معاون گردشگری در پیامی به همایش گردشگری ایران و ترکیه گفت: باید جریان یک سویه تبادل گردشگری از جمهوری اسلامی ایران به سمت ترکیه را به یک توازن دو جانبه و دو سویه تغییر داد.
به گزارش میراثآریا(chtn) در همایش گردشگری ایران و ترکیه پیام علیرضا عامری؛ سرپرست معاونت گردشگری توسط مسعودی؛ مشاور وی قرائت شد. در بخشی از این پیام آمده است:
توجه و دقت به موقعیت جغرافیایی ایران و ترکیه در گذشته و حال نشان میدهد که این دو کشور همواره در گذرگاه مهمترین تحولات تاریخی قرار داشته و پل ارتباطی شرق و غرب عالم بودهاند. این خصوصیات در کنار دیگر ویژگیهای منحصر به فرد و مهمی نظیر طبیعت متنوع، فرهنگ گوناگون و آثار شگفتانگیز تاریخی و فرهنگی ضرورت پیدا میکند که همکاریهای همه جانبه به خصوص در بخش گردشگری بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
تاکید بر نقش ایران و ترکیه در منطقه آسیای غربی و میانی موضوعی نیست که نیاز به بحث و توضیح داشته باشد. اهمیت استراتژیک دو کشور در سطح منطقه و جهان با توجه به توان اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آنان و روابط ویژه و ارزشمند دو طرف با یکدیگر موضوعی است که مورد تاکید و پذیرش تمامی آگاهان و کارشناسان قرار دارد.
امروز بر همگان روشن شده که تاثیر شگرف برقراری تبادلات دو سویه گردشگری میان کشورها موجب توزیع جریانهای گردشگری، توازن اقتصادی و در نهایت منجر به توسعه پایدار گردشگری میشود. به همین جهت ضرورت برگزاری این گونه نشستهای تخصصی میان دستاندرکاران پیشرو صنعت گردشگری کشورها از اولویت و سیاستهای بنیادین صنعت گردشگری است.
بر این اساس جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه طی سالهای اخیر تلاشهای فراوانی را برای گسترش صنعت گردشگری خود و فراهم آوردن زیرساختهای لازم به عمل آوردهاند که لازم است در کنار این اقدامات ضمن هماهنگی کامل در چارچوب برنامهای هدفمند نسبت به استفاده و انتقال تجربیات و توسعه روابط مشترک گردشگری در چارچوب طراحی محصولات گردشگری دو کشور اقدام شود.
امکانات و تجارب صنعت توسعه یافته گردشگری ترکیه زمانی که در کنار جایگاه فرهنگی، تاریخی و طبیعی ایران به ویژه در مسیر جاده ابریشم قرار بگیرد، چشمانداز بسیار مطلوب و متوازنی از همکاریهای دو جانبه در حوزه گردشگری را متصور میسازد.
کشور ترکیه در منطقه از موقعیت استراتژیک مطلوبی در زمینه جذب و توزیع گردشگران خارجی به سایر کشورها برخورد است، بنابراین باید از این موقعیت ممتاز استفاده کرد و جریان یک سویه تبادل گردشگری از جمهوری اسلامی ایران به سمت ترکیه را به یک توازن دو جانبه و دو سویه تغییر داد.
بیشک هدف اصلی برگزاری این همایش تخصصی نیز هماندیشی و همکاری جهت رسیدن به یک جریان دو طرفه اثر بخش در تبادل گردشگر است و امیدواریم با این گام و گامهای بعدی زمینه تحقق این مهم فراهم شود.
با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران از منابع عظیم گردشگری در بخشهای مختلف فرهنگی، سلامت، اکوتوریسم، مذهبی و تاریخی برخوردار است، چنانچه بتوان برنامه مشترک و هدفمند در زمینه توسعه گردشگری دو کشور تدوین کرد، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری کشور نیز از این اقدام نفع خواهند برد، چراکه برقراری ارتباط و ارتقای هرچه بیشتر جریان جهانگری بینالمللی مستلزم همکاری روشمند دفاتر خدمات تخصصی سفر به ویژه ما بین کشورهای همسایه و همجوار بوده که در نهایت به رشد درآمد و سود بخش خصوصی و منابع ملی منجر میشود.