معرفی آتشکده آتشکوه
مهمترین آثار بجا مانده از دوران باستان در ایران آتشکده آتشکوه است ور در 5 کیل.متری شهر نیم ور در استان مرکزی قرار دارد، مورخان قدمت این بنا را مربوط به ساسانیان می دانند. از نظر برخی مورخان این بنا تا قرن چهارم هجری برپا و سالم بودهاست. همچنین آن را هم تراز ایوان کسری و معبد آناهیتا در کنگاور دانسته اند. در کنار این آتشکده درخت چنار مرتفعی با قدمت بسیار وجود داردکه دیدن آن نیز خالی از لطف نخواهد بود.
معماری آتشکده آتشکوه
این آتشکده در دامنه کوه آتشکوه و در کنار رودخانه ای به همین نام مساحت این بنا در حدود 600متر است. این بنا از 3 بخش تالار شرقی، تالار غربی و راهرو ساخته شده است. تالار اصلی یا شرقی آتشکده که احتمالا محل آتشدان و نیایش بوده و شامل تالاری مربع شکل است که دارای 4 ستون مستحکم ایت و از سنگ و ساروج ساخته شده است.
گنبد و طاق این آتشکده روی چهار ستون استوار است که دو سوی ستونها به طرف داخل تالار بصورت نیم دایره و دوسوی دیگر آنها به صورت مستقیم و دارای زاویه بوده و روی ستونها سردرهایی هلالی و گنبدی شکل وجود داشته که بخش عمده آن فرو ریخته است.
بنای چهار طاقی آن شامل ستون های سنگی استوانهای شکل است که بر روی هم قرار گرفته اند. این بنا دارای اتاقهای سرپوشیده و محلی برای برافروختی آتش بودهاست. محلی که این آتشکده قرار دارد دارای طبیعت سرسبز است، اما اکنون این بنا در حال تخریب است.