کاخ های تهران، مربوط به پادشاهان و دورههای مختلف حکومتی هستند و تنها محدود به یک سلسله نیستند. پایتختبودن تهران برای سالیان طولانی و تمایل هر یک از پادشاهان مملکت در ساخت قصر، تهران را مملو از بناهای مجلل کرده است. در ادامه، در مجله لست سکند، تعدادی از کاخ های تهران را با ساعت بازدید، بهای بلیط و دیگر اطلاعاتشان، بررسی و معرفی میکنیم.
آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند
کاخ های تهران کداماند؟
کاخ گلستان
کاخ نیاوران
کاخ سعدآباد
کاخ مرمر
کاخ بهارستان
کاخ خرم
کاخ فرح آباد
لیست تورهای متنوع تهران گردی همراه با قیمت
کاخ گلستان
کاخ گلستان یکی از مهمترین کاخ های تهران است، مجموعهای که به تعبیر بسیاری از کارشناسان گردشگری و فعالین این حوزه، اولین موزه خصوصی ایران بوده است. مجموعه کاخ گلستان که به ثبت جهانی هم رسیده و از اعتبار و ارزش بسیاری برخوردار است، شامل کاخها و عمارتهای متعددی است که هرکدام از درجه اهمیت و اعتبار مخصوص به خود برخوردار هستند؛ کاخ گلستان را میتوان کاخ ناصرالدین شاه در تهران هم دانست، البته کاخهای شاهان اعصار مختلف، متعدد بودند، برای همین نمیتوانیم یک کاخ را منسوب به کاخ شاه در تهران بدانیم.
از ابتدای ورود به کاخ گلستان با قسمتهای دیدنی مختلفی روبهرو خواهید شد؛ اما مهمترین قسمتهایی که حتماً باید از آنها بازدید کنید، چند عمارتی است که به آنها اشاره میکنیم. کاخ اختصاصی یا تالار سلام را میتوانیم بخش کاملی از مجموعه گلستان بدانیم؛ بهواسطه وجود آینهکاریهای منحصربهفرد، تالار آینه، تالار عاج، تالار برلیان، تابلوهای زیبای مختلف که در میان آنها آثار کمالالملک نیز دیده میشوند، کاشیکاریهای رنگارنگ، آثار هنری متفاوت و دیگر قسمتها و هنرهای به کار رفته در این کاخ، این تالار از دیگر بناهای مجموعه متمایز شده و سعی کنید به هر ترتیبی که شده از این تالار دیدن کنید. در بسیاری از تورهای داخلی هم بازدید از اینجا را در اولویت میگذارند.
حتی اگر امکان دیدن عمارتهای دیگر را نداشتید، تالار اختصاصی کاخ گلستان را از دست ندهید؛ البته بخشهای دیگر هم جذابیتهای خود را دارند و بسیار زیبا هستند. البته برای کامل دیدن کاخ گلستان بهتر است که یک نصف روز را برای آن زمان کنار بگذارید. نگران خوردوخوراک هم نباشید، چون کاخ گلستان در منطقه 15 خرداد تهران و میان بهترین رستوران های تهران قرار گرفته است. هنگام برنامهریزی برای رفتن به اینجا، توجه داشته باشید که ساعت بازدید در روزهای پنجشنبه و جمعه، یک ساعت بیشتر میشود.
آدرس کاخ گلستان: خیابان 15 خرداد، میدان ارگ
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: نزدیکترین ایستگاه مترو به کاخ گلستان، ایستگاه 15 خرداد است که پس از خارج شدن از آن باید پیاده به سمت میدان ارگ بروید و کاخ گلستان را پیدا کنید.
ساعات بازدید از کاخ گلستان: بهار و تابستان از 9 صبح تا 6 بعدازظهر و فروش بلیط تا 5 عصر، پاییز و زمستان از 9 صبح تا 5 عصر و فروش بلیط تا 4 بعدازظهر
قیمت بلیط کاخ گلستان: 225 هزارتومان برای همه بخشها
- شماره تلفن کاخ گلستان: 02133113335
وبسایت: www.golestanpalace.ir
موقعیت دقیق کاخ گلستان


