صحبت از غذاهای محلی ایران که در میان باشد، هرکدام از ما بهاندازه یک کتاب حرف برای گفتن داریم؛ چراکه سفره ایرانی هم درست مثل فرش ایرانی، پر از نقشونگارهای منحصربهفرد است؛ از زردی زعفران تا سرخی زرشک و عطر گلاب. تنوع و البته طعم غذاهای سنتی ایران کمنظیر است و جادوی آشپزی ایرانی هم مثل هنر، فرهنگ و تاریخ ایران، زبانزد خاص و عام است. در این مطلب از مجله گردشگری لستسکند بهسراغ معرفی بهترین غذاهای محلی ایران رفتهایم. اگر بهدنبال فهرست کامل و مفصلی از انواع غذاهای محلی ایران میگردید، توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بهترین غذاهای محلی ایران کداماند؟
تنوع غذاهای محلی ایران بسیار زیاد است. برای سهولت در معرفی، بهترین غذاهای محلی ایران را میتوان در چند دسته، تقسیمبندی کرد؛ دسته اول خورشها، دسته دوم پلوها، دسته سوم کبابها، دسته چهارم آبگوشتها و آشها، دسته پنجم خوراکها. در دسته خورشها، قورمهسبزی، قیمه، کرفس، فسنجان و قلیهماهی از بهترین غذاهای محلی ایران هستند. در دسته پلوها، لوبیاپلو، باقالیپلو، عدسپلو، سبزیپلو، زرشکپلو، آلبالوپلو و کلمپلو را میتوان جزو بهترین غذاهای سنتی ایران دانست. در دسته کبابها، کبابکوبیده، کبابچنجه، جوجهکباب، کباببرگ و کبابتابهای جزو بهترین غذاهای سنتی ایران هستند. در دسته آبگوشتها و آشها، آبگوشت رسمی، آبگوشت بزباش، آبگوشت به، آشرشته، آش ترخینه، آش دوغ و آش شلهقلمکار جزو معروف ترین غذاهای محلی ایران هستند و در نهایت در دسته خوراکها، کشکبادمجان، میرزاقاسمی، کوفته، دلمه و انواع کوکوها جزو لیست بهترین غذاهای محلی ایران قرار میگیرند.
البته گفتنی است که اگر بخواهیم فهرست کاملی از انواع غذاهای محلی ایران بنویسیم، مثنوی هفتاد من میشود! به همین دلیل، معروف ترین غذاهای محلی ایران را که در همه شهرها درست میشوند، انتخاب کردهایم. در واقع، شناختهشدهترین و معروفترین غذاهای محلی شهرهای ایران را در این فهرست گنجاندهایم. در ادامه، هریک از غذاهای نامبردهشده را بهتفصیل معرفی میکنیم.
بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع خورش
خورشها از مهمترین غذاهای سفره ایرانی هستند. خورش را میتوان هم با برنج و هم با نان صرف کرد. خورشها عضو ثابت اغلب مهمانیهای ایرانیها هستند و رنگوبوی خاصی به سفره دلنشین ایرانی میدهند. ترکیب بینظیر عطر و طعم خورشهای ایرانی در خاطر بسیاری از گردشگران خارجی میماند. در ادامه، تعدادی از معروفترین خورشهای ایرانی را به شما معرفی میکنیم.
خورش قورمهسبزی
شاید بتوان خورش قورمهسبزی را معروف ترین غذای محلی ایران دانست. بسیار بعید است که در سراسر این کره خاکی، بتوانید یک ایرانی را پیدا کنید که قورمهسبزی را نچشیده باشد. این خورش یکی از لذیذترین غذاهای محلی ایران است و محبوبیتی عالمگیر دارد؛ تاجاییکه حتی پیتزای قورمهسبزی هم ابداع شده است! پیاز، گوشت، سبزی، لیموعمانی، لوبیا و روغن، مواد تشکیلدهنده این خورش لذیذ هستند. البته در هرکدام از شهرهای ایران دخلوتصرفهایی در فرایند پخت این خورش صورت میگیرد؛ مثلاً لوبیاقرمز با لوبیاچیتی جایگزین میشود یا در ادویهها و ترکیب سبزیها تغییراتی میدهند که همه این تغییرات براساس ذائقه، اقلیم و سلیقه مردم آن شهر است.
