پترا ( به عربی: البتراء) شهری تاریخی در کشور پادشاهی اردن است که پایتخت حکومت باستانی نبَطیها بود. این شهر باستانی در ۲۶۲ کیلومتری جنوب شهر عمّان پایتخت اردن ودر غرب راه اصلی بین این شهر و بندر عقبه واقع شدهاست. این شهر تاریخی در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید شناخته شد.
نام
فرانسه در سال 2010 نیز همانند سال قبل عنوان مقصد گردشگری شماره یک جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور از جاذبه های گردشگری متنوعی بهره می برد، هرچند که مقصد بخش اعظم گردشگران این کشور، شهر زیبای «پاریس» است. برج ایفل، موزه لوور و کاخ ورسای، سه جاذبه اصلی گردشگری پاریس به شمار می روند.
حدود کشور نَبَطیها
حدود کشور نَبَطیها از ساحل شهر عسقلان در غرب فلسطین و در امتداد صحرای شام در سمت مشرق ادامه مییافت. شهر پترا حلقهٔ اتصال بین تمدن سرزمین میان رودان (یا بینالنهرین) و سرزمین شام و شبه جزیره عربستان و مصر بودهاست. این شهر که پایتخت کشور نَبَطیها بود توانسته بود کنترل و زمام راههای تجارتی مناطق اطراف خود بدست گیرد، کاروان های تجارتی از جنوب شبه جزیره عربستان و غزه و عسقلان و صور و دمشق از راه پترا پایتخت کشور نَبَطیها میگذشته اند و این شهر از رونق خاصی برخوردار بودهاند. نبطیها در شکل گیری دبیره یا خط عربی که بعدها مورد تقلید و استفاده ایرانیان هم قرار گرفت نقش به سزایی داشتند.
پایان حکومت نَبَطیها
پایان حکومت نبَطیها و خرابی پایتخت شهر پترا بدست رومیان در سال ۱۰۵ میلادی بوده است، قشون رومیان در سال ۱۰۵ میلادی سرزمین نبَطیها را محاصره میکنند و آب را به روی ساکنان شهر می بندند و سرانجام بعد از مدتی آن شهر را اشغال میکنند و به حکومت نبَطیها خاتمه می دهند.
بیرون آمدن از دست رومیان
در سال ۶۳۶ میلادی عرب ها توانستند شهر پترا را از نفود رومیها برهانند. ساکنان پترا پس از آن به کشاورزی اشتغال ورزیدند. اما زلزله ای که درسال های ۷۴۶ و ۷۴۸ به این شهر وارد آمد، ساکنان پترا را وادار نمود تا به مناطق اطراف کوچ کنند. امروزه آثار این شهر باستانی پرشکوه در میان کوه به عنوان یادگاری از دوران نبَطیها بجا مانده که از مراکز مهم گردشگری کشور اردن به شمار می آید.