سفرنامه کشور برج ایفل- سرزمین نورها

4.4
از 32 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
سرزمین نورها، عطرها و رویاهای عاشقانه! + تصاویر
آموزش سفرنامه‌ نویسی
14 مرداد 1397 09:00
27
16.8K

17-France-Blog cover (01-05-01).jpg

فرانسوی ها به اندازه ی داشته هایشان یک کشور با نوستالژی های خاص و همیشگی هستند. پدرانه ژان والژان برای دختری مثل کوزت آنقدر شیفته کننده هست که مسافری مثل شازده کوچولو را در حیرت ساکنان کره زمین روزهای زیادی سرگردان می کند. کمی آنطرف تر همراه شدن با فرانسوی ها ما را با ژول ورن تا بیست هزار فرسنگ زیر دریا و یا در 80 روز به دور دنیا همسفر می کند. و اما سفر در تاریخ پرماجرای فرانسوی ها واقعیتی فراتر از داستان های تخیلی نویسندگان معروف آنهاست.

فرانسه مانند طمع پنیرهای گوناگونش متفاوت و منحصر بفرد است. مثل سرنوشت فرمانده فرانسوی بنام مارشال بتن که در سالهای جنگ جهانی اول بدلیل دفاع از خاک میهن در برابر آلمان ها قهرمان ملی لقب گرفت، اما در پایان جنگ جهانی دوم به جرم خیانت و تسلیم در برابر نازی ها به حبس ابد محکوم می شود.

حالا فرانسه کشوری با 83 میلیون جمعیت که سالانه 67 میلیون گردشگر از آن دیدن می کنند. موزه لوور با تلفظ ساده اش اولین مقصد گردشگران است و گفته می شود که 38 هزار شیء را در خودش جای داده است. کمی آنطرف تر برج ایفل با دو میلیون و پانصد هزار پیچ و مهره و 324 متر ارتفاع سایه اش به روی سن می افتد و گردشگران را به دیدن طاق نصرت پیروزی دعوت می کند. جایی که فرانسوی ها را به یاد سربازانی می اندازد که در طول تاریخ جان خودشان را برای میهنشان فدا کرده اند.

تمام این موارد و هزاران مطلب دیگر در مورد این کشور زیبا دلیلی بود که فرانسه انتخاب من و همسرم شود. این سفرنامه را به دو بخش تقسیم کردم؛ یکی نحوه دریافت ویزا با تمام جزئیات و بخش بعدی، سفرنامه ما به فرانسه

 

ویزا؛

قصد دارم ریز جزئیات دریافت ویزا را اینجا شرح دهم که شاید از حوصله دوستان خارج بشه ولی شاید این جزئیات بتونه کمکی به عزیزی جهت دریافت ویزا با شرایط مشابه ما داشته باشد. پس از اینکه تصمیم گرفتیم سفری به فرانسه داشته باشیم از همسرم خواستم از یک استاد دانشگاه فرانسوی (شهر پرپیگنان) که در گذشته نیز با یکدیگر همکاری علمی داشتند، درخواست دعوتنامه کنند. پس از فرستادن ایمیل به استاد فرانسوی، ایشان با آغوش باز در عرض 24 ساعت دعوتنامه 20 روزه (در آن قید شده بود جهت همکاری های علمی بیشتر فی مابین دو دانشگاه ایرانی و فرانسوی) جهت تعطیلات عید (تاریخ شروع سفر 2 فروردین 97) به ایمیل همسرم ارسال نمودند.

01.jpg

دعوتنامه ارسالی توسط استاد فرانسوی

پس از آن از طریق سایت شرکت VFS مدارک اولیه را آماده کردیم و  نسبت به تعیین وقت اقدام نمودیم. از آنجا که در سایت VFS قید شده بود حداکثر تا 90 روز قبل از تاریخ سفر میتونید اقدام به گرفتن وقت بکنید و اینکه ما قصد داشتیم در نوروز 97 سفر کنیم و شلوغی سفارت در نوروز، از 110 روز قبل اقدام به گرفتن وقت کردیم که پس از 3 روز ایمیل وقت ارائه مدارک در تاریخ 3 اسفند به دستمون رسید.

02-1.jpg

نامه تعیین وقت

در ایمیل ارسالی از سوی شرکت VFS، مدارک مورد نیاز پیوست شده بود.

03.jpg

مدارک لازم جهت ارائه به VFS

زمانی که ایمیل تعیین وقت از سوی VFS به دستمان رسید، به بخش فرهنگی سفارت فرانسه (رایزن علمی) در تهران جهت تسهیلات جهت صدور ویزا توسط ایمیل مکاتبه کردیم. به فاصله ی یک ماه مانده به وقتمون، از سفارت فرانسه تماس گرفتند و پیرو درخواست ما از آنها جهت تسهیلات عنوان کردند که تنها کاری که می توانند انجام بدن این هست که وقت VFS را جلوتر قرار بدهند یعنی 23 بهمن؛ که ما هم قبول کردیم.

