سفر به بوموسی و دیدن زیبایی بیحدومرز این جزیره، آرزویی بود که بهتازگی برآورده شده و اخیراً همه ایرانیان میتوانند بدون نیاز به مجوز به این جزیره سفر کنند. در این مطلب، راهنمای سفر به بوموسی را در اختیارتان میگذاریم تا قبل از سفر، بیشتر با ابوموسی یا همان بوموسی آشنا شوید. با ما در این مطلب از لستسکند همراه باشید.
بوموسی کجاست؟
بومُسو، بوموسو یا همان بوموسی، جزیرهای است که در استان هرمزگان، در میان خلیج فارس واقع شده است. این جزیره، جنوبیترین جزیره ایرانی در خلیج فارس و نزدیکترین جزیره به خط استوا محسوب میشود. جزیره ابوموسی در فاصله ۷۰ کیلومتری از سواحل ایران و ۳۰ کیلومتری از سواحل امارات متحده عربی قرار گرفته است. این جزیره، بهدلیل موقعیت استراتژیک خود در خلیج فارس و منابع طبیعی مانند نفت و گاز اهمیت دارد.
لیست قیمت امروز تورهای ابوموسی
موقعیت جزیره بوموسی
تاریخچه بوموسی
جزیره ابوموسی، تاریخچهای پیچیده دارد و پر از تحولات سیاسی و تاریخی است. همانطور که کموبیش میدانید، این جزیره همواره از زمانهای دور تا به امروز بحثبرانگیز بوده است. جزیره بوموسی از دوران باستان شناخته شده بود و برای تجارت دریایی در خلیج فارس از آن استفاده میشد.
پس از آن، در دوران سلطنت صفویه، ایران جزایر خلیج فارس را تحت کنترل داشت و ابوموسی نیز بهعنوان بخشی از خاک ایران به شمار میآمد؛ اما در قرن ۱۹ میلادی و دوران استعمار بریتانیا در منطقه، ابوموسی در زمره مناطق استراتژیک قرار گرفت. امارات متحده عربی که در آن زمان چندین شیخنشین داشت، در این دوران بهشکل جدی به فکر به دست آوردن مالکیت این جزیره بود.
بعد از استقلال امارات متحده عربی در سال ۱۹۷۱، موضوع مالکیت جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به یک موضوع مناقشهآمیز تبدیل شد. ایران که ازنظر تاریخی و طبق اسناد مختلف مالک این جزایر بود، همچنان آنها را تحتکنترل داشت. البته امارات نیز ادعای مالکیت جزیره ابوموسی را میکرد. این ادعای اشتباه سالها ادامهدار بود؛ اما هیچ سودی برای آنها نداشت!
ازآنجاییکه این جزیره جزو جزایر خلیج فارس و متعلق به ایران است، بهتازگی سفر بدون مجوز به جزیره ابوموسی برای شهروندان ایرانی، آزاد اعلام شده و ایرانیان میتوانند بدون نیاز به معرف یا دریافت مجوز از فرمانداری بهراحتی وارد جزیره بوموسی شوند و از آن بازدید کنند.
چگونه به ابوموسی سفر کنیم؟
مسیر دریایی: اگر از چگونگی سفر به ابوموسی بپرسید، باید بگوییم دسترسی به جزیره ابوموسی بهطور مستقیم از بندرعباس و بندر لنگه امکانپذیر است. شما میتوانید با استفاده از کشتی یا قایقهای مسافری از این بنادر به ابوموسی سفر کنید. مدتزمان این سفر دریایی به ابوموسی معمولاً حدود ۳ تا ۴ ساعت است.
مسیر هوایی: درحالحاضر سفر هوایی مستقیم از تهران به جزیره ابوموسی وجود ندارد. به همین دلیل میتوانید با یک پرواز داخلی از تهران به بندرعباس بروید. این پروازها بهطور منظم و روزانه از تهران به بندرعباس انجام میشوند و مدتزمان آنها حدود یک ساعت و نیم است. پس از آن، از بندرعباس با هواپیما بهسمت فرودگاه ابوموسی بروید. مدتزمان این پرواز حدود 30 دقیقه است.