کاخ سعد آباد
مجموعه کاخ سعدآباد از دیگر کاخ های تهران است که تعداد بسیار زیادی از کاخ های شاه (اعصار مختلف) و عمارتهای سلطنتی مهم در آن جای گرفتهاند. فراوانی کاخها، قرارگرفتن در منطقهای خوشآبوهوا از تهران و سرسبز بودن مجموعه، سعد آباد را به یکی از جذابترین جاهای دیدنی تهران تبدیل کرده که میتوانید ساعتها در آن وقت بگذرانید، عکاسی کنید و اطلاعاتی در ارتباط با گذشته به دست آورید. تعدد کاخها در این مجموعه بهقدری است که امکان دارد هر فردی، هر بنایی را که میبیند آن را کاخ شاه در تهران تلقی کند؛ اما در اصل اینطور نیست و شما باید به تاریخچه هریک از این عمارتها توجه کنید.
از میان فضای سبز کاخ که رفتن به آن بهنوعی مثل شرکت در تور طبیعتگردی است، بزرگترین و اصلیترین بخش بازدید از موزه سعد آباد، کاخ موزه ملت است. موزه ملت، برای برههای بهعنوان کاخ محمدرضا شاه و محل سکونتش استفاده میشده است. پس از آن کاخ سبز، موزه پوشاک سلطنتی، موزه سلاحهای دربار، موزه میرعماد، موزه استاد حسین بهزاد و قسمتهای دیگر از موزههای مهم مجموعه سعد آباد هستند. البته بازدید از موزه برادران امیدوار هم برای عاشقان ماجراجویی و اهل سفر بسیار لذتبخش است. پس پیش از رفتن به آنجا، برای بازدیدهای خود برنامهریزی کنید. ازآنجاییکه بسیاری از کاخها به دستور رضاخان ساخته شدهاند، تعدادی از آنها را با نام کاخ رضا شاه هم میشناسند.
آدرس کاخ سعد آباد: خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه متروی تجریش پیاده شوید، با تاکسیهای آصف یا اسدآباد به ابتدای خیابان طاهری بروید و با کمی پیادهروی به کاخ موزه سعد آباد میرسید.
ساعات بازدید از کاخ سعدآباد: از ساعت 9 صبح تا 6 عصر، فروش بلیط تا 4 بعدازظهر
قیمت بلیط کاخ سعدآباد: 320 هزار تومان برای همه بخشها
- شماره تلفن کاخ سعدآباد: 02127940000
وبسایت: www.sadmu.ir
موقعیت دقیق کاخ سعدآباد


کاخ نیاوران
مجموعه کاخ نیاوران تهران از دیگر کاخ های شاه در تهران است و خیلیها آن را با عنوان «خونه شاه» میشناسند؛ مجموعهای با چند کاخ و عمارت مختلف و فضایی دلنشین در یکی از خوشآبوهواترین مناطق تهران. این مجموعه ازنظر آثار، جایگاه تاریخی و خیلی مباحث دیگر، اهمیت بسیاری دارد که حداقل یکبار دیدن آن را به هر فردی با هر سلیقهای توصیه میکنیم. از اصلیترین کاخ های مجموعه نیاوران، خود کاخ نیاوران یا همان کاخ اختصاصی است که سکونتگاه و محل اصلی زندگی محمدرضا پهلوی و خانوادهاش بوده. کاخی بزرگ با اتاقهای متعدد برای اعضای خانواده سلطنتی. کاخ نیاوران را میتوانیم خانه شاه در تهران بدانیم.
اما کاخ نیاوران بهعنوان یکی از کاخ های تهران فقط به کاخ اختصاصی محدود نمیشود و کاخها و موزههای دیگری هم در خودش جای داده است. برای مثال کاخ صاحبقرانیه یکی از عمارتهای بسیار زیبا و باشکوه مجموعه نیاوران است که متاسفانه بهدلیل مشکلات زیرساختی از سال 1394 بازدید ندارد.
کوشک احمدشاهی عمارت دیگری از کاخ های شاه است که خوابگاه ییلاقی احمدشاه قاجار بوده؛ اما در دوره پهلوی هم استفاده میشده و به دفتر کار و استراحت رضا پهلوی تبدیل میشود و امروزه هم درون آن میتوانید وسایل کار، اسباببازیها، آلات موسیقی رضا پهلوی و مواردی دیگر را مشاهده کنید.
اگر فرصت و علاقه بازدید از محوطههای دیگر مجموعه تاریخی نیاوران را دارید، میتوانید از موزه جهاننما که مخصوص هدایای تقدیم شده به خاندان پهلوی است، کتابخانه اختصاصی با کتابهای نفیس و زیبا و همچنین موزه خودرو با اتومبیلهای قدیمی و لوکس دیدن کنید. درحالیکه در فضای سبز و محوطه دلنشین مجموعه نیاوران قدم میزنید، میتوانید از باغ کتیبهها هم دیدن کنید و برای بازدید آن، نیازی به تهیه بلیط نیست. ساعت بازدید در روزهای پنجشنبه و جمعه، یک ساعت بیشتر میشود.
آدرس کاخ نیاوران: میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه متروی تجریش پیاده شوید، سپس با استفاده از تاکسیهای نیاوران به سمت کاخ بروید.
ساعات بازدید از مجموعه نیاوران: بهار و تابستان از 9 صبح تا 7 غروب و فروش بلیط تا 6 عصر، پاییز و زمستان از 9 صبح تا 5 عصر و فروش بلیط تا 4 بعدازظهر
قیمت بلیط کاخ نیاوران: 140 هزار تومان برای همه بخشها
- شماره تلفن کاخ نیاوران: 02122282014
وبسایت: www.niavaranmu.ir
موقعیت دقیق کاخ نیاوران