مدارکی که ما آماده کردیم و ارائه دادیم:

1.فرم درخواست ویزا که می توان دستی و کامپیوتری پر کرد.

2. ترجمه رسمی شناسنامه بدون مهر دادگستری و امور خارجه

3.گواهی اشتغال بکار که برای من و همسرم بصورت لاتین صادر شده بود. برای همسرم تنها چیزی که در گواهی اشتغال بکار ذکر شده بود سمت ایشان، تاریخ استخدام و حقوق دریافتی بود. پس اگر ادارات دولتی بجز این موارد، چیز دیگری را در گواهی شما ذکر نکردند نگران نباشید.

4.ترجمه رسمی سه فیش آخر حقوقی بدون مهر دادگستری و امور خارجه

5.گردش سه ماهه حساب که بصورت لاتین صادر شده بود. که مانده حساب همسرم 600 هزار تومان و بنده 2 میلیون تومان و گردش حسابمون هم همون حقوق کارمندی بود که هر ماه واریز میشد. برخلاف اینکه همه تصور می کنند باید مانده حساب چند ده میلیونی و گردش بالا داشت!!

6.حساب پس انداز که به اسم من بود که آن هم بصورت لاتین صادر شد و واسه جفتمون ارائه دادم.( موجودی 50 میلیون)

7.دعوتنامه

8.کپی بیمه مسافرتی 30 هزار یورویی که ما به مبلغ 34 هزار تومان از بیمه ملت تهیه کردیم.

9. رزرو بلیط رفت و برگشت که ما با اینکه خرید قطعی را از اوکراین ایرلاین انجام داده بودیم ولی بدلیل اینکه برگشت ما از اسپانیا بود یک رزرو سوری، یک هفته قبل در یکی از سایت های اینترنتی انجام دادم که تنها 24 ساعت معتبر بود و آن را ارائه دادم. پس مجددا یادآور می شوم دوباره برخلاف اظهارات دوستان که عنوان می کنند باید حتما بلیط قطعی یا یک روز مانده به ارائه مدرک رزرو را انجام داد، لااقل برای ما که صادق نبود و ما هیچکدوم از این دو مورد را رعایت نکردیم.

ما رزرو هتل ارائه ندادیم. به این دلیل که در دعوتنامه قید شده بود محل اقامت ما به عهده دانشگاه پرپیگنان هست.

نکته: هر کدام از مدارک بالا اگر بصورت لاتین صادر شده باشد، نیازی به ترجمه رسمی ندارد.

پس از مراجعه به VFS و انجام امور مربوطه، عنوان شد پس از دوهفته نتیجه اعلام خواهد شد. متاسفانه پس از گذشت 70 روز هیچگونه پاسخی دریافت نشد و مجبور شدم بلیط خریداری شده از شرکت اوکراین ایرلاین را با جریمه هر نفر 100 یورو کنسل کنم و متاسفانه تمام برنامه ریزی ما در نوروز خراب شد!!!

اوایل اردیبهشت ماه 97 بود که تصمیم گرفتیم مجددا با رایزن علمی سفارت مکاتبه کنیم که پس از اینکه متوجه شد هنوز جواب درخواست ویزای ما نیومده شروع به پیگیری کرد که نهایتا یک هفته بعد از طرف سفارت تماس گرفتند و عنوان کردند از شخص دعوت کننده بخواهید که یک دعوتنامه جدید با اقامت حداکثر 15 روزه برایتان ارسال کند. و نهایتا در تاریخ 13 اردیبهشت ماه ویزای یک بار ورود با اقامت حداکثر 15 روزه به عنوان اولین شینگن صادر گردید. از اینجا جا دارد از راهنمایی های دوستان از جمله آقای شایگان تشکر کنم. بقول آقای شایگان، هیچکس نمی تواند نظر قطعی در مورد ویزا شدن یا نشدن شما بدهد.

04.jpg

اولین ویزای شینگن من با 15 روز اقامت

پس دوستانی که جهت کنفرانس، همکاری های بین المللی و کلیه فعالیت های علمی و هنری قصد سفر به فرانسه را دارند توصیه میکنم حتما با رایزن علمی و یا فرهنگی سفارت در تماس باشند که بسیار همکاری می کنند و مثمر ثمر خواهد بود.

 

برنامه ریزی مجدد و شروع سفر؛

در حالی که مقصد اصلی ما شهر پرپیگنان بود، تصمیم گرفتیم سه روز اول سفر را در پاریس باشیم، سپس به پرپیگنان و در نهایت به دلیل فاصله بسیار کم پرپیگنان تا بارسلونا ( حدود دو ساعت) سه روز آخر هم در بارسلونا و پرواز برگشت هم از اونجا باشه.

قبل از سفر خیلی از سفرنامه های دوستان را خوندم و از هر کدوم چیزهایی یاد گرفتم که بسیار استفاده کردم. چندتا از سفرنامه هایی که به نظرم بسیار جامع و خوب بود سفرنامه های آقایان علایی، اولیایی و خانم دشتی بود که من بسیار استفاده کردم.

