سفر مسافران و گردشگران ایرانی به ترکیه 30 درصد کاهش یافته است این خبری است که چند روز گذشته سفیر ترکیه در تهران به آن اشاره کرده است.
به گزارش تین نیوز، رضا هاکان تکین سفیر ترکیه در تهران می گوید که دولت این کشور حاضر به پرداخت غرامت مربوط به «شب کودتا و فردای آن روز» به شرکت های مسافرتی ایرانی است، اما قسمت عمده خسارت را به وضع ممنوعیت یک ماهه سفر به ترکیه توسط مقام های ایرانی نسبت داده است.
بعد از کودتا در ترکیه این کشور 3 ماه حالت فوق العاده اعلام کرد که در همین راستا دولت ایران برای حفظ امنیت شهروندان خود یک ماه تور سفرهای گردشگری به ترکیه را ممنوع کرد که این موضوع به کام ترکُ ها خوش نیامد؛ پس از این موضوع سفیر ترکیه در ایران درخواست کرده که «ایران هرچه سریع تر ممنوعیت ارایه خدمات آژانس های مسافرتی ایران برای سفر به ترکیه را لغو کند.
واکنش تند مقامات این کشور به لغو تورهای گردشگری به ترکیه بی دلیل نبوده است، چرا که آمارها نشان می دهد در سال 2015 حدود 1.7 میلیون گردشگر از ایران به ترکیه آمده بودند. این رقم در سال 2014 حدود 1.6 میلیون بود که این آمار بیان گر این است که میزان گردشگران ایرانی که به ترکیه سفر می کردند رشد صعودی داشته اما با توجه به وضعیت نابسامان ترکیه این رقم قبل از پایان سال 2016 حدود 30 درصد کاهش داشته است.
دولت کشور ترکیه در نیمه نخست دهه 80 میلادی، با اعطای بخشی از اختیارات به اصناف گردشگری، این صنعت را به صورت ویژه در راس برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های خود قرار داد.
در گام اول، سیاست های تشویقی مورد توجه دولت ترکیه بود. تخصیص زمین برای ساخت هتل به سرمایه گذاران علاقه مند به صنعت هتلداری و گردشگری با اجاره بهای اندک به مدت 49 سال، یکی از راه هایی برای تشویق سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه بود.
این کشور در 10 سال گذشته سرمایه گذاری سنگینی برای توسعه گردشگری در این کشور کرده است. تبلیغات گسترده و فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز برای پذیرایی از گردشگران این کشور و شهرهای مختلف آن را به مقصدی برای گردشگران از کشورهای مختلف جهان از جمله ایران تبدیل کرد.
مهم ترین دستاوردهای گردشگری ترکیه حاصل ایجاد زیرساخت های استاندارد، حرفه ای و مدرنی است که در شهرهای مختلف این کشور ایجاد شده است همین موضوع باعث شد که این کشور ششمین مقصد محبوب گردشگری در جهان باشد.
رشد صنعت توریسم در ترکیه باعث شد که اقتصاد این کشور وابستگی بسیاری به صنعت گردشگری داشته باشد به طوری که در سال 2014 این صنعت 25 درصد رشد اقتصادی را تجربه کرد.
طبق آمار منتشر شده از این کشور حدود 5 درصد از تولید ناخالص ملی ترکیه در سال 2015 مربوط به صنعت توریسم این کشور است. این صنعت در ترکیه از سال 2002 تا 2014 حدود 200 درصد افزایش پیدا کرده بود اما پس از سال 2014 آمار گردشگری در این کشور با روند کاهشی روبه رو بوده است.
طبق آمارهای ارائه شده در سال 2014، آلمان، روسیه و انگلستان بیشترین تعداد گردشگر را در ترکیه داشته اند اما تعداد گردشگران این کشور، در سال 2016 بیش از 30 درصد کاهش یافته است.
این موضوع تا جایی پیش رفت که حدود 5 ماه پیش سایت «یواس ای تودی» در خبری اعلام کرد، هزاران هتل و فروشگاه در این کشور اعلام ورشکستگی کردند.
منبع : دنیای سفر