کاخ یاقوت
در دوران ناصرالدین شاه قاجار، کاخهای سلطنتی نسبتاً زیادی ساخته شد، تعدادی از آنها را نام بردیم، حال نوبت به کاخ یاقوت رسیده است که بهعنوان یکی از کاخ های تهران از آن نام ببریم؛ کاخی که در سرخه حصار ساخته شد و میتوان گفت که هیچ فرمی از معماری ایرانی را نمیتوان در آن یافت و کاملاً طراحی اروپایی دارد. از فضای این کاخ برای قسمت اداری بیمارستان و مرکز فوق تخصصی شهید دکتر محمد باقر لواسانی استفاده میکنند.
- آدرس کاخ یاقوت: تهران، انتهای اتوبان همت (شهید زینالدین)، ابتدای جاده آبعلی، سرخه حصار
ساعات بازدید از کاخ یاقوت: امکان بازدید ندارد
موقعیت دقیق کاخ یاقوت

عمارت کلاه فرنگی
عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد یا همان کاخ عشرت آباد هم یکی دیگر از کاخ های تهران است که به دستور ناصرالدین شاه ساخته شد. شاید بتوان این عمارت را کمی شبیه به شمس العماره دانست، اما هرکدام از این دو عمارت، مشخصات مخصوص به خودشان را دارند. از این کاخ، بیشتر به منظور تشریفات و همچنین بهعنوان کاخ ییلاقی شاه استفاده میشده است.
برخی از منابع حاکی از آن هستند که عمارت کلاه فرنگی، خوابگاه انیسالدوله، یکی از همسران شاه بوده است. در ارتباط با این موضوع باید بگوییم که روبهروی همین عمارت هم حوض دایرهای شکلی وجود داشته که اطراف آن خانههایی مشابه به هم قرار داشتند و آنها نیز برای دیگر زنان ناصرالدین شاه بودهاند که امروزه تنها عمارت اصلی از این مجموعه باقی مانده، عمارتی که داخل پادگان عشرت آباد یا ولیعصر کنونی جای گرفته است. این عمارت به دلیل قرار داشتن در منطقه نظامی، امکان بازدید ندارد.
- آدرس عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد: میدان سپاه (عشرت آباد)، پادگان ولیعصر (عشرت آباد)
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه متروی امام حسین، نزدیکترین ایستگاه به عشرت آباد است.
ساعات بازدید از عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد: امکان بازدید ندارد

کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی)
کاخ بهارستان یا عمارت بهارستان، نامی است که امروزه کمتر شنیده میشود و بیشتر عنوان مجلس شورای ملی را برای عمارت ضلع شرقی میدان بهارستان مطرح میکنیم. جایی که میرزا حسین خان سپهسالار برای ایجاد تغییر در چهره شهر ساخت و در آن زندگی میکرد. مساحت عمارت بهارستان به چیزی حدود 5 هکتار حتی بیشتر هم میرسد. در میان عکس کاخ های تهران، کاخ بهارستان هم جای دارد و بازدید آن میتواند اطلاعات تاریخی خوبی را در اختیار شما بگذارد.
این عمارت، بعد از مرگ سپهسالار به تصرف ناصرالدین شاه درآمد و همسر سپهسالار (عمه ناصرالدین شاه) هم در آن زندگی میکرد و گاهی مراسم تعزیهخوانی زنانه در آن برگزار میشد و کاربری دیگرش، برپا کردن امور تشریفاتی و مراسم دولتی بود. یکی از ارزشهای این بنا، تلفیق معماری ایرانی و معماری غرب است که در آن دوره رایج بوده و میتوانیم در بناهای آن، نمودی از این سبک را مشاهده کنیم. بهدلیل اینکه این مجموعه در کنار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته، ممکن است شرایط بازدید آن متفاوت باشد، در نتیجه بهتر است که اگر قصد بازدید از این موزه را دارید، حتماً قبل از رفتن به این موزه، با شماره تلفن اینجا تماس بگیرید و از شرایط بازدید آن مطلع شوید و بازدیدتان را هماهنگ کنید.
- آدرس کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی): میدان بهارستان، ضلع شرقی میدان
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه متروی بهارستان پیاده شوید، سپس با اندکی پیادهروی، خودتان را به موزه برسانید.
ساعات بازدید از کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی): از 8 صبح تا 3.5 ظهر و پنجشنبهها از 8 صبح تا 12 ظهر
قیمت بلیط کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی): رایگان
- شماره تلفن کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی): 02133130911
وبسایت کاخ بهارستان (موزه مجلس شورای اسلامی): www.ical.ir
بهروزترین نقشه مترو تهران با امکان دانلود
موقعیت کاخ بهارستان روی نقشه


کاخ مظفری دارآباد
باغ مظفری اوشان دارآباد یا کاخ مظفری، از دیگر بناهای مربوط به عهد قاجار است و تا حدودی میتوان آن را از کاخ های تهران که سلطنتی هستند، بهحساب آورد. کاخ مظفری در محوطه بیمارستان مسیح دانشوری قرار دارد. مظفرالدین شاه پس از ابتلا به سل در عمارت این باغ ساکن شد. بعدها در زمان پهلوی اول این محل به بیمارستانی تبدیل شد که برای افراد مبتلا به سل استفاده میشد.
با گذشت زمان، دکتر مسیح دانشوری در این محل مدرسه پرستاری را بنا کرد. بخشی از طراحی این بنا شبیه به قسمتهای داخلی موزه آبگینهست، همچنین گفتنی است که آینهکاریها و گچبریهای بنا چشمگیر و در عین حال مهم هستند. این قسمت حالت اداری دارد و بازدید از آن تنها با هماهنگی قبلی امکانپذیر است.
- آدرس کاخ مظفری دارآباد: دارآباد، بیمارستان مسیح دانشوری
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی کاخ مظفری دارآباد: ایستگاه متروی نوبنیاد، نزدیکترین ایستگاه مترو به این کاخ و بیمارستان مسیح دانشوری است؛ اما حتماً باید با سواری و تاکسی خودتان را به این کاخ برسانید.
ساعات بازدید از کاخ مظفری دارآباد: فقط با هماهنگی قبلی
قیمت بلیط کاخ مظفری دارآباد: رایگان
- شماره تلفن روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری: 02126106000
وبسایت بیمارستان مسیح دانشوری: www.nritld.sbmu.ac.ir
موقعیت دقیق باغ مظفری روی نقشه