بطور کاملا اتفاقی دو هفته قبل سفر توسط کوچ سرفینگ با یک ایرانی مقیم فرانسه آشنا شدم و بعد فهمیدم که دوست فرانسوی ایشون به اسم کریستف در سفر تفریحی به سر می برند که از قضا همان روز هم شیراز بودن که من ایشون را به خونم دعوت کردم و ایشون شب را در منزل ما ماندن و کلی راجب فرانسه و ایران صحبت کردیم و صبح پس از گشت و گذاری در شهر به هتلش رفت  که استراحت کوتاهی داشته باشه و به پرواز کرمانشاهش برسه.

آقای کریستف در شهر لو آور (به فرانسوی: Le Havre) زندگی می کرد.

پس از صدور ویزا نسبت به گرفتن بلیط هواپیما و هتل اقدام نمودم. پرواز ترکیش ایرلاین را به تاریخ 29 خرداد از مبدا شیراز به پاریس و برگشت به تاریخ 7 تیرماه از بارسلون به شیراز را با قیمت دو میلیون تومان به ازای هر نفر از سایت فلای تودی خریداری نمودم. پس از خرید بلیت از طریق سایت ترکیش نسبت به انتخاب صندلی در چهار پرواز اقدام کردم (پرواز های شیراز - استانبول/ استانبول-پاریس/ بارسلونا-استانبول/ استانبول-شیراز). حتی میتوانید غذای خود را انتخاب کنید.

هتل های مورد نظر در شهر های پاریس، پرپیگنان و بارسلونا را رزرو و توسط مستر کارت یکی از آشنایان پرداخت نمودم.

عوارض خروج از کشور را به صورت آنلاین به ازای هر نفر 220 هزار تومان پرداخت کردم و به فاصله ی 5 روز مانده به سفر از طریق بانک ملت نسبت به دریافت ارز مسافرتی 1000 یورویی که مبلغ آن در تاریخ 24 خرداد ماه پنج میلیون و صدو سی هزار تومان به ازای هر نفر شد، پرداخت کردم. پیشنهاد میکنم به علت شلوغی  باجه بانک ملت در فرودگاه جهت دریافت ارز، از بانک های دیگر مثل تجارت، ملی، پارسیان و یا سامان استفاده کنید. البته افرادی که از شیراز پرواز دارند می بایست فقط از بانک ملت و یا ملی اقدام کنند.

طبق برنامه پروازی ساعت حرکت از شیراز به مقصد استانبول 3 بامداد بود که ما دو ساعت قبل در فرودگاه حاضر شدیم. پس از تشریفات دریافت کارت پرواز (هر دو کارت پرواز شیراز به استانبول و استانبول به پاریس داده شد) و کنترل پاسپورت، جهت دریافت ارز مسافرتی به باجه بانک ملت مراجعه کردیم که بر خلاف بانک ملی بسیار شلوغ بود. با گرفتن دو هزار یورو بصورت اسکناس 500 یورویی، وارد هواپیما شدیم. پس از 4 ساعت پرواز وارد فرودگاه استانبول شدیم که پس از یک توقف به مدت 4 ساعت و 30 دقیقه ای به سمت پاریس حرکت کردیم و نهایتا در ساعت 12:40 دقیقه وارد فرودگاه شارل دو گل شدیم و به صف نسبتا طولانی پلیس گذرنامه رفتیم که بدون پرسیدن کوچکترین سوالی و در خواست مدارکی، مهر ورود زده شد.

05.JPG

پذیرایی ترکیش در پرواز شیراز به استانبول

06.JPG

نمایی از باند  فرودگاه آتاترک

07.JPG

فری شاپ فرودگاه آتاترک

09.JPG

پخش مستقیم مسابقات فوتبال جام جهانی در هواپیما

با توجه به اینکه از قبل (باقیمانده پول VFS) حدود 30 یورو داشتیم تونستیم خودمون را با اتوبوس به شهر برسونیم. از صرافی فرودگاه پاریس جهت خرد کردن 500 یورویی سوال کردیم که گفت انجام نمیدن.

واقعا دردسری کشیدیم با خرد کردن 500 یورویی ها در پاریس. زمانی که 500 یورویی بهشون نشون میدادیم چشماشون چهار تا می شد و بقول یه دوستی میگفت به جرات میگم خیلی ها 500 یورویی تاحالا از نزدیک ندیدن. بعد از خروج از ترمینال 1 فرودگاه به سمت ایستگاه اتوبوس رفتیم که با RoissyBus  به ازای هر نفر اگر اشتباه نکنم 12 یورو به ایستگاه Opera  رفتیم. از اونجا با مترو و تعویض یک خط و حدود 5 دقیقه پیاده روی در ساعت 5 عصر به هاستل رسیدیدم.