مواد اولیه خورش قورمهسبزی:
- سبزی سرخشده
- گوشت گوسفندی
- پیاز
- لوبیاقرمز
- لیموعمانی
- روغن، نمک و ادویه
خورش قیمه
قیمه یکی از قدیمیترین و البته خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانی است. عطر و بوی خورش قیمه، این قابلیت را دارد که فرد سیر را هم سر ذوق و اشتها بیاورد. خورش قیمه ترکیبی از پیاز، گوشت، لپه، لیموعمانی، ادویهها و رب گوجهفرنگی با چاشنی زعفران است. قیمه در هر شهری دستورپخت ویژهای دارد. قیمه سیبزمینی، قیمهبادمجان، قیمه نخود و قیمهنثار از انواع این خورش لذیذ ایرانی است.
مواد اولیه خورش قیمه:
- پیاز
- گوشت
- لپه
- ادویه، نمک و روغن
- رب گوجهفرنگی
- زعفران
خورش کرفس
خورش کرفس، یکی از آن غذاهای مناقشهبرانگیز است. طرفداران این غذا کم نیستند؛ اما در عین حال هستند افرادی که هیچ روی خوشی به این خورش لذیذ نشان نمیدهند. مواد اولیه این خورش، پیاز، گوشت، کرفس، ادویه و روغن است. خورش کرفس در کنار انواع ترشیها، سالاد و ماستوخیار میتواند یک ضیافت تمامعیار را ترتیب دهد.
مواد اولیه خورش کرفس:
- پیاز
- گوشت
- سبزی کرفس
- ادویه، نمک و روغن
خورش فسنجان
فسنجان هم یکی دیگر از غذاهای محلی ایران است که همیشه در مورد ترش، شیرین یا ملس بودن آن بحث است. خاستگاه این غذای لذیذ استان گیلان است و امروز در همهجای ایران بهعنوان یک غذای رسمی در مهمانیها و مراسم سرو میشود. مواد اولیه این خورش، مرغ یا گوشت، پیاز، گردو، رب انار، ادویه و روغن است. اینکه از رب انار ترش برای پختن فسنجان استفاده کنید یا با کمی شکر مزه فسنجان را ملس کنید، کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد. توصیه میکنیم اگر به گیلان سر میزنید، در کنار بازدید از جاهای دیدنی گیلان، چشیدن فسنجان اصیل و واقعی گیلانی را فراموش نکنید.
مواد اولیه خورش فسنجان:
- گردو
- رب انار
- پیاز
- مرغ یا گوشت قرمز
- ادویه، نمک، روغن و شکر دلبخواه
خورش قلیهماهی
قلیهماهی، یکی از انواع غذاهای محلی ایران است که با شنیدن نام آن، بهیاد تور جنوب و مردم مهربان و خونگرمش میافتیم. خاستگاه این غذا استان خوزستان است؛ اما طعم بینظیر و لذیذ آن باعث شده تا به غذایی محبوب در سراسر ایران تبدیل شود. البته مثل دیگر غذاهای محلی شهرهای ایران، قلیهماهی هم در هر استان و شهری، بسته به اقلیم و ذائقه، دچار تغییراتی شده و از قلیه میگو تا قلیه تنماهی را امروز میتوانید بچشید. مواد اولیه خورش قلیهماهی، سبزی سرخشده، سیر، پیاز، تمرهندی، ادویههای مخصوص جنوب و فیله ماهی است.
مواد اولیه خورش قلیهماهی:
- ماهی
- سبزی سرخشده
- تمرهندی
- سیر و پیاز
- ادویه، نمک، روغن
بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع پلو
برنج، بخش جداییناپذیر سفرههای ایرانی است و بخش چشمگیری از غذاهای سنتی ایران را انواعواقسام پلوها تشکیل میدهند. پلو، برنج پختهشده و ترکیب آن با گوشت، مرغ، ادویه یا سبزیجات است. اکنون از میان بهترین غذاهای محلی ایران، بهترین و معروفترین پلوهای ایرانی را به شما معرفی میکنیم.