کاخ فرح آباد
کاخ فرح آباد، از دیگر عمارتهایی است که در دوران قاجار ساخته شد و مظفرالدین شاه دستور ساختش را داد. این کاخ در دوشانتپه و در محلی به نام دهکده فرح آباد بنا شده است. کاخ فرح آباد به تعبیری قصر مظفرالدین شاه بوده است؛ اما معمولاً بیشتر افراد، کاخ فرح آباد را با قصر فیروزه اشتباه میگیرند. طبق منابع مختلف تاریخی، قصر فیروزه به دستور ناصرالدین شاه و پیش از کاخ فرح آباد ساخته شده بود و زودتر هم از بین رفت و کاملاً تخریب شد. کاخ فرح آباد درحالحاضر به موزه نیروی دریایی سپاه پاسداران تغییر کاربری داده و بازدید عمومی ندارد.
- آدرس کاخ فرح آباد: انتهای خیابان پیروزی، حوالی میدان شهید مهتدی
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی کاخ فرح آباد: ایستگاه متروی شهید کلاهدوز است که باید ازطریق اتوبان دوران خودتان را به میدان مهتدی برسانید و سپس سمت پادگان بروید.
ساعات بازدید از کاخ فرح آباد: امکان بازدید ندارد.
موقعیت دقیق کاخ فرح آباد روی نقشه

کاخ سلطنت آباد
کاخ سلطنت آباد که آن را با کاخ عشرت آباد یا عمارت کلاه فرنگی اشتباه میگیرند، در سلطنت آباد، بزرگترین باغ ییلاقی ناصرالدین شاه قرار گرفته است. بخشهایی از این کاخ و عمارتهای دیگر باغ به دستور رضا شاه تخریب شدند و نمیتوان اثر زیادی از کاخ ناصرالدین شاه در تهران، یعنی در این محوطه پیدا کرد؛ اما گفتنی است که این عمارت، ازنظر گچبری، آینهکاریها، کاشیکاریها و تزییناتی که داشته بسیار مهم بوده است.
جالب است بدانید نخستین راه شوسه که خارج از محدوده تهران بهوجود آمد، راه تهران به سلطنت آباد بود. از اتفاقات مهم پیش آمده در این بنا میتوان به تاجگذاری احمدشاه و محاکمه دکتر محمد مصدق اشاره کرد. باید بدانید که هر آنچه از کاخ باقی مانده است، بهدلیل قرارگیری در منطقه نظامی امکان بازدید عمومی ندارد.
- آدرس کاخ سلطنت آباد: خیابان پاسداران نرسیده به میدان نوبنیاد
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی کاخ سلطنت آباد: ایستگاه متروی حسین آباد است که در نزدیک محوطه کاخ قرار دارد.
ساعات بازدید از کاخ سلطنت آباد: امکان بازدید ندارد.
موقعیت دقیق کاخ سلطنت آباد روی نقشه

عمارت مسعودیه
اگر ناصرالدین شاه هم دستور ساخت عمارتی قاجاری را در تهران نداده باشد، فرزندانش این کار را کردهاند! عمارت مسعودیه از همین دست کاخ های تهران است. عمارت مسعودیه به دستور مسعود میرزا ملقب به ظلالسلطان ساخته شد و وقایع تاریخی و رویدادهای بسیار مهمی در آن رخ داده است؛ برای مثال میتوان گفت که تأسیس اولین کتابخانه ملی به واسطه این عمارت بود. گچبریها و تزییناتی که در این کاخ مشاهده میشوند، جزئیات فراوانی دارند که آن را منحصربهفرد میکنند و بر اهمیت عمارت مسعودیه میافزایند. افزون بر اینها باید گفت که در این عمارت، وقایع تاریخی بسیاری هم اتفاق افتاده که در تاریخ کشور، بسیار تاثیرگذار بودهاند.
پیش از رفتن به این عمارت، حتماً از ساعت کاری و باز بودن آن مطمئن شوید. ساعات بازدید و قیمت بلیطی که در ادامه آوردهایم، براساس آخرین نظرات این عمارت بوده است. اگر اطلاعات بیشتری از بازدید و قیمت ورودی این عمارت دارید، ممنون میشویم که با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
آدرس عمارت مسعودیه: ضلع جنوب غربی میدان بهارستان، خیابان اکباتان
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه مترو ملت پیاده شوید و به سمت خیابان اکباتان بروید، یا ایستگاه بهارستان پیاده شوید و با اندکی پیادهروی بیشتر به سمت جنوب غربی میدان بهارستان و خیابان اکباتان بروید.
ساعات بازدید از عمارت مسعودیه: از 9 صبح تا 5 عصر، پنجشنبهها و جمعهها تعطیل (زمان و روز، متغیر است)
قیمت بلیط عمارت مسعودیه: نامشخص (اوایل سال 1404، رایگان)
- شماره تلفن عمارت مسعودیه: 02133992012
صفحه اینستاگرام عمارت مسعودیه: masoudieh@
موقعیت دقیق عمارت مسعودیه