10.JPG

مسیر اتوبوس های RoissyBus

11.JPG

ایستگاه مترو Arts et Métiers

محل اقامت ما در پاریس Beautiful Belleville Hotel & Hostel  بود که با دسترسی عالی به ایستگاه های اتوبوس و مترو و سرو صبحانه، انتخاب خوبی بود.

12.JPG

نمای بیرونی هاستل

هزینه هاستل برای سه شب، اتاق دوتخته همراه با صبحانه 188 یورو که قبلا پرداخت شده بود و 5.5 یورو بابت مالیات که بصورت نقدی دریافت کردند.

بعد از ورود به هاستل و انجام تشریفات، به سمت اتاق رفتیم که راضی کننده بود. همان ابتدا از ما درخواست پرداخت مالیات را داشتند که با نشون دادن 500 یورویی چشماشون گرد شد و قرار شد بعدا پرداخت کنیم. از پاسپورت هامون کپی گرفت و بهمون برگردوند. مبلغی هم جهت دپوزیت از ما نگرفت.

13-1.JPG13-2.JPG

نمای داخلی اتاق

برای روز اول برنامه خاصی نداشتیم و با توجه به خستگی راه و اینکه 24 ساعت بود نخوابیده بودیم کمی استراحت کردیم و بعد گشتی اطراف زدیم و تلاشمون رو شروع  کردیم برای خرد کردن 500 یورویی که با رفتن به مغازه ها و خرید جزئی برای خرج کردن اسکناس 500 یورویی به نتیجه ای نرسیدیم. تصمیم گرفتیم به فروشگاه های بزرگ بریم و اونجا شانسمون را امتحان کنیم  که باز هم بی نتیجه بود و در نهایت در اخرین فروشگاه با التماس و خواهش تونستیم 500 یورویی را با 10 یورو خرید، خرد کنیم.

با توجه به مدت زمان کوتاه سفر، سعی کردم برنامه ریزی واسه این مدت کوتاه داشته باشم و با انتخاب چندتا از مکان های دیدنی پاریس برنامه خودم را چیدم. به این صورت که روز را به دوقسمت تقسیم کردم و شروع کردم به چیدن مکان هایی که نزدیک هم هستن که البته در دیدن همه ی مکان ها موفق نبودم.

 

برنامه صبح روزاول (20 Jun) : قبرستان پرلاشز(Pére Lachaise)، لدفانس(La Défense)، کلیسای ساکره کور(Sacré-Cœur )

14.jpg

برنامه صبح روز اول

از هتل مسیر را از طریق گوگل مپ سرچ کردم و از طریق مترو (هر نفر 1.9 یورو) به مقصد اول (پرلاشز) رفتیم. من از گفتن ایستگاه های مترو و اتوبوس صرف نظر می کنم بدلیل اینکه زمانی که دوستان به پاریس سفر می کنند، بسته به محل اقامت و برنامه ریزی گشت روزانه، مسیرها متفاوت می باشد و از طریق برنامه های آفلاین و یا خرید سیم کارت و اینترنت همراه براحتی قابل جستجو هست.

به محض خارج شدن از ایستگاه مترو پرلاشز با خانم و آقای ایرانی (آقا مهدی و زهرا خانم) آشنا شدیم که دوسال بود جهت تحصیل در هلند زندگی میکردند و چند روزی بود که جهت گردش به پاریس اومده بودند و این روز آخرشون بود. با هم همراه شدیم و از پرلاشز دیدن کردیم. ساعت کار پرلاشز از 9:30 صبح بود و بازدید از آن رایگان بود. مطابق همه ی ایرانیان به سراغ صادق هدایت رفتیم و گشت و گذاری انجام دادیم. یکی از افرادی که همیشه دوست داشتم ببینم (مزارش)  فردریک شوپن بود که پس از جستجو از طریق برنامه maps.me به اونجا رفتیم. در طول مسیر دوستمون از زندگی در هلند و اروپا تعریف می کرد و راهنمایی های جهت خرید سیم کارت بهم کرد که بسیار راه گشا بود.

15.JPG

ورودی پرلاشز

16-1.JPG16-2.JPG16-3.JPG

نمای داخلی پرلاشز

یه نکته اینجا عرض کنم؛ من در رابطه با آثار تاریخی و یا افراد سرشناس توضیحی نمیدم. بدلیل اینکه دوستان در سفرنامه های خودشون به خوبی حق مطلب را ادا کردن و یا اگر نیاز به اطلاعات بیشتر داشتید می تونید از طریق جستجو در اینترنت این کار را انجام بدید.

بعد از دیدن پرلاشز که تقریبا زمان زیادی را از ما گرفت که البته آشنایی ما با اون زوج ایرانی بی تاثیر نبود، از هم جدا شدیم و ما به سمت خرید سیم کارت که همان نزدیکی شعبه داشت رفتیم. ما سیم کارت لایکا موبایل را با 1 گیگ اینترنت، تماس و پیام رایگان داخلی به قیمت 10 یورو خریدیم که در کل مدت 10 روز سفرمون در پاریس و بارسلونا به خوبی همراهمون بود. واقعا 1 گیگش برکت داشت، با اینکه من مدام در حال ارسال عکس و فیلم به ایران بودم و کلیه تماس هام تصویری بود، کم نیاوردم و همیشه اینترنت همراهم بود. البته همین سیم کارت را آقا مهدی در هلند با 7 گیگ اینترنت به مبلغ 7 یورو خریده بود و یا در بارسلون همین سیم کارت قیمت کمتری داشت.