سفر دریایی به ابوموسی
سفر دریایی به جزیره ابوموسی از بندرعباس یا بندر لنگه با استفاده از قایقهای مسافری یا سفر به ابوموسی با کشتی کروز انجام میشود.
دانستنیهای سفر دریایی به ابوموسی از بندرعباس:
- بندرعباس بهعنوان یکی از نزدیکترین بنادر بزرگ به جزیره ابوموسی شناخته میشود.
- قایقها و کشتیهای مسافری بهطور منظم از بندر شهید حقانی که بندر مسافری بندرعباس است، حرکت میکنند.
- مدتزمان سفر دریایی از بندرعباس به ابوموسی، حدود ۳ تا ۴ ساعت است.
دانستنیهای سفر دریایی به ابوموسی از بندر لنگه:
- بندر لنگه هم بهعنوان یکی از بنادر مهم دریایی در نزدیکی جزیره ابوموسی، قایقها و کشتیهایی به جزیره میفرستد. این سفر نیز مشابه سفر از بندرعباس است، با مدتزمانی مشابه حدود ۳ ساعت.
هزینه سفر به ابوموسی
هزینه سفر به جزیره ابوموسی به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله مسیر سفر (بندرعباس یا بندر لنگه)، نوع وسیله حملونقل (قایقهای مسافری یا کشتیهای کروز) و امکانات انتخابی (چند روز اقامت، نوع بلیط و خدمات اضافی).
هزینه سفر دریایی از بندرعباس به ابوموسی: هزینه بلیط برای سفر دریایی از بندرعباس به جزیره ابوموسی معمولاً بین 100 تا 200 هزار تومان برای هر نفر است. این قیمت ممکن است بسته به نوع کشتی یا قایق، زمان سفر و شرایط خاص تغییر کند.
هزینه سفر دریایی از بندر لنگه به ابوموسی: هزینه سفر دریایی از بندر لنگه به ابوموسی، مشابه هزینه سفر از بندرعباس به ابوموسی است و حدود 100 تا 200 هزار تومان برای هر نفر خواهد بود.
هزینه سفر هوایی از بندرعباس به ابوموسی: درحالحاضر قیمت بلیط هواپیمای رفتوبرگشت از بندرعباس به ابوموسی حدود ۲ میلیون تومان است.
مجوز سفر به ابوموسی
سفر به جزیره ابوموسی برای ایرانیان نیازی به مجوز خاص یا تأییدیه از جایی ندارد؛ زیرا جزیره ابوموسی جزو خاک ایران است و تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. بنابراین، ایرانیانی که قصد سفر به این جزیره را دارند، تنها باید مدارک شناسایی مانند کارت ملی همراه داشته باشند. بهتر است قبل از سفر، از وضعیت جوی و وضعیت دسترسی به جزیره مطلع شوید و درصورت نیاز به اقامت یا سفر خاص، هماهنگیهای لازم را برای رزرو انجام دهید.
بهترین زمان سفر به بوموسی
بهترین زمان برای سفر به بوموسی، معمولاً در فصول پاییز و زمستان است. در این فصلها، آبوهوا معتدل و مطلوب است و برای افرادی که بهدنبال فرار از سرما هستند، جذابتر است. گرمای ابوموسی در تابستانها میتواند بسیار شدید باشد و بهویژه در تیر و مرداد، دما به بیش از 40 درجه سانتیگراد میرسد؛ بنابراین تابستان، زمان مناسبی برای سفر به بوموسی نیست و بهتر است برای سفر به بوموسی پاییز و زمستان را انتخاب کنید.