لوبیاپلو
ترکیب برنج ایرانی با تکههای گوشت، زعفران، دارچین و لوبیاسبز، یکی از محبوبترین غذاهای سنتی ایران را ساخته است. لوبیاپلو از نظر شهرت و محبوبیت در صدر لیست غذاهای محلی ایران قرار دارد و ترکیب آن با سالاد شیرازی، انواع ترشی و ماست میتواند اشتهای هرکسی را بیدار کند؛ بهویژه اگر تهدیگ مفصلی از برنج یا نان داشته باشد. البته گفتنی است که در گذشته، این غذا بدون رب و گوجهفرنگی درست میشده و رنگ آن، حاصل زعفران بوده است؛ اما با ورود گوجهفرنگی از فرنگ به ایران و کشت آن بهشکل گسترده، کمکم رب گوجهفرنگی به یکی از مواد اولیه این غذا تبدیل میشود.
مواد اولیه لوبیاپلو:
- لوبیاسبز
- گوشت
- پیاز
- رب گوجهفرنگی
- برنج
- ادویه، نمک و روغن
- زعفران و دارچین
باقالیپلو
بعید است بتوانید کسی را پیدا کنید که باقالیپلو دوست نداشته باشد. این پلو از ترکیب باقالیسبز با برنج و سبزی شوید تهیه میشود و معمولاً آن را با گوشت یا مرغ سرو میکنند. گوشتی که برای سرو کنار باقالیپلو طبخ میشود، میتواند ماهیچه پختهشده یا مرغ سرخشده همراه با سس باشد که در هر دو صورت، غذای بسیار خوشمزهای است.
مواد اولیه باقالیپلو:
- برنج
- باقالیسبز
- سبزی شوید
- نمک و روغن
عدسپلو
عدسپلو، ترکیبی از عدس پختهشده همراه با برنج است که معمولاً با کشمش، خرما، گوشت و پیازداغ سرو میشود. عدسپلو طرفداران دوآتشه خودش را دارد؛ اما در عین حال هم گروهی از منتقدانش با الفاظی مثل ساچمهپلو، این غذای سنتی را نقد میکنند. بههرحال چه از هواداران عدسپلو باشید، چه از منتقدانش، نمیتوانید محبوبیت و طعم لذیذ این غذای سنتی را انکار کنید.
مواد اولیه عدسپلو:
- عدس
- برنج
- روغن و نمک
سبزیپلو
سبزیپلو از آن غذاهایی است که در سفره ایرانی ارجوقرب بالایی دارد؛ تاجاییکه خوردن سبزیپلو، بهعنوان غذای شب سالتحویل، در میان ایرانیان به یک سنت تبدیل شده است. این پلوی خوشطعم و خوشعطر، از ترکیب برنج عطری ایرانی با سبزی تازه تهیه میشود و معمولاً در کنار آن ماهی سرخشده هم قرار میدهند که در این صورت، ترکیبی کمنظیر از خوشمزگی در انتظار شماست.
مواد اولیه سبزیپلو:
- برنج ایرانی
- سبزی پلویی
- نمک و روغن
زرشکپلو
زرشکپلو را میتوان گل سرسبد پلوهای ایرانی دانست. این پلو از ترکیب جادویی برنج دمکشیده ساده با زرشک و زعفران، بهعنوان دو عنصر اصلی آشپزی ایرانی، به دست میآید. زرشکپلو هم مثل دیگر پلوهای ایرانی، بهتنهایی سرو نمیشود و در کنار آن معمولاً مرغ سرخشده و پختهشده در سسی از زعفران و رب گوجهفرنگی قرار دارد که در نهایت این پلو را به یک اثر هنری کامل از رنگها و طعمها تبدیل میکند.
مواد اولیه زرشکپلو:
- برنج
- زرشک
- زعفران
- نمک و روغن
آلبالوپلو
آلبالوپلو را میتوان یکی از شگفتیهای آشپزی ایرانی دانست. این پلو، فستیوالی از رنگهاست؛ سفیدی برنج، زردی زعفران و در نهایت سرخی رنگ آلبالو. البته این غذا هم بهدلیل طعم ملس و کمی شیرینش، طرفداران و منتقدان زیادی دارد. در فصل بهار که آلبالو وارد بازار میشود، آلبالوپلو یکی از پایههای ثابت سفره ایرانی است. آلبالوپلو معمولاً در کنار گوشت قلقلی و یا مرغ سرو میشود.
