«ایران در پایان سال 2015 برای نخستین بار در جمع 20 کشور برتر توریستفرست به روسیه قرار گرفت و انتظار میرود شمار گردشگران ایرانی ورودی به روسیه، به یک رکورد در سال جاری برسد.»
لوان جگریان، سفیر روسیه در ایران این خبر را در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی روسیه اعلام کرد و افزود: «سال گذشته، دفتر دیپلماتیک روسیه در ایران 35 هزار ویزا برای شهروندان ایرانی صادر کرد که بیشتر آنان گردشگر بودند.» وی ادامه داد: «این نخستین بار است که ایران در میان 20 کشور برتر سفر کننده به روسیه قرار میگیرد.»
این دیپلمات روسی همچنین به پروازهای چارتری خطوط هوایی ایران به مسکو، سنپترزبورگ و سوچی اشاره کرد و گفت در پایان ماه ژوئیه پروازهای معمولی از تهران به آستاراخان راهاندازی شده است. جگریان خاطرنشان کرد: «تمام این موارد اکنون به ما اجازه میدهد تا در پایان سال منتظر شکستن رکورد تعداد گردشگران ورودی از ایران به روسیه باشیم.» سفیر روسیه در مورد بازدید گردشگران روس از ایران نیز بیان کرد: «من شخصا توصیه میکنم از شهرهایی مانند اصفهان، شیراز و یزد که به خوبی نشاندهنده آثارتاریخی تمدن ایران باستان هستند بازدید شود. در کنار این، توریسم اسکی در ایران میان شهروندان روس هر چه بیشتر محبوب میشود.»
سفیر روسیه در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با موضوع لغو روادید میان دو کشور روسیه و ایران نیز گفت که هنوز توافقی در این زمینه صورت نگرفته است. جگریان در این خصوص تاکید کرد: «درباره لغو روادید میان دو کشور هنوز حرفی به میان نیامده است.» او طی این مصاحبه یادآور شد که در جریان سفر ولادیمیر پوتین به تهران در نوامبر سال 2015، طرفین اقدام به امضای تفاهمنامه دوجانبهای برای سهولت در شرایط سفر شهروندان روسیه و ایران کردند. در حال حاضر سهولت در اخذ روادید برای تجار، هیاتهای رسمی، شخصیتهای علمی و فرهنگی بین دو کشور اعمال میشود.
سفیر روسیه درحالی از افزایش چشمگیر سفر ایرانیها به این کشور خبر میدهد که در طرف مقابل، رشد قابل ملاحظهای در تعداد گردشگران روسی ورودی به ایران دیده نمیشود. این در شرایطی رخ میدهد که مسوولان گردشگری ایران امیدوار بودند پس از آنکه روسیه سفر به ترکیه را برای شهروندانش ممنوع کرد، بتوانند بخشی از آن بازار را در اختیار خود بگیرند. با اینهمه، بسیاری از کارشناسان براین باورند که گونهشناسی گردشگران روسی ترکیه نشان میدهد این گردشگران هم از نظر انگیزه و هدف و هم از نظر مجموعه فعالیتهایی که در مقصد انجام میدهند، با آنچه سیاستهای کلان گردشگری ایران دنبال میکند در یک مسیر واقع نشده است. بنابراین گردشگران روسی که به ترکیه میروند، نمیتوانند سهم گردشگری ایران شوند.
درهمین حال، پیش از این در سال گذشته جمعی از فعالان بخشی خصوصی و دولتی گردشگری ایران برای مذاکره درراستای توسعه روابط گردشگری دو کشور، به روسیه سفر کردند؛ سفری که البته هنوز نتایجش را در افزایش تعداد گردشگران ورودی روسیه به ایران نشان نداده است، گرچه گام مثبتی در این حوزه محسوب میشود.
منبع: دنیای اقتصاد