17.JPG

قیمت سیم کارت لایکا موبایل با بسته های متفاوت

تقریبا ساعت 12 بود و تصمیم گرفتیم محله لدفنس را از برناممون حذف کنیم و به سمت کلیسای ساکره کور حرکت کردیم. با مترو سمت کلیسا حرکت کردیم و بعد از بیست دقیقه به اونجا رسیدیم. یه مقدار هوا گرم بود و کمی اذیت کننده ولی نمای بسیار خوبی از شهر داشتیم. در نهایت با گشت و گذار در اطراف به هتل برگشتیم و ناهار اول را در مک دونالد نزدیک هتل به مبلغ 18 یورو خوردیم.

18-1.JPGK7UFv9G2gL5ZXc03bFCixAEkx07zewi91asWZE8T.jpeg

کلیسای ساکره کور

19-1.JPG19-2.JPG

مغازه های اطراف کلیسا

20.JPG

McDonald's

 

در حین ناهار خوردن بودیم که کریستف پیام داد اومده پاریس و برای شام ما رو به رستوران دعوت کرده و قرار شد ما ساعت 8 شب هتل باشیم که بیاد دنبالمون.

 

برنامه عصر روز اول (20 Jun): کاخ گارنیه (Palais Garnier)، میدان وندوم (Place Vendôme)، میدان کنکورد (Place de la Concorde)، کاخ تویلری (Tuileries Palace).

21.jpg

برنامه عصر روز اول

پیاده از هتل به سمت کاخ گارنیه حرکت کردیم که بدلیل توقف های بیش از اندازه و دیدن از فروشگاه ها حدود 2 ساعت طول کشید و زمانی که به کاخ گارنیه رسیدیم بسته شده بود. ساعات کار 10 صبح تا 16:30 . قرار بود روز دیگه ای برای دیدن کاخ وقت بذاریم که متاسفانه جور نشد.

سپس به سمت میدان وندوم ادامه مسیر دادیم و در نهایت به میدان کنکورد و باغ تویلری که هردو در کنار هم هستن رسیدیم. مجدد در ادامه مسیر توقف هایی داشتیم و که من واقعا کلافه شده بودم. از دست این خانم ها که از فروشگاه خسته نمیشن!

23-1.JPG23-2.JPG23-3.JPG23-4.JPG

طول مسیر میدان وندوم

5vQVhideJUySJMOtMpisgieowrbz8VaNRVAUAT54.jpeg

میدان وندوم

25-1.JPG25-2.JPG25-3.JPG25-4.JPG

میدان کنکورد

26.JPG

بستنی انبه و پسته ( هر عدد 2.5 یورو)

در نهایت با مترو به هتل برگشتیم و دیدم کریستف زودتر اومده و منتظر ما بود. ابتدا به یک کافه همون حوالی دعوتمون کرد که حدود یک ساعت را در اونجا گذروندیم و بعد به سمت رستورانی که از قبل رزرو کرده بود رفتیم. اون شب دوست کریستف هم به اسم خانم سیلویا  که ساکن پاریس بود، حضور داشت که واقعا شب خاطره انگیزی را پشت سر گذاشتیم. فردا شب یعنی 21 Jun که مصادف می شد با 31 خرداد، طولانی ترین روز سال بود و این روز رو در فرانسه جشن می گیرند و در کل خیابان ها مراسم جشن برگزار می شه که خانم سیلویا گفت اگر دوست داشتین می تونیم قرار بذاریم و بریم بیرون.

27.JPG

غذای ایتالیایی من به اسم Risotto with truit

28.JPG

غذای انگلیسی همسرم به اسم Crumble with ricotta

29.JPG

دسر انبه

30.JPG

دسر بیسکویت

هزینه رستوران 120 یورو شد که دعوت کریستف بودیم و نهایتا ساعت 12 شب رستوران را ترک کردیم. فرانسوی ها و فکر کنم کلا اروپایی ها زمان زیادی رو در کافه و رستوران می مونن.

هزینه های کلی روز اول:

بلیت مترو: 11.4 یورو

سیم کارت: 10 یورو

ناهار: 18 یورو

نکته: هزینه های جانبی مثل خرید و تنقلات را فاکتور گرفتم.

 

روز دوم در فرانسه

برنامه صبح روز دوم (21 Jun): طاق پیروزی (Arc de Triomphe)، خیابان شانزالیزه (Champs-Élysées )، برج ایفل (Eiffel Tower)

31.jpg

برنامه صبح روز دوم

صبح در حین سرو صبحانه هتل مجددا با یک ایرانی آشنا شدیم که یک ماه بود در سفر اروپا بود و پس از تبادل اطلاعات و خداحافظی ( در حال رفتن به آلمان بود)، از طریق مترو راهی مقصد اول (طاق پیروزی) شدیم.