مواد اولیه آلبالوپلو:
- برنج
- آلبالو
- شکر
- نمک، روغن، زعفران
کلمپلو
خاستگاه کلمپلو، شهر زیبا و رؤیایی شیراز است. این غذا از ترکیب برنج با سبزیهای معطری مثل ریحان و ترخون و اضافه کردن نوع مخصوصی از کلم، بهاسم کلمقمری عمل میآید. گوشت قلقلی و سالاد شیرازی، از همراهان حتمی کلمپلو هستند. گرچه این غذا در همهجای ایران طبخ میشود؛ اما چشیدن آن در شیراز لطف دیگری دارد؛ بنابراین توصیه میکنیم اگر از مسافران تور شیراز هستید، در سفر خود خوردن کلمپلو را فراموش نکنید.
مواد اولیه کلمپلو:
- برنج
- سبزیهای معطر
- کلمقمری
- آبلیمو
- نمک، روغن
بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع کباب
محال است که صحبت از بهترین غذاهای سنتی ایران باشد و حرفی از کباب به میان نیاید. کباب، ازنظر محبوبیت، در صدر لیست غذاهای محلی ایران قرار دارد؛ بهشکلی که هر شهری دستورپخت و شیوه خاص خود را برای طعمدار کردن کباب ابداع کرده و از کباب کرمانشاهی تا کباب گلپایگانی، همه محصول همین ابداعهاست. در ادامه به معرفی چند تا از معروفترین کبابهای ایرانی میپردازیم.
کبابکوبیده
کبابکوبیده یکی از شناختهشدهترین انواع کبابهای ایرانی است که چه در مراسم شادی و چه در مراسم عزاداری، طبخ و سرو میشود. کبابکوبیده از ترکیب گوشت با پیاز رندهشده تهیه میشود و در کنارش گوجهفرنگی کبابی قرار میگیرد. از مخلفات محبوب کنار کبابکوبیده، سبزی ریحان، فلفل، سماق، دوغ، ماست و نوشابه است.
مواد اولیه کبابکوبیده:
- گوشت
- پیاز
- نمک
جوجهکباب
جوجهکباب از کباب کردن گوشت مرغ مزهدارشده در آبلیمو، ادویه، پیاز و زعفران تهیه میشود. در کنار این غذا که هم میتوان آن را با برنج و هم با نان مصرف کرد، معمولاً گوجه کبابی هم سرو میشود. جوجهکباب یکی از بهترین غذاهای محلی ایران است که در جایجای ایران تهیه و مصرف میشود. طبخ این غذا در مراسمی مثل سیزدهبهدر و پیکنیک در میان ایرانیها بسیار رایج است.
مواد اولیه جوجهکباب:
- گوشت مرغ
- زعفران
- ادویه و نمک
- آبلیمو
- پیاز
کبابچنجه
کبابچنجه از ترکیب فیله گوشت گوسفند یا گوساله، با نمک و فلفل تهیه میشود. قدمت کباب در ایران به سالهای دور برمیگردد؛ چراکه در گذشته دامداری و شکار در ایران رواج زیادی داشته است. کبابچنجه هم یکی از محبوبترین انواع کبابهای ایرانی است و در نقاط مختلف ایران، با اندکی تغییرات در ترکیب مزهدار کردن مواد، تهیه و مصرف میشود.
مواد اولیه کبابچنجه:
- فیله گوشت گوسفند یا گوساله
- نمک و فلفل
کبابدیگی
ازآنجاییکه کباب یکی از معروف ترین غذاهای محلی ایران است و در بین همه اقوام محبوبیت زیادی دارد، خلاقیت در اشکال طبخ آن باعث شده تا این غذا تنوع زیادی داشته باشد. طبخ کباب بدون منقل و زغال در تابه باعث شده تا کبابدیگی پا به عرصه بگذارد. گوشت چرخشده، پیاز رندهشده، ادویه و نمک از ترکیبات این غذای لذیذ است. این غذا در خانوادههای ایرانی معمولاً با برنج سرو میشود و قرار دادن ماست، ترشی، سالاد و دوغ در کنار این غذا، باعث میشود تا سفره حسابی رنگین شود.
