واقعیت این است که هیچ راهی برای تضمین ایمنی یک شام (خارج از خانه) وجود ندارد، خطر این انتخاب شخصی به عوامل محیطی بسیاری بستگی دارد. در این این مقاله از لست سکند به این مورد میپردازیم که آیا غذا خوردن خارج از خانه در شرایط کرونا ایمن است یا خیر؟
با باز شدن بسیاری از کسب و کارها در بسیاری از کشورها (طبق دستورالعملهای خاص)، یک سوال پیش میآید: آیا غذا خوردن در خارج خانه از نظر اجتماعی «ایمن» است؟ پیش بینی نشده بود که رستورانها از یک حالت عادی جدید پیروی خواهند کرد. بدون توجه به اینکه رستورانها قبل از پاندمی کرونا چه شرایطی داشتند، اکنون باید طبق دستوالعملهای صادر شده توسط دولت، کمی از حالت عادی خود برای ارائه خدمات منحرف شوند و این باعث گردیده که تجربه کلی غذا خوردن در بیرون شبیه چیزی نباشد که قبلا بود. اما آیا کسی میتواند در جمع غذا بخورد و واقعا ایمن از انتقال یا ابتلا به کرونا باشد؟
هیچجا در مورد اینکه آیا غذا خوردن در بیرون از خانه ایمن است یا خیر، صحبتی نشده است. به گفته ایتر (Eater)، واقعیت این است که بدون واکسن، همیشه یک خطر احتمالی رایج وجود خواهد داشت. خطر برای افراد مسن یا افرادی که سیستمهای ایمنی آنها ضعیفتر است، بسیار بیشتر وجود دارد و باید مراقب بود که از فعالیتهایی این چنینی اجتناب کنند، چرا که تهدید بالقوهای را تشدید میکنند.
اما برای دیگران، ریسک کردن یک انتخاب شخصی است. از آنجایی که روشهای جدید برای سرو غذا در رستورانها وجود دارد، چه اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از اینکه بیمار نشویم، باید انجام داد؟
مکان رستوران را در نظر بگیرید. آیا ایالت (استان/شهر) شما یک منطقه قرمز است؟
به بیان ساده، هیچ راهی برای تضمین ایمنی 100 درصدی برای شام خوردن خارج از خانه بدون واکسن وجود ندارد. با توجه به اینکه ویروس میتواند تا 14 دقیقه در هوا باقی بماند و طول انتقال آن حدودا 6 فوت (تقریبا نیم متر) است، بیشتر رستورانها اقدامات احتیاطی مانند حفظ فاصله بین کارکنان و مشتریان را در پیش گرفتهاند.
علیرغم این جدایی، برای کسی که وضعیت کشورشان همچنان شاهد افزایش موارد ابتلا است، منع غذا خوردن خارج از خانه احتمالاً روش مناسبی برای کنترل ابتلا و انتشار نیست زیرا باز هم در آن شرایط هیچ تضمینی وجود ندارد. برای ایالتهایی که تعداد موارد ابتلای آنها کاهشیافته یا ثابت است، مشتریان رستورانها ممکن است تصور کنند که خطر در این شرایط کم شده اما باز هم این مورد تنها یک انتخاب شخصی برای پذیرش ریسک کردن یا نکردن است.
تعیین مکان بیرونی و محدود کردن زمان سپریشده در یک رستوران
نشستن در فضای سرپوشیده رستوران حتی اگر تهویه مناسب داشته باشد، به اندازه بیرون نشستن (در فضای باز) ایمن نیست. در بسیاری از ایالتهای آمریکا، اولین محدودیتها برای فعالیتهای تفریحی خارج از خانه که برداشته شد مربوط به ورزشهایی مانند پیادهروی یا قدم زدن در پارکهایی با فضای باز بود. همین قانون در مورد نشستن در فضای باز رستورانها نیز صدق میکند (در حالی که هنوز هم خطر ابتلا در این شرایط وجود دارد)، در واقع مدیران و کارمندان به سیستم تهویه در فضای سرپوشیده اتکا نمیکنند. بیرون بودن در هوای آزاد برای فعالیتهایی که نیاز دارد مردم بایستند یا در یک مکان بنشینند، سودمندتر است.
علاوه بر این، زمان صرف شده در یک میز باید محدود باشد. هر چه مشتریان زمان بیشتری در یک میز بمانند، ریسک آنها برای تماس با ویروس یا انتشار آن بیشتر میشود. زمان غذا خوردن محدود و کوتاه، از شرایط معمول جدید در رستورانها است.
پوشیدن ماسک
با توجه به دادههای به اشتراک گذاشته شده توسط CDC، مطالعات نشان میدهند که ویروس به راحتی در فضاهای محصور که در آن افراد صحبت میکنند، میخندند و تعامل میکنند و اساسا یک فضا را به یک حباب آلوده تبدیل میکنند، حرکت میکند.
یک ماسک با خود به همراه داشته باشید، آن را بپوشید، و مطمئن شوید که همراهان (اگر کسی هست) شما هم همین کار را بکنند.
یک روش مطمئن برای جلوگیری از گسترش ویروس، پوشیدن ماسک است. مطالعات بارها و بارها نشان دادهاند که پوشیدن ماسک یا پوشاندن صورت در جلوگیری از انتقال و گسترش ویروس کرونا بسیار موثر است. از آنجایی که ویروس در میان ذرات بزرگ هوا پخش میشود، پوشیدن ماسک به طور موثر به کاهش شانس تنفس یکی از این ذرات کمک خواهد کرد.
در حالی که ماسک صورت در حفاظت از ما برای ابتلا به ویروس 100 درصد نیست، اما در جلوگیری از گسترش آن به دیگران موثر میباشد و زمانی که دیگران نیز ماسک میپوشند، هر دو طرف با موفقیت از انتقال آن جلوگیری خواهند کرد. بهترین کاری که فرد میتواند انجام دهد این است که خود را با حقایق وفق دهد که شامل آگاهی از نحوه انتشار ویروس میباشد.
منبع: thetravel