عمارت باغ فردوس
عمارت باغ فردوس، اثر دیگری از قاجاریهاست که ساختش به دستور آقا محمد خان شروع شد و قرار بود یک عمارت شمالی و جنوبی داشته باشد که با فوت آقا محمد خان، ساخت عمارتها نیمهکاره ماند. ناصرالدین شاه عمارت نیمهکاره جنوبی را بهعنوان هدیه عروسی به دختر و دامادش حسینعلیخان معیرالممالک داد. معیرالممالک هم عمارت نیمهکاره باقی مانده (عمارت جنوبی) را با سبک معماری قاجار کامل کرد و سپس مراسم عروسی خود را در آن برگزار کرد.
باغ فردوس با توجه به گچبریهای زیبایش، برای عکاسی بسیار مناسب است و سوژه بسیاری از عکاسان محسوب میشود. تبدیل شدن بخشی از عمارت باغ فردوس به موزه سینما، آن هم با برگزاری مراسم مهم سینمایی در آن، به مرکزی برای جذب گردشگران تبدیل شد. بخشی از موزه سینما حاوی وسایل شخصی فرهاد مهراد است که توسط همسرش به موزه سینما داده شده تا در گوشهای از عمارت، یاد و خاطره فرهاد زنده بماند؛ این قسمت با عنوان خانه فرهاد میزبان بازدیدکنندگان است.
آدرس باغ فردوس: برای رسیدن به باغ فردوس باید خیابان ولیعصر را به سمت شمال رفته و پس از عبور از پارکوی، چند دقیقهای را به مسیر ادامه دهید تا باغ فردوس را در سمت راست خود ببینید.
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه مترو تجریش پیاده شوید، سپس با تاکسی یا اتوبوسهای تندرو خط تجریش راهآهن به سمت باغ بروید. البته میتوانید با حدود 15 تا 20 دقیقه پیادهروی نیز خود را به این مکان زیبا برسانید.
ساعات بازدید: از 9 صبح تا 5 عصر، شنبهها تعطیل
قیمت بلیط موزه باغ فردوس: 70 هزار تومان
شماره تلفن باغ فردوس: 02122747242
وبسایت موزه سینما: www.cinemamuseum.ir
موقعیت دقیق باغ فردوس


کاخ خرم
کاخ خرم که با نام کاخ سنگی هم آن را میشناسند، از کاخهایی است که قرار بوده به پسر محمدرضا شاه (ولیعهد)، هدیه داده شود. کاخ متعلق به رحیم علی خرم بوده که نیمهکاره و ساختهنشده رها میشود و درحالحاضر به پارکینگ کارکنان بیمارستان رسول اکرم تبدیل شده است. دورتادور این کاخ را دیوارهای سنگی به طول 6 متر پوشاندهاند که بههمین دلیل به آن کاخ سنگی هم میگویند.
آدرس کاخ خرم: بزرگراه شهید چمران، ملکوتی، بین شهرآرا و پاتریس لومومبا
ساعت بازدید از کاخ خرم: امکان بازدید ندارد.