مواد اولیه کبابدیگی:
- گوشت چرخشده
- پیاز
- ادویه، نمک و روغن
بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع آبگوشت و آش
تاریخچه پخت آش و آبگوشت در ایران به سالهای خیلی دور برمیگردد و قدمتی طولانی دارد. آبگوشت یکی از لذیذترین و در عین حال اصیلترین غذاهای محلی ایران است و هرکدام از ما خاطرهای بهیادماندنی از صرف آبگوشت در کنار خانواده داریم. واژه آش هم از ریشه آشامیدن گرفته شده است؛ چراکه آش به غذاهای مایع گفته میشود و قدمت آش در فرهنگ غذایی ما بهقدری است که واژه آشپز از این کلمه است. در ادامه به معرفی برخی از معروفترین آشها و آبگوشتهای سفره ایرانی میپردازیم.
آبگوشت رسمی
خیلی بعید به نظر میرسد که کسی آبگوشت را دوست نداشته باشد. این غذا یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که قبلاز برنج، قوت غالب مردم ایران و پای ثابت سفرههای ما بوده است. آبگوشت رسمی که همه ما آن را چشیدهایم، از ترکیب گوشت، حبوبات، سیبزمینی، ادویه و رب گوجهفرنگی تهیه میشود. از مخلفاتی که معمولاً در سفرههای ایرانی، کنار آبگوشت قرار میگیرد، میتوان به دوغ، سبزیخوردن، ترشی، ماست و البته نان سنگک اشاره کرد.
مواد اولیه آبگوشت رسمی:
- گوشت
- حبوبات
- سیبزمینی
- رب گوجهفرنگی
- ادویه، نمک و روغن
- پیاز
آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش، نوع دیگری از انواع آبگوشتها و یکی دیگر از غذاهای محلی ایران به شمار میآید که زینتبخش سفره بسیاری از ایرانیهاست. در ترکیب مواد اولیه آبگوشت بزباش، گوشت، پیاز، لوبیاسفید، سیبزمینی، لیموعمانی، ادویه و سبزیهایی مثل شنبلیله، جعفری و تره وجود دارد. در واقع وجه تمایز این آبگوشت اضافه شدن سبزیجات است.
مواد اولیه آبگوشت بزباش:
- گوشت
- سیبزمینی
- حبوبات
- پیاز
- سبزی
- ادویه، نمک و روغن
آبگوشت به
آبگوشت به، یکی از آبگوشتهای لذیذ است و بهعنوان یکی از غذاهای محلی ایران شناخته میشود. آبگوشتها تنوع زیادی دارند و با اضافه کردن مواد جدید به ترکیب اصلی، میتوان طعمهای زیادی خلق کرد. آبگوشت آجیل، آبگوشت فلفل و آبگوشت به، ازجمله همین آبگوشتها هستند. در این نوع از آبگوشت، بِه با دیگر مواد ترکیب میشود و آبگوشت طعم ملس و عطر خوبی میگیرد.
مواد اولیه آبگوشت به:
- گوشت
- سیبزمینی
- حبوبات
- پیاز
- ادویه، نمک و روغن
- به
- لیموعمانی
آشرشته
در خانواده آشها، آشرشته سرآمد دیگران است و بهجرئت میتوان گفت که این آش یکی از محبوبترین و معروف ترین غذاهای محلی ایران است. در پخت آشرشته، سبزی، پیاز، سیر، رشته، حبوبات، نعناعداغ، کشک و ادویه به کار میرود. در کنار آشرشته معمولاً نان تازه سنگک هم سرو میشود و ترکیب همه این مواد با هم، طعمی خلق میکند که در نوع خود بینظیر است.
مواد اولیه آشرشته:
- حبوبات
- سبزی
- رشته
- پیاز
- سیر
- نعناع خشک
- روغن، نمک و ادویه
- کشک
آش ترخینه
خاستگاه آش ترخینه، لرستان است؛ اما در شهرها و استانهای همجوار لرستان مثل کرمانشاه، همدان، ملایر و ایلام هم آش ترخینه طبخ میشود و محبوبیت زیادی دارد. ماده اصلی برای پختن این آش، ترخینه است. ترخینه از خیس کردن و پختن بلغور یا گندم همراه با دوغ و اضافه کردن گیاهانی مثل پونه و سپس خشک کردن این ترکیب زیر نور آفتاب، به دست میآید. این غذا در بین مردم محلی به آنتیبیوتیک طبیعی شهرت دارد و با آغاز فصل سرما، برای جلوگیری از سرماخوردگی تهیه و مصرف میشود.
