همه چیز درباره کارت کیشوندی و نحوه دریافت آن

3.2
از 8 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
کارت کیشوندی مخصوص چه کسانی است؟
24 آذر 1400 08:00
4

با شنیدن نام کیش به یاد یک تعطیلات بکر و جاذبه‌های فرهنگی و تفریحی متعددش میفتیم، اما این جزیره مانند سایر نقاط ایران، میزبان ساکنین بومی است و افرادی هستند که در این جزیره زندگی روزمره خود را سپری می‌کنند. قطعا اگر که با تور کیش به این جزیره سفر کرده باشید متوجه حضور این بومیان شده‌اید، ولی اگر برایتان سوال شده است که کارت کیشوندی که ساکنان کیش دارند چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، به خواندن این مطلب ادامه دهید تا ضمن ارائه توضیحات لازم درباره اخذ شهروندی کیش (کیشوندی) به نحوه دریافت کارت کیشوندی نیز بپردازیم.

11.jpg

کارت کیشوندی و انواع آن 

همانطور که در مطلب قوانین کیش هم اشاره کردیم به شهروندان جزیره کیش، کیشوند می‌گویند. کیشوندان از یک کارت شناسایی به نام کارت کیشوندی برخوردار هستند که با استفاده از آن می‌توانند از تخفیفات و مزایای ویژه‌ای مثل واردات خودرو، امکان خروج لوازم خانگی از کیش، تخفیف‌های گمرکی و... استفاده کنند. همچنین افرادی که کارت کیشوندی دارند در اولویت استخدام در انواع مراکز و سازمان‌های کیش هستند.

کارت کیشوندی در رنگ‌های گوناگونی صادر می‌شود که هر رنگ مربوط به گروه خاصی از شهروندان این جزیره است؛ اما تمام انواع آن محتوای یکسانی دارد.

  • کارت کیشوندی سبز: ویژه بومیان جزیره کیش
  • کارت کیشوندی آبی: ویژه خانواده‌هایی که به جزیره کیش مهاجرت کرده‌اند
  • کارت کیشوندی زرد: ویژه افراد مجرد
  • کارت کیشوندی کرم: ویژه افراد متاهلی که به صورت مجردی در جزیره کیش زندگی می‌کنند
  • کارت کیشوندی سفید: ویژه سرمایه گذاران و تاجران ایرانی 
  • کارت کیشوندی صورتی: ویژه سرمایه گذاران و تاجران خارجی 

 اگر اخیراً در جزیره کیش زندگی می‌کنید یا قصد دارید که در آینده ای نزدیک زندگی خود را در این جزیره آغاز کنید، دریافت کارت کیشوندی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید. پس بهتر است در مورد نحوه دریافت کارت کیشوندی و تمدید آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

 

اداره صدور کارت کیشوندی
اداره صدور کارت کیشوندی
ثبت نام کارت کیشوندی
ثبت نام حضوری کارت کیشوندی 

شرایط گرفتن کارت کیشوندی

کارت کیشوندی تنها به بومیان این جزیره تعلق نمی‌گیرد، بلکه افراد شهرهای مختلف، از روش‌های قانونی گوناگونی می‌توانند برای اخذ این کارت اقدام کنند. یکی از شرایط مهم دریافت آن، این است که آقایان بالای 18 سال (به جز متولدین سال 1342 قبل از آن) برای گرفتن کارت کیشوندی، باید کارت معافیت و پایان خدمت داشته باشند. شما نمی‌توانید به دلیل رفت و آمد ماهانه و هفتگی به کیش برای اخذ کارت کیشوندی درخواست دهید، زیرا اصلی‌ترین شرط اخذ کارت کیشوندی این است که حداقل 6 ماه در این جزیره زندگی کرده باشید و برای اثباتش باید از سند یا اجاره‌نامه خانه استفاده کنید. یکی از مراحل دریافت کارت کیشوندی، شرکت در دوره‌های آموزشی کیشوندی است. این دوره‌ها هر دو هفته یک بار آغاز می‌شوند و در آن موارد مختلفی همچون سرمایه‌گذاری در کیش، مقررات راهنمایی و رانندگی، فرهنگ زندگی در کیش و ... مورد بحث قرار می‌گیرد. به طور کلی افراد زیر می‌توانند برای دریافت کارت کیشوندی اقدام کنند:

  1. تمام افرادی که بومی‌ کیش هستند و در این جزیره به دنیا آمده‌اند.
  2. کارفرمایانی که مجوز فعالیت اقتصادی دارند.
  3. کارمندانی که در سازمان‌های دولتی و غیر دولتی مشغول به کارند و حداقل 6 ماه از اسکان آن‌ها در جزیره کیش می‌گذرد.
  4. دانشجویان شهر کیش که از مدارک اسکان و اقامت در این جزیره برخوردار هستند.
  5. سرمایه‌ گذارانی که در کیش ملک دارند و 6 ماه از خرید آن گذشته است.
  6. اتباع خارجی که از سازمان بازرگانی منطقه آزاد کیش مجوز گرفته و ثبت شرکت کرده باشند.