باغ نگارستان
برای اینکه اکثر پادشاهان سلسله قاجار را نام برده باشیم، اینبار به فتحعلی شاه میرسیم که دستور ساخت نگارستان و عمارتهای آن را داده بود و از آنجا بهعنوان کاخ تابستانی خودش استفاده میکرد. البته بعداً سرنوشت کاخ تغییر پیدا کرد و در مسیرهای علمی و دانشگاهی از آن استفاده شد. امروزه بخش کوچکی از عمارتها و کاخهای باغ نگارستان باقی ماندهاند. در این محل میتوانید تابلوهای نفیس، سردیسهایی از نامآوران ایران، کاشیکاریها و بخشهای دیگر را تماشا کنید.
پیادهروی در محوطه باغ نگارستان لذتبخش است و حتی فقط میتوانید با این قصد به باغ نگارستان بروید. اگر کمی احساس خستگی و گرسنگی هم کردید، میتوانید به کافه و رستورانش بروید و چیزی میل کنید و انرژیتان را دوباره به دست آورید.
آدرس باغ نگارستان: میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه مترو بهارستان، نزدیکترین ایستگاه به این باغ است. نگارستان در شمال ایستگاه مترو واقع شده و با کمی پیادهروی میتوانید به آن برسید.
ساعات بازدید موزه و باغ نگارستان: موزهها از 9 صبح تا 5 عصر و محوطه از 9 صبح تا 6 عصر، دوشنبهها تعطیل.
ساعت کاری رستوران باغ نگارستان: از 12 ظهر تا 5 عصر
ساعت کاری کافه باغ نگارستان: شنبه تا چهارشنبه از 12 ظهر تا 9 شب و پنجشنبه و جمعه از 9 صبح تا 9 شب
قیمت بلیط باغ نگارستان: 30 هزارتومان
شماره تلفن باغ نگارستان: 02133119586
وبسایت باغ نگارستان: www.negarestan.ut.ac.ir
موقعیت دقیق باغ نگارستان

کاخ مرمر (موزه هنر ایران)
کاخ مرمر را امروزه با نام موزه هنر ایران هم میشناسند. این بنا را میتوانیم یک اثر هنری هم بدانیم که کار دست استادکاران و معماران ایرانی است. ساخت این کاخ از سال 1304 شروع میشود و تا حدوداً یکدهه طول میکشد. برای ساخت و تزیین کاخ مرمر هم از سنگهای سبز رنگ مرمر استفاده کردهاند و کاخ منقش به گل و بوته و همینطور طرحهایی از گیاهان و جانوران است. درون کاخ مرمر از تزیینات و طرحهای مختلفی بهره گرفتهاند که از بین آنها میتوانیم به آینهکاریها، سنگتراشی، خاتمکاری، کاشیکاری و دگر هنرها اشاره کنیم. این عمارت دو طبقه دارد که تاریخ هنر ایران را در دورهها و اعصار مختلف نمایش میدهد.
معمار این کاخ فردی بهنام لئون تادوسیان بوده است و برای ساخت عمارت از سبکهای مختلف ایرانی و سبکهای دیگر استفاده کردهاند. گفتنی است که نمای بیرونی عمارت با سنگتراشیهایی که دارد، یادآور هنر هخامنشیان است و درون کاخ، در بالای سرسرا هم فضای گنبدی شکلی قرار دارد که طرحش برگرفته از مسجد شیخ لطفالله اصفهان است. در دوره پهلوی از این کاخ بهعنوان محل زندگی و در دورهای هم بهعنوان محل کار استفاده میکردند.
آدرس کاخ مرمر: خیابان ولیعصر، بین خیابان امام خمینی و جمهوری، موزه هنر ایران
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: یکی از بهترین راهها برای رسیدن به این کاخ، استفاده از مترو یا BRT است. اگر با مترو میروید، ایستگاه امام علی (ع) پیاده شویده خود را به تقاطع امام خمینی و ولیعصر برسانید، بعد از 500 متر حرکت به سمت شمال، به کاخ موزه مرمر میرسید. اگر با بیآرتی قصد حرکت به سمت این کاخ را دارید، باید خط میدان راهآهن-تجریش (پارکوی) را سوار شوید و ایستگاه امام خمینی پیاده شوید، سپس با 500 متر پیادهروی به سمت شمال خیابان ولیعصر، خود را به کاخ برسانید. توجه داشته باشید که اگر تعدادتان برای بازدید، بیشتر از 8 نفر باشد، باید پیش از رفتن به موزه، بازدیدتان را هماهنگ کنید.
ساعت بازدید کاخ مرمر: از 9.5 صبح تا 4 بعدازظهر، شنبهها تعطیل
قیمت بلیط کاخ مرمر: 120 هزارتومان
وبسایت کاخ مرمر: www.cio-museums.org

