در کافه عتیق وقتی با دوستی میروید تا ساعتی گپ بزنید، فضا کاملا مهیاست. صدای شرشر آب حوض و صدای آواز پرنده ها بیشترین صدایی است که به گوش میرسد.
قبل از غذا اول با یک سینی متنوع پیش غذا پذیرایی میشوید و نان تازه گرم. غذاها همه خوشمزه هستند اما من ته تغاری زرشک و زعفران و کباب آتیشی را از همه بیشتر دوست دارم. دورچین بعضی غذاها یک گل سیر سرخ شده درسته و فلفل سبز سرخ شده هست که بسیار لذیذ است. من معمولا خواهش میکنم و بیشتر از این سیر و فلفل میگیرم. پلو ها همه با ته دیگ سرو میشوند و شاید تنها ایرادی که بشود به غذا گرفت چرب بودن زیادی آن باشد که خب هر از گاهی اگر بخواهید غذای خوشمزه بخورید، کمی چربی بیشتر مانعی ندارد، دو سه روز در هفته رعایت کنید جبران میشود.
در کل من همیشه برای رفتن به کافه عتیق اشتیاق دارم و همیشه راضی برمیگردم. این را هم باید اضافه کنم که ساعات کاری در طول هفته از عصر شروع میشود تا آخر شب برای کافه و شام. صبحانه و ناهار فقط پنج شنبه و جمعه آن هم با رزرو قبلی ارائه میشود.