 

32-1.JPG32-2.JPGصبحانه هاستل

 هوا کمی سرد شده و باران بسیار ملایمی در حال بارش بود که فوق العاده صبح رویایی رو رقم زده بود. پس از کلی عکس گرفتن شروع به قدم زدن در خیابان شانزالیزه کردیم.

33-1.JPG33-2.JPG33-3.JPG12.jpg

طاق پیروزی پاریس

 

نا گفته نمونه روز قبل هرچی بانک و صرافی سر راهمون میدیدم جهت خرد کردن 500 یورویی مراجعه میکردیم که با جواب منفی روبرو می شدیم. در حال قدم زدن در خیابان شانزالیزه بودیم که دفتر ایران ایر رو دیدیم و بهش جهت خرد کردن 500 یورویی مراجعه کردیم. (قبلا در سفرنامه یکی از دوستان خونده بودم)

خانم ایرانی دفتر گفتند که در پاریس تنها جایی که میتوانید پولتون رو خرد کنید، بانک مرکزی فرانسه است که نزدیک موزه لوور بود. پس از دادن آدرس و راهنمایی جهت رسیدن به اونجا به مسیرمون ادامه دادیم و تقریبا سه بار خیابان شانزالیزه  رو در اون هوای مطبوع قدم زدیم. سپس به سمت برج ایفل مسیرمون رو ادامه دادیم و در نهایت به ایفل دوست داشتنی رسیدیم. چند ساعتی رو اونجا سپری کردیم و به هاستل برگشتیم و از پیتزا فروشی نزدیک هاستل دو عدد پیتزا سبزیجات به همراه نوشابه و یک سالاد سفارش دادیم( جمعا 25 یورو)

34.JPG

آدرس بانک مرکزی فرانسه

35-2.JPG

برج ایفل

متاسفانه در بعضی از جاها فراموش کردم عکس تنها از خود اونجا بگیرم و اکثرا در عکس ها خودمون حضور داریم.

نهایتا به هاستل برگشتیم و استراحت کوتاهی انجام دادیم. ولی واقعا از کمر و پا افتاده بودیم. به اندازه کل دوران زندگیم پیاده روی کردم. ولی لذت بخش بود.

36.jpg

خرید بلوبری و تمشک

37.JPG

ماکارون های معروف فرانسوی

 

برنامه عصر روز دوم (21 Jun): کلیسای نوتردام (Notre Dame de Paris)، باغ لوگزامبورگ (Jardin du Luxembourg)

38.jpg

برنامه عصر روز دوم

استراحت کوتاه در هاستل انجام دادیم  و مجددا به سمت کلیسای نوتردام حرکت کردیم. آفتاب در اون تاریخ ساعت 22:30 غروب می کرد. قدم زنان پس از 45 دقیقه به کلیسا رسیدیم. در طول مسیر می دیدیم که در حال نصب باند و دستگاه های پخش موزیک بودند. یه اشتباهی که ما کردیم این بود که به جهت دیدن خیابان ها و استفاده از این موقعیت، کمتر از مترو استفاده کردیم و این باعث شد که ما به برنامه ریزی خودمون نرسیم و چندین جا رو از دست بدیم.

ورودی کلیسا رایگان بود و ساعات بازدید از 8 صبح تا 18:45 و یک صف نسبتا طولانی جهت ورود به کلیسا بود که با سرعت خوبی جلو می رفت. یک ساعتی اونجا بودیم و با بسته شدن کلیسا ما از اونجا خارج شدیم.

39-1.JPG39-2.JPG

کلیسای نوتردام

مجددا بدلیل خستگی و فشاری که در این چند روز گذشته بهمون اومده بود کم اوردیم و جونی نداشتیم و تصمیم گرفتیم با مترو به هتل برگردیم و کمی استراحت کنیم که بتونیم جشن شب رو شرکت کنیم. با مترو به هتل برگشتیم و تا ساعت 10 استراحت کردیم. ساعت 10 از هتل خارج شدیم و بعد از رفتن به مک دونالد و خوردن شام، دیدیم که در هر محله ای جشن و پایکوبی بر قرار است که ما هم تا ساعت 1 شب موندیم و تماشا کردیم. متاسفانه بدلیل نوع پوشش قادر به گذاشتن عکس نبودم.

هزینه های کلی روز دوم:

بلیت مترو: 11.4 یورو

ناهار : 25 یورو

شام: 15 یورو

 

برنامه صبح روز سوم (22 Jun):  موزه لوور (Louvre Museum)

امروز روز آخر حضور ما در پاریس بود. خودم اصلا از این سه روزی که در پاریس بودم راضی نبودم. به نظرم خیلی بد عمل کردیم و نتونستیم برنامه ریزی قبلی را انجام بدیم. به هرحال گذشت.

