اگر به بخشهای مختلف یک سفر تفریحی توجه کنیم در جای جای آن افرادی را میبینیم که گوشهای از تعطیلات ما را به خود اختصاص دادهاند. در این میان میتوان به طور مثال به مسئول ثبت بلیتها، مسئول اعزام مسافران، مسئول بخشهای سرگرم کننده، راهنمای گردشگران و خیل عظیمی از دیگر افرادی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم از روز اول تا آخر تعطیلات شما را همراهی میکنند، اشاره کرد.
تکثر فرصتهای شغلی در بخش مسافرت و گردشگری و همچنین هتلداری، فراوان بوده و مخصوصاً این میزان در فصل اوج تعطیلات بیشتر نمایان میشود. به طور مثال مشاغل مربوط به هتلداری در سال 2006، 13 میلیون و یکصدهزار بوده و انتظار میرود تا سال 2016 از مرز 15 میلیون شغل نیز فراتر رود. فرصتهای شغلی بخش هتلداری به سه بخش، فعالیتهای هنری و سرگرمکننده، هتلها و خدمات غذایی تقسیم میشوند.
بنابر آمار گرفته شده در سال 2006 توسط سایت www.carrierbuilder.com که یک سایت مطالعاتی در زمینه مشاغل وابسته به خبرگزاری CNN است، بخش فعالیتهای هنری و سرگرمکننده بیش از یک میلیون و 900 هزار شغل را به خود اختصاص داده بود. هتلها و دیگر مناطق رفاهی همچون هتلهای پنج ستاره و پارکینگهای خصوصی یک میلیون و 800 هزار فرصت شغلی و بخش تغذیه نیز بیش از 9 میلیون فرصت شغلی را به خود اختصاص داده بودند.
نظرسنجیهای به عمل آمده از کارکنان این بخش نشان داده است، اگر چه میزان حقوق دریافتی به طور کلی همچون دیگر شغلهای صنعتی زیاد نیست، اما چنین شغلهایی جذابتر و انعطافپذیرتر بوده و فرصت مناسبی را برای شناخت و ملاقات با دیگران به وجود میآورند. به عقیده کارشناسان بیشتر شغلها در این صنعت متنوع بوده و هر روز آن با روز دیگر متفاوت است. از این رو هیچگاه باعث کسل شدن کارکنان این بخش نمیشود.
در زیر به چند نمونه از شغلهای وابسته به این صنعت اشاره میکنیم.
1- سرپرست بخش سرگرمی و تفریحات. 2- نگهبان. 3- مدیر کشتیهای کروز. 4- موزهدار. 5- نجات غریق. 6- کارمند بخش اطلاعات. 7- راننده تاکسی یا شوفر. 9- راهنمای تور.