آب و هوای بوموسی
آب و هوای بوموسی، گرمسیری و خشک است و تابستانهایی بسیار گرم و شرجی با دمای بیشتر از 40 درجه سانتیگراد و زمستانهایی ملایم و مطبوع با دمای 15 تا 25 درجه سانتیگراد همراه بارشهای کم دارد. در ادامه، بهطور جزئیتر آب و هوای بوموسی را در چهار فصل سال بررسی میکنیم.
آب و هوای بوموسی در بهار
آب و هوای بوموسی در بهار، گرم و خشک است. دما معمولاً بین ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد متغیر است و رطوبت نسبی کمتر از تابستانهاست. اگر قرار است برای تعطیلات عید بهسمت جزایر جنوبی کشور بروید، توجه کنید که ممکن است گرمای هوا کمی اذیتتان کند.
آب و هوای بوموسی در تابستان
آب و هوای بوموسی در تابستان، بسیار گرم و شرجی است. دما معمولاً به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد و رطوبت زیاد باعث میشود گرمای هوا خیلی بیشتر حس شود. به همین دلیل، سفر به ابوموسی را در فصل تابستان پیشنهاد نمیکنیم. سعی کنید فصل دیگری را برای بازدید از این جزیره انتخاب کنید.
آب و هوای بوموسی در پاییز
آب و هوای بوموسی در پاییز، معتدل و خشک است. دما معمولاً بین ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد متغیر است و رطوبت کمتر از تابستانهاست که این ویژگی، شرایط را برای سفر و گردشگری مناسب میکند. سفر به ابوموسی در فصل پاییز، بسیار خاطرهانگیز خواهد شد.
آب و هوای بوموسی در زمستان
آب و هوای بوموسی در زمستان، ملایم و مطبوع است. دمای هوای بوموسی در زمستان، معمولاً بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و بارش باران بهندرت اتفاق میافتد و همین ویژگی، این فصل را برای سفر به ابوموسی، بسیار مناسب میکند.
فاصله بوموسی تا شهرها و کشورهای مهم
فاصله ابوموسی تا دبی: 78 کیلومتر
فاصله ابوموسی تا امارات: 251 کیلومتر
فاصله ابوموسی تا بندرعباس: 215 کیلومتر
فاصله ابوموسی تا شارجه: 70 کیلومتر
فاصله ابوموسی تا قشم: 170 کیلومتر
فاصله ابوموسی تا بندر لنگه: 80 کیلومتر
چرا به بوموسی سفر کنیم؟
سفر به بوموسی، بهدلیل آبوهوای معتدل در فصول پاییز و زمستان، سواحل زیبا، جاذبههای فرهنگی و تاریخی پیشنهاد میشود. همچنین موقعیت جغرافیایی آن بهعنوان یک جزیره در خلیج فارس جذابیت بیشتری به سفر میدهد. پیش از سفر توجه داشته باشید که جزیره بوموسی تابهحال گردشگر بدون مجوز نداشته و حالا که ورود برای عموم ایرانیان آزاد شده، مناظر بکر و طبیعت منحصربهفردی منتظر شماست.
سوغات بوموسی
خرما: خرمای بوموسی کیفیت و طعم فوقالعادهای دارد و یکی از سوغاتیهای معروف جزیره است.
صنایعدستی: محصولات دستی مانند سبدبافی، حصیر بافی و جواهرات محلی از سوغاتیهای بوموسی محسوب میشوند.
سکههای قدیمی: این سکهها را میتوان یادگاریهای تاریخی و فرهنگی از جزیره دانست.
ادویهجات: ادویههای محلی و خوشطعم را که در غذاهای سنتی استفاده میشوند، میتوان بهعنوان سوغات از بوموسی آورد.
ماهی و خشکبار: ماهی و محصولات دریایی از دیگر سوغات محبوب بوموسی هستند.