مواد اولیه آش ترخینه:
- ترخینه
- سبزی
- پیاز
- لوبیا و نخود
- نعناع و پونه
- سیر
- ادویه، نمک و روغن
آش دوغ
آش دوغ در زمره محبوبترین و بهترین غذاهای محلی ایران قرار دارد. خاستگاه آش دوغ، اردبیل است؛ اما طعم خوب این آش باعث شده تا شهرتش به آذربایجان محدود نشود و در سراسر ایران به غذایی محبوب تبدیل شود. سبزی، نخود، سیر، پیاز، برنج و البته دوغ محلی از مواد اولیه این آش لذیذ است. سیرداغ، نعناعداغ و دوغ در طعم نهایی این آش بسیار مؤثر است. اگر به اردبیل سفر میکنید، چشیدن طعم اصیل آش دوغ را در کنار بازدید از جاهای دیدنی اردبیل فراموش نکنید.
مواد اولیه آش دوغ:
- برنج
- سبزی
- نخود
- سیر و پیاز
- دوغ
- نعناع خشک
- ادویه، نمک و روغن
آش شلهقلمکار
آش شلهقلمکار یکی از آن غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که در کنار طعم لذیذش، بسیار مقوی است. آش شلهقلمکار برای اولین بار در دوره ناصرالدینشاه طبخ شد. نقل شده که در دوره شیوع وبا در تهران، آشپز دربار این آش را ابداع کرد و با خوردن آن، حال شاه روبه بهبودی رفت و بعداز آن به یکی از آشهای محبوب شاه تبدیل شد. این آش، خوراک بسیاری مغذی و کاملی است و مواد تشکیلدهنده آن شامل حبوبات، سبزیجات، برنج، گندم، سیر، پیاز، عصاره قلم گاو، گوشت، ادویه و نعناع است.
مواد اولیه آش شلهقلمکار:
- برنج
- گندم
- گوشت
- پیاز و سیر
- ادویه، نمک و روغن
- حبوبات
- سبزی
- عصاره قلم گاو
بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع خوراک
تنوع خوراکهای ایرانی هم مثل سایر غذاهای محلی ایران، فراوان است. این غذاها با نان سرو میشوند و از کوکوها تا دلمهها در این دسته قرار میگیرند. در ادامه برخی از انواع غذاهای محلی ایران را که در دسته خوراک قرار میگیرند، به شما معرفی میکنیم تا با بهترین خوراکهای ایرانی آشنا شوید.
کوفتهتبریزی
همانطور که از نامش پیداست، کوفتهتبریزی از غذاهای خطه آذربایجان است که بهدلیل طعم لذیذش فراگیر شده و در سایر شهرهای ایران هم پخته و صرف میشود. این غذای خوشطعم از ترکیب گوشت، لپه، برنج، سبزی، ادویه، زرشک، آلو، گردو، پیاز و رب گوجهفرنگی تهیه میشود و با نان آن را صرف میکنند. کوفتهتبریزی در سایر شهرهای ایران هم با همین مواد و ترکیب پخته میشود؛ اما خوردن غذای محلی در همان شهر لطف دیگری دارد. پس پیشنهاد میکنیم اگر با تور تبریز، به این شهر زیبا سفر میکنید، چشیدن این کوفته را هم در برنامه سفرتان قرار دهید.
مواد اولیه کوفتهتبریزی:
- برنج
- لپه
- گوشت
- سبزی
- گردو
- آلو
- زرشک
- پیاز
- تخممرغ
دلمهها
دلمه یکی از انواع غذاهای محلی ایران است که در همهجای ایران پخته و مصرف میشود. دلمه در لغت بهمعنای پرکردنی است و این اسم، شرح دقیقی از این غذا به ما میدهد. پر کردن بادمجان، برگ مو، کلم، پیاز، فلفلدلمهای و گوجهفرنگی با موادی مثل لپه، گوشت، سبزیهای معطر و برنج دلمه را تشکیل میدهد که یکی از محبوبترین و بهترین غذاهای محلی ایران است.
