ایران برای افراد خارجی 13 نوع ویزا (روادید) صادر می کند که در زیر معرفی و بررسی می کنم.
کلیه گردشگران و افراد خارجی جهت ورود به ایران باید اجازه ورود به کشور را بگیرند. که به آن ویزا (روادید) گفته می شود. روادید به معنای امضا یا عبارتی است که نوشته ای را تایید می کند و به آن اعتبار می بخشد. روادید برای مسافرت به ایران برای مدت محدودی صادر می شود.
قانون ویزا در ایران به سیاستی اطلاق می شود که اکثریت شهروندان کشورهای خارجی جهت ورود و اقامت در ایران بدان نیازمندند، این مورد برای دارندگان گذرنامه آمریکایی ممکن است چندین ماه طول بکشد. و حتی برخی از آمریکایی ها با یک ویزای معتبر نیز به جهت ورود به ایران دچار مشکل شده اند و با درخواست آنان موافق نشده است. شهروندان اسرائیلی به طور کلی حق سفر به ایران را ندارند.
جدا از صدور ویزای فرودگاهی که دولت ایران امکان آن را برای تسهیل در سفر اتباع و گردشگران خارجی به این کشور فراهم کرده، اتباع هفت کشور سوریه، لبنان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، بولیوی، مصر و گرجستان می توانند بدون ویزا و فقط با داشتن گذرنامهٔ معتبر، مُهر ورود به ایران را دریافت کنند و برای مدت زمانی مشخص طبق آنچه دولت ایران با توجه به توافقات دیپلماتیک و قوانین حاکمیتی تعیین کرده است، به کشورمان سفر کنند.
اتباع خارجی بسیاری از کشورها همچون آمریکا برای سفر 14 روزه یا کمتر بدون اخذ هرگونه ویزا می توانند در جزیره کیش اقامت کنند.
انواع روادید ایران
ایران برای افراد خارجی 13 نوع ویزا (روادید) صادر می کند که در زیر معرفی و بررسی می کنم.
روادید ردیف 1 (A ورود): برای ورزشکاران، گروه های علمی و مسافرانی که قصد ورود متعدد (2 یا چند باره) به ایران را دارند صادر می شود.
روادید ردیف 2 (B سیاحتی): برای گردشگران خارجی که قصد دیدن از جاذبه های گردشگری ایران را دارند صادر می شود.
روادید ردیف 3 (C زیارتی): برای زائران و کسانی که قصد مسافرت به مکان های مذهبی ایران را دارند صادر می شود.
روادید ردیف 4 (D سیاسی): برای دیپلمات ها، ماموران سیاسی و مقامات دولتی صادر می شود.
روادید ردیف 5 (E تحصیلی): برای دانش آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی صادر می شود.
روادید ردیف 6 (F با حق کار): برای کارشناسان و کسانی که به دنبال کار قصد ورود به ایران را دارند صادر می شود.
روادید ردیف 7 (G ترانزیت و عبوری): برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی، کارکنان قطارها، مهمانداران هواپیما، خدمه کشتی ها و یا مسافرانی دیگری که قصد توقف در کشور را نداشته باشند و فقط می خواهند از ایران رد شوند و به کشور دیگری برسند، صادر می شود.
روادید ردیف 8 (H مطبوعاتی): برای روزنامه نگاران، عکاسان و خبرنگارانی که قصد پوشش یک رویداد خبری را دارند صادر می شود.
روادید ردیف 9 (S کارمندان عادی خدمت): برای کارمندان عادی نمایندگان سیاسی کشورها که عهده دار ماموریت های غیرسیاسی هستند صادر می شود.
روادید ردیف 10 (متعدد): برای بازرگانان و کارشناسانی که قصد دارند در طول یک دوره معین، چندین بار به ایران وارد شوند، صادر می شود.
روادید ردیف 11 (الحاق به خانواده): برای خانواده ی مقیمان و آن دسته از اتباع خارجی که به قصد ثبت ازدواج به کشور وارد می شوند، صادر می شود.
روادید ردیف 12 (خروج و مراجعت): برای اتباع خارجی که در داخل کشور ساکن بوده و قصد دارند برای دیدار از خانواده و استفاده از مرخصی بطور موقت (حداکثر سه ماه) از کشور خارج شده و دوباره به ایران باز گردند، صادر می شود.
روادید ردیف 13 (خروج): برای مقیمانی که پس از خروج از کشور قصد بازگشت دوباره را ندارند، صادر می شود.
منبع : دنیای سفر