سوغات جنوب ایران؛ از جنوب چه بخریم؟
در بوموسی چه غذاهایی را امتحان کنیم؟
در بوموسی میتوانید از بهترین غذاهای جنوبی لذت ببرید. برخی از غذاهای معروفی که میتوانید طعمشان را در بوموسی بچشید، عبارتاند از:
ماهی و میگو: ماهی تازه و میگوهای دریایی که به روشهای مختلف مانند کبابی، خورش یا شوربا تهیه میشوند.
کبابماهی: کبابماهیهای مختلف بهویژه ماهیهای بومی خلیج فارس.
خوراک ماهی: خوراکهایی مانند ماهیبرگر، ماهی پخته با ادویههای خاص و لیمو.
عدسی: اغلب بهعنوان پیشغذا سرو میشود.
پلو ماهی: برنج پخته همراه با ماهی و ادویههای محلی که طعم خاصی دارد.
معروفترین غذاهای محلی ایران را بشناسید
جاهای دیدنی بوموسی
بوموسی، جاهای دیدنی زیبایی دارد که برای علاقهمندان به طبیعت و تاریخ، بسیار جذاب است. اگر با تور داخلی به این جزیره سفر میکنید، فراموش نکنید که با تماشای این جاذبهها میتوانید با فرهنگ و طبیعت جزیره بوموسی آشنا شوید. در ادامه، یکی از جاهای دیدنی بوموسی را معرفی میکنیم.
مسجد جامع ابوموسی
مسجد جامع ابوموسی، مسجدی تاریخی است که قدمت آن به قرون اولیه اسلام میرسد و یکی از مراکز مذهبی مهم منطقه به شمار میرود. مسجد جامع ابوموسی معماری ساده و متناسب با وضعیت اقلیمی جزیره دارد و علاوهبر برگزاری نمازهای جمعه، نقش فرهنگی و اجتماعی مهمی در زندگی مردم محلی ایفا میکند.
حمل و نقل در بوموسی
در داخل جزیره، حمل و نقل اغلب با خودروهای عمومی و خصوصی مانند تاکسیها و وانتها انجام میشود. جادهها بهطور محدود و متناسب با اندازه جزیره ساخته شدهاند و برای رسیدن از شمال به جنوب بوموسی یا برعکس، مدتزمان کمی در راه هستید.
مراکز خرید بوموسی
در جزیره ابوموسی، مراکز خرید اغلب شامل بازارهای محلی و چند فروشگاه کوچک هستند که انواع کالاهایی را که ساکنان و گردشگران نیاز دارند، ارائه میدهند. این بازارها معمولاً محصولات محلی، خواربار، پوشاک و سوغات را عرضه میکنند. همچنین در برخی از این بازارها میتوان کالاهای الکترونیکی و لوازم منزل را پیدا کرد. توجه داشته باشید که مراکز خرید بزرگ و برندهای معروف مانند دیگر شهرهای بزرگ ایران در این جزیره وجود ندارد.
سفر با تور بوموسی لستسکند
اگر قصد سفر به جزیره بوموسی را دارید، بهتر است اولین سفرتان به این جزیره، با تور باشد. کافی است به صفحه تور ابوموسی در وبگاه لستسکند بروید و از میان تورهای متنوع این جزیره، توری را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با ویژگیهای مد نظر شما دارد. وجود فیلترهای گوناگون در این صفحه، به شما کمک میکند در سریعترین زمان ممکن بتوانید تور مطلوبتان را پیدا کنید.
سخن آخر
در این مطلب، راهنمای سفر به بوموسی را در اختیارتان قرار دادیم تا برای سفر به این جزیره، با زوایای مختلفش آشنا باشید. اکنون که فرصت سفر به بوموسی برای همه ایرانیان فراهم شده است، پیشنهاد میکنیم این فرصت را از دست ندهید و هرچه زودتر این سفر بهیادماندنی را تجربه کنید. بهنظر شما، جای چه نکات مهم دیگری در راهنمای سفر به ابوموسی خالی است؟