 

جزیره کیش
جزیره کیش

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت کیشوندی

مدارک لازم برای کارت کیشوندی به گروه‌های زیر تقسیم می‌شود:

مدارک عمومی

  • مدارک شناسایی
  • اصل و کپی پشت و روی کارت ملی
  • اصل و کپی شناسنامه (شناسنامه افراد بالای 15 سال باید عکس داشته باشد)
  • کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان
  • عکس رنگی تمام رخ بدون کروات و کلاه 

مدارک اشتغال

  • مدارک و قراردادهای مربوط به محل کار
  • مدارک اشتغال برای آقایان بالای 18 سال و سرپرست خانواده
  • ارائه گواهی تحصیل فرزندان محصل در کیش
  • مجوزهای معتبر فعالیت اقتصادی برای اتباع خارجی و ایرانی
  • گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویانی که بیش از 6 ماه در کیش مشغول به تحصیل بوده‌اند

مدارک سکونت

  • سند ملک مسکونی
  • اجاره نامه ملک مسکونی
  • گواهی سکونت (در صورت زندگی در منازل سازمانی)

چگونه کارت کیشوندی دریافت کنیم؟ 

شما می‌توانید از طریق سایت صدور کارت کیشوندی به نشانی kishvand.kish.ir برای دریافت و ثبت نام کارت کیشوندی اقدام کنید. سامانه صدور کارت کیشوندی متعلق به سازمان منطقه آزاد کیش است و درخواست کیشوندی از طریق آن در 5 مرحله انجام می‌شود. در این مراحل باید اطلاعات و تصاویر خود را در فرم‌های گوناگون بارگذاری کنید. علاوه بر درخواست دریافت کارت کیشوندی، شما می‌توانید اموری همچون اعلام مفقودی کارت کیشوندی، تمدید کارت کیشوندی، استعلام کارت کیشوندی و درخواست کیشوندی جدید را نیز از طریق این سایت انجام دهید.

 

سامانه ثبت نام کارت کیشوندی
 سامانه ثبت نام کارت کیشوندی

 

تمدید کارت کیشوندی

اگر اعتبار کارت کیشوندی شما به پایان رسید، باید مدارک مورد نیاز را به همراه کارت قبلی به سازمان‌های مربوطه ارائه دهید. همچنین از طریق سایت کیشوندی نیز می‌توانید اعتبار کارت کیشوندی خود را تمدید کنید. هزینه تمدید کارت کیشوندی 30 هزار تومان است. برای تمدید کارت کیشوندی باید به وضعیت خدمت سربازی خود توجه کنید. آقایانی که به سن 18 سالگی رسیده‌اند و اعتبار کارت کیشوندی آن‌ها به پایان رسیده است، برای دریافت تمدید آن باید برگه معافیت یا اشتغال به تحصیل ارائه دهند. اگر کارت کیشوندی شما مفقود شد، باید در اسرع وقت این موضوع را به مدیریت صدور کارت اعلام کرده و سپس یک آگهی مفقودی در یک روزنامه شاخص در کیش ثبت کنید و آن را به سازمان مربوطه ارائه دهید. برای دریافت مجدد کارت کیشوندی، علاوه بر تکمیل فرم‌ها و ارائه مدارک، باید یک مبلغ جریمه نیز بپردازید.

سخن آخر

مزایای مختلف برخورداری از کارت کیشوندی، آن را به یکی از ملزومات زندگی در کیش تبدیل کرده است. با داشتن این کارت می‌توانید از تخفیفات ویژه مراکز تفریحی، تحصیلی و رستوران‌ها در کیش بهره‌مند شوید. تقاضا برای دریافت کارت کیشوندی شرایط مربوط به خود را دارد. قبل از شروع فرایند اخذ این کارت، تمام شرایط قانونی را به دقت مطالعه کنید و سپس با ارائه مدارک مورد نیاز به راحتی کارت خود را دریافت کنید. طی کردن فرایند دریافت کارت کیشوندی از دو طریق مراجعه حضوری به سازمان خدمات شهری کیش (حضوری) و مراجعه به سایت کیشوند (آنلاین) امکان پذیر است.

 

تالیف: تیم نویسندگان لست سکند

مهدی فتاحی
مهدی فتاحی

نویسندگی جورترین پازلی است که در زندگی پیدا کرده‌ام. به عنوان برنامه‌نویسی که نویسنده هم هست، باور دارم تلفیق هر چیزی با نوشتن، لذت‌بخش‌تر می‌شود. فرقی نمی‌کند چه علاقه‌ای دارید و چه کاری انجام می‌دهید، نوشتن همان چاشنی است که هر کاری را جذاب‌تر می‌کند.