تقریباً در ابتدای بازار سنتی شیراز کافه ای به نام کافه شعر و ادب پیروی وجود دارد که پشت سر در چوبی بزرگی قرار گرفته است. اگر در گرماگرم بازارگردی و شیراز گردی دلتان یک جای دنج و آرام خواست این کافه انتخاب خوبی برایتان خواهد بود. اول از این بابت آرام که خب به دلیل شکل و شمایل نامرتب و خاک گرفته و قدیمی اش تقریباً شاید افراد زیادی رقبت به نشستن در آن نکنند. ما هم از تشنگی سراغش رفتیم. سر ظهر اردیبهشت ماه هم به جز من و همسرم و دو توریست خارجی و لیدرشان کسی آنجا نبود.
اما با وجود کهنگی و فرسودگی کافه به نظرم جالب آمد. کافه در حقیقت حیاط یک خانه قدیمی بود با چند میز و صندلی ساده. اینجا در حقیقت کافه شربت بود و می توانستید عرق گلاب، عرق نعنا، عرق نسترن، تخم شربتی و یا چندین عرق دیگر را انتخاب کنید یا چای دارچین و بهار نارنج سفارش بدهید. ما هم سه عرق مختلف شامل عرق بیدمشک، عرق نعنا و عرق نسترن را انتخاب کردیم که هر لیوان 8000 تومان بود. اما بسیار چسبید. چند دقیقه ای در حیاط استراحت کردیم و نظاره گر محیط جالبش بودیم.
روی دیوار حصیری کشیده بودند و تمام آن را برگه های حاوی اشعار مختلف چسبانده بودند. همه تایپی نبودند و گاهی با خط کج و کوله شعر زیبایی را می خواندیم. در طبقه بالا هم روم چوب قرار داشت. در این قسمت در حقیقت از چوب های قدیمی و فرسوده و یا حتی یک لنگه در قدیمی مجسمه ها و المان های زیبایی درست کرده بودند که برای فروش بود و چندان هم ارزان نبودند. اما خلاقیت خاصی برایشان به کار رفته بود و هنر ارزشمندی بود. خواهش کردند عکاسی نکنیم و ما هم گوش داده و به تماشا اکتفا کردیم. جالب بود که توریست ها هم در حال چانه زنی برای خرید در قدیمی بودند که مربوط به ده ها سال پیش میشد و رویش خلاقانه کنده کاری شده بود. شاید آنها قدر هنرمان را بهتر می دانند!.