مواد اولیه دلمه:
- برگ مو
- گوشت
- برنج
- لپه
- سبزیهای معطر
- پیاز
- ادویه، نمک و روغن
کشکبادمجان
کشکبادمجان یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران است که در اغلب مهمانیها و ضیافتها، زینتبخش سفرههای ایرانی است. این غذا که در کنار نان تازه و سبزیخوردن یک غذای فوقالعاده لذیذ و کامل است، از بادمجان، کشک، پیاز، سیر و نعناع تشکیل شده است. بسته به ذائقه، سلیقه و دستودلبازی، گردو هم میتوان به این ترکیب اضافه کرد.
مواد اولیه کشکبادمجان:
- کشک
- بادمجان
- سیر
- پیاز
- نعناع
- زردچوبه، نمک، فلفل و روغن
- گردو
میرزاقاسمی
خاستگاه خوراک میرزاقاسمی، گیلان است. درباره تاریخچه این خوراک لذیذ، گفته شده که حاکم گیلان در سال ۱۲۳۰ هجری شمسی، فردی به نام میرزاقاسمخان قاجار بوده و ذوق و قریحه آشپزی داشته است. با آزمونوخطا، میرزاقاسمخان با ترکیب سیر، بادمجان کبابی، گوجهفرنگی و تخممرغ موفق به ابداع این مزه بینظیر میشود و نام خودش را روی این غذا میگذارد. طعم دودی این غذا از بادمجان کبابی است و همین تکنیک کباب کردن، باعث شده تا در طبخ این غذا از روغن کمی استفاده شود و در عین حال که یک غذای کاملاً گیاهی و کمروغن است، طعمش نیز بسیار خوش و مطبوع باشد.
مواد اولیه میرزاقاسمی:
- بادمجان کبابی
- سیر
- گوجهفرنگی
- تخممرغ
کوکوها
کوکوهای ایرانی هم مثل سایر اقلام سفره ایرانی، تنوع بسیار خوبی دارند. کوکو یکی از فراوردههای آشپزی ایرانی است که تنوع آن میتواند بینهایت باشد. پایه اصلی کوکو، تخممرغ است. از ترکیب مواد مختلف مثل گوشت، مرغ، سبزیجات و... با تخممرغ و سرخ کردن مواد ترکیبشده در روغن، کوکو عمل میآید. کوکوسبزی، کوکوسیبزمینی، کوکوبادمجان، کوکوکدو، کوکوهویج، کوکوپیاز و خلاصه هر کوکوی دیگری تقریباً مشابه هم درست میشوند. این خوراک که جزو لیست غذاهای محلی ایران است، یک میانوعده بسیار مقوی و یک شام سبک محسوب میشود.
سفر به شهرهای ایران با تور داخلی
اگر قصد دارید به شهرهای مختلف ایران سفر کنید و از نزدیک با فرهنگ غذایی شهرهای دیدنی ایران آشنا شوید، یکی از بهترین شیوههای سفر و ایرانگردی، خرید تور است. برای دیدن انواع تورهای ایرانگردی، کافی است به صفحه تور داخلی در وبگاه لستسکند مراجعه کنید و با استفاده از فیلترهای گوناگون، از بین تورهای ایرانگردی، تور متناسب با سلیقه و بودجهتان را انتخاب کنید و بخرید. بدینترتیب، دیگر دغدغههایی مثل رزرو بلیط و رزرو اقامتگاه را نخواهید داشت و با آسودگی خاطر، سفرتان را آغاز میکنید.
سخن آخر
تنوع غذاهای محلی ایران بینهایت است؛ از دسرهای لذیذی مثل شلهزرد و فالوده تا انواع خاگینهها و سوپ سردی مثل آبدوغخیار. معرفی همه غذاهای محلی شهرهای ایران کار بسیار دشواری است و تنها در یک مطلب نمیگنجد. به همین دلیل، ما در این مطلب سعی کردیم که معروف ترین غذاهای محلی ایران را به شما معرفی کنیم. بهنظر شما جای چه غذا یا غذاهای دیگری در لیست غذاهای محلی ایران خالی است؟