ساعت 11 صبح باید اتاق را تحویل می دادیم. در نتیجه صبح تا ساعت 11 در هاستل موندیم و پس از  Check-out ساک ها رو  در هتل گذاشتیم و راهی موزه لوور شدیم.

40.JPG

رسپشن هاستل

 زمانی که در ایستگاه موزه لوور پیاده شدیم ابتدا به بانک مرکزی فرانسه جهت خرد کردن 1500 یورو باقی مانده رفتیم. با نشان دادن پاسپورت از پشت آیفون فقط یک نفر اجازه ورود داشت و پس از پر کردن یک فرم، پول شمارو با اسکناس دلخواه بدون هیچ کارمزدی خرد می کنند که من کل 1500 یورو را 50 یورویی گرفتم.

ساعت 1 ظهر بود که وارد موزه لوور شدیم و تا ساعت 6 عصر اونجا بودیم. در اطراف موزه پر بود از مغازه هایی جهت خرید سوغاتی که با خرید یادگاری از آنها، به هتل برگشتیم و تا ساعت 11:15 شب که حرکت ما به پرپیگنان بود، به استراحت پرداختیم.

41.JPG

هزینه ورود به موزه

42-1.JPG42-2.JPG

نمای بیرونی موزه لوور

Wl7nnqSHeuOfFLDlAMGoswnxKnpB0n1AeI1aewkJ.jpeg43-2.JPG43-3.JPG43-4.JPG43-5.JPG1NMGmATQRFwQyvthWHqnc4KxuVD6Sk349adxcIC6.jpeg43-7.JPG43-8.JPG43-9.JPG43-10.JPG43-11.JPG43-13.JPG43-14.JPG

نمای داخلی موزه لوور

44.JPG

نمایی از نقشه مترو پاریس

45.JPG

 ماشین برقی رنو

یک ماه قبل از سفر از طریق یکی از سایت های داخلی بلیت قطار پاریس به پرپیگنان را با قیمت هرنفر 45 یورو خریداری کردم. مدتی هست که راه آهن فرانسه دو روز در هفته  به دلیل اعتصاب تعطیل هست که سایتشون این روز ها را تا سه ماه آینده مشخص کرده بود. من بعد از خرید بلیت قطار متوجه این موضوع شدم و دقیقا تاریخ حرکت من مصادف بود با روز اعتصاب. در نهایت 20 روز مانده به سفر در سایتشون اعلام کردند افرادی که در روز های اعتصاب بلیت خریداری کردند می توانند بلیت خودشون رو بدون هزینه کنسل کنند که من هم این کار را انجام دادم. مدت زمان رسیدن به مقصد توسط قطار 5 ساعت بود در حالی که بوسیله اتوبوس 13 ساعت به طول می انجامید.

در نهایت بلیت اتوبوس پاریس به پرپیگنان به قیمت هر نفر 35 یورو از شرکت isi lines خریداری شد. ساعت 10 شب از هتل به سمت محل سوار شدن اتوبوس، حرکت کردیم و راس ساعت 11:15 اتوبوس حرکت کرد.

46-1.JPG

اتوبوس پاریس به پرپیگنان

47-1.JPG47-2.JPG47-3.JPG

مسیر پاریس به پرپیگنان و توقف در شهر های مختلف

48-1.JPG48-2.JPG

محل استراحت در بین راه

پرپیگنان؛

روز اول؛ خیابان گردی

ساعت 13:30 وارد شهر پرپیگنان شدیم. با استفاده از گوگل مپ به سمت هتل آپارتمان  Appartement Saint-Sauveur حرکت کردیم و بعد از 20 دقیقه پیاده روی رسیدیم. محل اقامت بسیار مناسب و خوب و دسترسی عالی به مرکز شهر داشت. مجددا 4 یورو جهت مالیات پرداخت کردیم و مبلغی هم جهت دپوزیت از ما نگرفت.

49-1.JPG49-2.JPG49-3.JPG49-4.JPG49-5.JPG49-6.JPG

هتل آپارتمان شهر پرپیگنان - Appartement Saint-Sauveur

عصر چرخی در اطراف زدیم، ولی با توجه به اینکه اون روز شنبه بود، همه جا تعطیل بود و شهر در سکوت کامل به سر می برد. پس از صرف شام در یک ساندویچی در نهایت پس از یکی دوساعت به هتل برگشتیم.

50-1.JPG50-2.JPG

کلیسای نوتردام پرپیگنان و نماد اصلی شهر

51-1.JPG51-2.JPG51-3.JPG51-4.JPG

شهر پرپیگنان

52-1.JPG

52-2.JPG

شام ترکی

53.JPG

خودروی ساندرو که در فرانسه با آرم کارخانه اصلی سازندش یعنی داچیا فروخته می شود.

