روستای پامنار در شهر دزفول و در میان دو سد کرخه و دز قرار گرفته است. این روستا به بهشت گمشدهی جنوب ایران شهرت دارد. دلیل واضحش هم چیزی نیست جز زیباییهای طبیعی و بینظیری که در جای جای روستا، چشم هر بینندهای را به خودش خیره میکند. روستای پامنار دزفول، علاوه بر زیباییهای طبیعی، بستر شگفتیهای تاریخی زیادی نیز هست که همین موضوع، اهمیت آن را دوچندان میکند.
و اما این روستا در کجا قرار گرفته است؟روستای پامنار در فاصلهی 40 کیلومتری شهر دزفول واقع شده و به دلیل مجاورت با دریاچه شهیون، آب و هوای معتدل و دلپذیری در اواخر زمستان و اوایل بهار دارد. دریاچه شهیون در واقع انباشت آب پشت سد دز است که محیط جالبی را در اکوسیستم روستای پامنار ایجاد کرده است. جزیرههای کوچک و بزرگی که در میان دریاچه سر بر آوردهاند، بستر پرندگانی مانند تیهو و کبک و حتی پرندگان دریایی هستند و جانوران کوچکی چون روباه و خرگوش را نیز در خود جا دادهاند.
یکی از نکاتی که باید پیش از تصمیم برای سفر به روستای پامنار به آن توجه کنید این است که در آب و هوای صاف و خالی از غبار به سراغش بروید. از آنجایی که متاسفانه در ایام زیادی از سال، شاهد گرد و غبار در این مناطق هستیم، باتوجه به توصیههای هواشناسی، زمانی را برای سفر به روستای پامنار انتخاب کنید که باد بیشتری میوزد و هوا در آنجا صافتر است، چراکه به این ترتیب میتوانید از زیبایی محیط اطراف آن، نهایت لذت را ببرید و در غیر این صورت، قادر به دیدن طبیعت دور و بر نخواهید بود.
از نکات دیگری که بهتر است رعایت کنید این است که در دریاچهی شهیون آبتنی نکنید. حتی اگر شنا بلد هستید هم بهتر است بدون راهنمای محلی، در این دریاچه شیرجه نزنید، چراکه در بخشهایی که به دیوارهی سد نزدیکتر است، احتمال کشیده شدن جریان آب توسط توربینها بسیار بالا بوده و شما را مثل گرداب در خود خواهد کشید. اما اگر واقعا دلتان میخواهید تفریحی در دریاچه داشته باشید، میتوانید از قایقهایی که توسط قایقسواران محلی در اختیار گردشگران قرار داده میشود استفاده کنید.
و در آخر اینکه اگر مایل به اقامت در روستا بودید، میتوانید از خانههای مخصوص مسافران استفاده کنید و در طول مدت اقامتتان از جاذبههای تاریخی جذابی نظیر قلعه شاداب و قبرستان قلعه که در نزدیکی روستای پامنار قرار دارند، دیدن کنید. قدمت قلعه شاداب به دوران ساسانیان برمیگردد و مساحتی نزدیک به 12 هزار متر مربع دارد. این قلعه در دل کوه و به صورت دستی کنده شده است.
قبرستان قلعه نیز گورستان کوچکی است که پایین قلعه قرار گرفته است و به سنگ قبرهای ایستاده و کندهکاری شدهاش معروف است که معرف کسی است که در آن قبر، به خاک سپرده شده است.
آیا تا به حال به روستای پامنار دزفول رفتهاید؟ آیا اطلاعات به خصوص دیگری هم هست که در اینجا از قلم افتاده و فکر میکنید بهتر است پیش از رفتن به این بهشت زیبا، از آنها اطلاع داشت؟ منتظر دریافت نظرات سازندهی شما هستیم.