اسلوونی با حضور مقامات عالی رتبه خود در ایران دوباره در تلاش است تا روابط گردشگری خود را با ایران افزایش دهد.
کشور اسلوونی یکی از کشورهای حوزه اروپاست که به تازگی قصد دارد روابط خود را با ایران در مرحله دیگری گسترش دهد. در این راستا پس از آنکه در سال 91 دولت اسلوونی بخاطر وضعیت نامناسب مالی و اقتصادی کشور تصمیم به تعطیلی سفارت خود در تهران گرفت و پارلمان اسلوونی مجوز اداره امور مربوط به صدور ویزا و دیگر امور دیپلماتیک را به سفارت اتریش در تهران واگذار کرده بود مقامات این کشور دوباره در حال برقراری این روابط هستند.
در روز اول آذر ماه باروت پاخور رییس جمهور اسلوونی به ایران آمد و با مسئولان عالی رتبه کشورمان دیدار کرد و در روزهای پس از آن نیز سفارت این کشور در تهران پس از 4 سال بازگشایی شد.
پیش از این نیز در سال 94 مسعود سلطانی فر رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و «ازدراوکو پوچیوالشِک»، وزیر توسعه اقتصادی و فن آوری جمهوری اسلوونی و جمعی از فعالان گردشگری اسلوونی دیدار کردند.
در این دیدار وزیر توسعه اقتصادی و فن آوری جمهوری اسلوونی گفت: گردشگری یکی از شاخه های مهم اقتصادی در کشور اسلوونی است، به طوری که سالیانه 2 میلیارد دلار درآمد از محل ورود گردشگران به اسلوونی، حاصل می شود که 13 درصد تولید ناخالص داخلی ما را شامل می شود.
در ادامه این دیدار مایا پاک رییس سازمان ملی گردشگری اسلوونی با یادآوری این که گردشگری یکی از شاخه های مهم اقتصادی در این کشور است، افزود: تعداد گردشگران ورودی به اسلوونی هر ساله افزایش می یابد، به طوری که سال گذشته ما با رشد 12 درصدی در این حوزه مواجه بودیم. اسلوونی همواره به دنبال بازارها و فرصت های جدید در حوزه گردشگری بوده است و امروز، جمهوری اسلامی ایران یک بازار هدف مناسب در این زمینه است.
اسلوونی کشوری است که گردشگری آن شامل شاخه های گردشگری ساحلی، گردشگری اسکی، گردشگری شهری و استفاده از مراکز آب درمانی می شود. همچنین اگرچه این کشور کوچک و کم جمعیت است اما آنطور که وزیر توسعه اقتصادی این کشور گفته؛ مقامات اسلوونی در تلاش برای توسعه همکاری های گردشگری با ایران هستند، مردم اسلوونی به سفر و گردشگری علاقه دارند و با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی ایران، این کشور جاذبه ها و توانمندی های بسیاری برای جذب گردشگران اسلوونی دارد.
اسلوونی در حوزه جنوب اروپای مرکزی واقع شده و برای سفر به آن ویزای شینگن لازم است. برای این کشور ورود گردشگر بسیار مهم است ضمن اینکه مسافران ایرانی اروپا نیز معمولا لاکچری سفر می کنند و آنها به دنبال جذب این بازار هستند.
جاذبه های طبیعی کشور اسلوونی مقدم بر هر نوع جاذبه دیگر آن است وجود کوه های آلپ یکی از مهم ترین جاذبه های آن است که در کنار طبیعت بکرش ظرفیتی برای طبیعت گردی به شمار می آید منتها از ایران هیچ خط پروازی به سمت این کشور وجود ندارد بهترین مسیر برای رفتن به این کشور، ترکیه است و از آنجا پرواز به لیوبلیانا پایتخت اسلوونی. اما از ونیز هم می توان تا لیوبلیانا سه ساعته رفت.
اکنون با توجه به دیدارهای اخیر و بازگشایی مجدد سفارت اسلوونی در ایران، یکی از فعالان حوزه گردشگری از سال گذشته تلاش کرد تا بتواند تورهای گردشگری این کشور را برگزار کند.
علی میری یکی از فعالان گردشگری در حوزه دفاتر مسافرتی است که مقدمات ایجاد تنها کارگزاری این کشور را فراهم کرده است. او در این باره گفت: هنوز پکیج تورهای این کشور را نبسته ایم چون روابط کنسولی این کشور از نیمه ژانویه به بعد انجام می شود. در فصل های مختلف می توان تورهای متنوعی برگزار کرد به خصوص با وجود کوه های آلپ برگزاری تورهای اسکی بسیار می تواند مخاطب داشته باشد اما همجواری این کشور با ایتالیا و مجارستان نیز مزیت دیگری است که تورهای این کشور را در زمره تورهای ترکیبی قرار می دهد.
میری معتقد است که اروپا را می توان در اسلوونی دید. به همین دلیل تلاش خواهد کرد که هتل های این کشور را برای ایرانی ها چارتر کند.
میری درباره برنامه ریزی برای ورود گردشگران اسلوونی به ایران هم گفت: هنوز به صورت جدی وارد این حوزه نشده ایم چون باید شرایط آن را آماده کرد ضمن اینکه باید هنر جذب گردشگر را به ایران نیز داشته باشیم.
آنطور که میری گفت به زودی انجمن دوستی ایران و اسلوونی نیز تشکیل می شود تا ارتباط دوستانه دو طرف قوی تر شود.
منبع : دنیای سفر