روز دوم؛ ساحل کولیور (Collioure)

امروز هم یکشنبه و روز تعطیل بود و از روز قبل خلوت تر بود. تصمیم گرفتیم بعد از صرف ناهار در منزل (خرید پیتزای آماده و لازانیا از فروشگاه)، به سمت ساحل کلیور در 30 کیلومتری پرپیگنان بریم. با رفتن به ایستگاه قطار و خرید بلیت رفت و برگشت به ازای هر نفر 12 یورو به سمت ساحل حرکت کردیم که پس از 26 دقیقه به اونجا رسیدیم.

54-1.JPG54-2.JPG

پیتزا و لازانیا

 

55-1.JPG55-2.JPG

قطار پرپیگنان به کولیور

کولیور بسیار آب و هوای خوب همراه با آرامش و دارای شهر تاریخی خوبی بود که تا ساعت 8 شب کنار ساحل و گشت و گذار در شهر سپری شد.

56-1.JPG56-2.JPG56-3.JPG56-4.JPG56-6.JPG56-7.JPG56-8.JPGJHCTPiNsU2qF9HVvY0Kh960ZOgydkfgaVJToPuZH.jpeg56-10.JPG56-11.JPG

 ساحل و شهر کولیور

57.JPG

ایستگاه قطار کولیور

روز سوم؛ حرکت به سمت بارسلونا

امروز قرار بود با اتوبوس شرکت OUIBUS  که بلیت اون رو مسئول هتل آپارتمان روز قبل به ازای هر نفر 15 یورو برامون خریده بود، پرپیگنان رو به مقصد بارسلون ترک کنیم. صبح استاد فرانسوی که دعوتنامه رو برامون فرستاده بود، ساعت 9:30 صبح دنبال همسرم اومد و تا ساعت 12 ظهر این بازدیدشون طول کشید. من هم تو این فاصله، گشت و گذاری در شهر کردم (اولین روز کاری اونجا) تا با زندگی مردم بیشتر آشنا بشم. کلا شهر خلوت و آرومی بود. ساعت Check-out هتل 11 صبح بود که با درخواست یک ساعت ترک دیرتر ما موافقت کرد. در نهایت ساعت 12 به سمت ترمینال حرکت کردیم و قبل از اون ناهار رو در یک رستوران ترکی با خوردن کباب ترکی به مبلغ 10 یورو برای دونفر، پرپیگنان رو ترک کردیم.

58-1.JPG58-2.JPG

اتوبوس پرپیگنان به بارسلونا

کلیه هزینه های پرپیگنان جهت دونفر (بدون احتساب خرید های شخصی):

خورد و خوراک: 40 یورو

بلیت رفت و برگشت کولیور: 24 یورو

بلیت اتوبوس به بارسلونا: 30 یورو

پاریس واقعا برای من جذاب و دوست داشتنی بود و امیدوارم از سفر نامه ای که نوشتم استفاده ای هرچند کوتاه برده باشید. قطعا در نگارش این سفرنامه مشکلاتی وجود دارد که انشاالله به بزرگواری خودتان ببخشید و قطعا نظرات و پیشنهادات شما راه گشا خواهد بود.

 

تجربیات و نظرات شخصی من در مورد ویزا و سفر به فرانسه:

  • دریافت ویزای شینگن نیاز به گردش حساب و یا مانده حساب بالا ندارد.
  • انتخاب هاستل با تخت دونفره جایگزین خیلی خوبی برای هتل هست.
  • خرید سیم کارت به قیمت 10 یورو (در پاریس) توصیه می شود.
  • سه روز در پاریس زمان کمی هست و 5 روز را پیشنهاد میکنم.
  • استفاده از اتوبوس در مسافت های طولانی بین شهری به علت خستگی توصیه نمی شود.
  • قیمت اوبر (تاکسی اینترنتی) در بعضی مواقع بصرفه است. ولی جهت نصب اون نیاز به سیم کارت اونجارو دارید که کد فعال سازی براتون ارسال بشه. دوم اینکه پرداخت کرایه فقط بصورت آنلاین انجام می شود و ما که کردیت کارت نداشتیم نتونستیم استفاده کنیم.
  • در پاریس و پرپیگنان مردم بسیار مهربان و با آغوش باز بهمون کمک می کردند و رابطه ی بسیار خوبی با ایرانی ها داشتند.

 

همانطور که عرض کردم در بخش هزینه ها از گفتن هزینه های شخصی (خرید سوغاتی، تنقلات و...) صرف نظر کردم. جهت هزینه های کلی در فرانسه میتوانید هزینه های هر بخش را جمع بزنید. انشاالله در اولین فرصت سفرنامه بارسلونا را خواهم نوشت. اگر نکته و یا مطلبی بوده که من ذکر نکرده ام، در بخش نظرات پاسخگو خواهم بود.

در پایان متذکر می شوم، تمام موارد گفته شده در مورد ویزا نظر و تجربه شخصی من هست و ممکنه دوستان نظر دیگه ای داشته باشند.

 

نویسنده : حسین

تمامی مطالب عنوان شده در سفرنامه ها نظر و برداشت شخصی نویسنده است و وب‌ سایت لست سکند مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات سفرنامه ها بر عهده نمی‌گیرد.