کاهش محسوس توریست‌های نوروزی ایران درارمنستان

0
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
21 فروردین 1391 00:00
0
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ هتل‌ها، رستوران‌ها، تالارهای کنسرت و انواع گردشگاه‌های توریستی در ارمنستان، برخلاف روند فزاینده توریست‌های ایرانی در سال‌های گذشته و پیش بینی مقامات این کشور نوروز امسال شاهد سفر توریست‌های ایرانی کمتری بود.

"اندریس توهین" مدیر یک آژانس توریستی و مسافرتی در ایروان که تنها در کار ارائه خدمات توریستی به توریست های ایرانی در سفر به ارمنستان کار می کند، می گوید:«امسال تعداد ایرانیانی که از ارمنستان دیدار کردند بی شباهت به سال گذشته، کمتر بود و برخلاف پیش بینی‌ها در موسسه توریستی ما تنها 500 ایرانی به ارمنستان آمدند.»

وی علت این امر را مشکلات اقتصادی مرتبط با وضعیت نرخ ارز و نوسانات اخیر آن در ایران دانسته و می‌گوید:«نوسانات ارز امسال خیلی زیاد بود و مردم تنها برای خارج شدن از کشور ارز تهیه می کردند. در حال حاضر یک دلار امریکا برابر با 20.500 ریال ایرانی است درحالی که دسامبر سال گذشته یعنی سه ماه قبل 11.500 ریال بود.»

مدیر بخش اقتصادی وزارت توریسم ارمنستان "مخاک آپرسیان" نیز می گوید:«توریسم بخش بسیار حساس و آسیب پذیری در اقتصاد است و هر حادثه ای چه حوادث سیاسی و چه حوادث مالی اثر مستقیمی بر وضعیت این صنعت دارد.»

وی علت اصلی کاهش تعداد سفر توریست‌های ایرانی به ارمنستان را در نوروز امسال، به بارش برف سنگین مرتبط می داند که سبب سنگین شدن ترافیک جاده‌ها و دشواری رفت وآمدها شده است. درعین حال تاثیر نوسانات نرخ ارز درایران را نیزبه عنوان یکی از عوامل موثردراین کاهش سفرها تایید می‌کند.

وی می گوید: «ما نمی توان منکر این مسئله شد که اگر نرخ قیمت ارزافزایش یابد طبیعتا مردم ارز کمتری مبادله می کنند. از این روامسال، ما هم شاهد کاهش چشمگیر تعداد مسافران نوروزی از ایران بودیم. البته امیدواریم که این کاهش تاثیر منفی سنگینی بر صنعت توریسم ما نگذارد با این حال همچنان که همکاران ما در بخش خصوصی و آژانس های مسافراتی اعلام کرده‌اند ایرانیان بی‌شماری به دلیل شرایط مساعد سفر به ارمنستان و نزدیکی دو کشور همچنان به این ارمنستان سفر خواهند کرد.»

بنا به همین گزارش ارمنستان به عنوان یک بازار توریستی برای ایران از سال 2007 به طور جدی فعال شده است. ازاین سال به بعد هر سال تعداد توریست هایی که ازایران به ارمنستان سفر می کرده‌اند افزایش یافته و این افزایش وابسته به دلایل متعددی بوده‌است. وی طبیعت شگفت آور، مشترکات فرهنگی و تاریخی و مهمان نوازی و مهربانی مردم را از مهم‌ترین عوامل جلب علاقه مردم به ارمنستان دانست ویادآور شد هر توریست ایرانی که با خشنودی به ایران بازگشته، سبب سفر ده‌ها توریست ایرانی دیگر از میان دوستان و خانواده خود بوده است.

طبق همین گزارش به نقل از داده‌های منتشر شده از سوی وزارت اقتصاد ارمنستان و بخش وابسته به توریسم آن ، در سال 2010 بیش از 20 هزار ایرانی طی نوروز به ارمنستان سفر کردند. در سال 2009 طی همان دوران این تعداد سفرها 8.700 نفر بود. در سال 2011 هم حدود 25هزار نفر نوروز خود را در ارمنستان گذراندند.

براین اساس پیش بینی می‌شد که نوروز 2012 هم 25 هزار ایرانی به ارمنستان سفر کنند اما نتایج بدست آمده حاکی از کاهش سفر ایرانیان بود.

بنا به همین گزارش ایرانیان بی شماری هر سال نوروز خود را در ارمنستان ونیز کشورهای همسایه یعنی گرجستان و ازربایجان می‌گذرانند. سال گذشته ارمنستان مقررات صدور ویزا را برای ایرانیان برداشت و به ایرانیان اجازه داد به طور ازادانه به کشور وارد شوند .

به گفته آپرسیان هر توریست ایرانی در هر سفر به ارمنستان به طور میانگین 1000 دلار هزینه می‌کند. وی می‌گوید: «در میان رقابتی که میان کشورها دراین زمینه وجود دارد درعین حال همکاری هایی نیز صورت می گیرد. زیرا اغلب توریست های ایرانی در هر دو کشورارمنستان و آزربایجان، ترجیح می‌دهند درقالب بسته‌های مسافرتی به هر دو کشور یا چند کشور در منطقه سفر کنند. سال گذشته 5 درصد از ایرانیانی که از ارمنستان دیدار کرده بودند، در قالب همین بسته های مسافرتی از ارمنستان به گرجستان سفر کردند.»

"ماریا رامیزا" 38 ساله توریست ارمنی - ایرانی که به ارمنستان سفر کرده، می گوید امسال همراه با خانواده اش بار چهارم است که به ارمنستان سفر کرده است. وی می گوید: «ما در هتل ماریوت اقامت کرده ایم که روزانه 300 دلار برای هر چهار نفر هزینه دارد.»

به گفته وی ایرانیان بسیاری در ایام نوروز به ایروان سفر می کنند زیرا ارمنستان یکی از مقصدهای توریستی برتر برای ایرانیان است که هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت سبک تر است.

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.