کاخ شهربانی (ساختمان شماره وزارت امور خارجه)
یکی دیگر از کاخ های تهران، کاخ شهربانی است؛ اما اینجا نه کاخ شاه تهران و نه خانه شاه بوده است. امروزه اینجا را با عنوان ساختمان شماره 9 وزارت امور خارجه میشناسند. این عمارت، به دستور رضاشاه در دوران پهلوی اول ساخته شد و بعد بهعنوان کاخ شهربانی از آن استفاده میکردند. در نهایت هم وزارت امور خارجه آن را خرید و پس از بازسازیهایی که انجام داد، به ساختمان شماره 9 خود تبدیل کرد. درحالحاضر در این بنا، امور اداری و وزارتخانهای انجام میشود. جالب است بدانید که مراسم مختلفی هم در آن برگزار میشده است. داخل بنا هم با گچبریها و آینهکاریهایی باشکوه، تزیین شده است.
آدرس کاخ شهربانی: خیابان امام خمینی، باغ ملی
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی: ایستگاه مترو امام خمینی پیاده شوید و با کمی پیادهروی، خیابان امام خمینی را به سمت غرب بروید. در آخر وارد باغ ملی شوید.
ساعت بازدید کاخ شهربانی: امکان بازدید ندارد.
قیمت بلیط کاخ شهربانی: محوطه بیرونی، رایگان
موقعیت دقیق کاخ شهربانی روی نقشه

معروف ترین کاخ های تهران
تا اینجای مطلب تقریباً از همه کاخ های سلطنتی تهران برای شما گفتیم؛ اما شاید این سؤال هم برایتان پیش بیاید که در بین این همه کاخ در تهران کدام مشهورتر یا حتی مهمتر است؟ جواب این سؤال چندان هم سخت نیست، کاخ گلستان مهمترین و معروفترین کاخ در تهران است که حتی در سال 92 در فهرست میراث جهانی یونسکو هم ثبت شده است و دیدنش را به شما پیشنهاد میکنیم.
البته شاید سؤال دیگری هم حالا در ذهن شما شکل گرفته باشد. احتمالاً با دیدن فهرست، نام چند کاخ یا عمارت زیبای دیگر هم ذهنتان بیاید که در این لیست خبری از آنها نیست، کاخهایی مانند کاخ دادگستری یا کاخ سنا. هرچند که هرکدام از این عمارتها به خودیخود به لحاظ معماری و ارزش تاریخی اهمیت فراوانی دارد؛ اما تمرکز ما در این بخش، بیشتر بر آن دستهای از کاخهای تهران بوده است که به منظور سکونت خانواده سلطنتی طراحی شده بوده است و کاخ شهربانی، با توجه به موقعیت جغرافیاییاش یک استثناست.
تور تهران گردی
برای اینکه بتوانید نقاط مختلف این شهر و کاخ های تهران را به بهترین شکل ببینید و در آنها گردش کنید. میتوانید با تور به سراغ جاذبههای شهر بروید. اگر با تورهای تهران گردی این کار را انجام دهید، میتوانید اطلاعات جزئی و بیشتری را از هر کاخ و کلاً قسمتهای مختلف شهر به دست آوردید. سفر با تور این امکان را به شما میدهد که از زمانتان بهترین استفادهها را ببرید.
سخن آخر
همانطور که مشاهده کردید، کاخ های تهران بسیار زیادند و معمولاً نامشان را میشنویم. در این مطلب، سعی بر این بود کاخهایی که سلطنتی بودند معرفی شوند و از آنها نام برده شود. اما همچنان کاخهای دیگری هستند که زیبایی و عظمت آنها کم از کاخهای سلطنتی ندارند.
کاربری برخی از این کاخها برای امور دولتی است، مانند کاخ دادگستری، کاخ سنا و کاخ شهربانی. بعضی دیگر را دولتمردانی چون عین الدوله، ارباب هرمز و اشخاصی دیگر استفاده میکردند. موارد دیگری نیز پیدا میشود که مربوط به افراد سرمایهدار بوده، مانند کاخ ثابت پاسال. از این قبیل کاخها و عمارتها کم نیستند و خانه افراد سرشناس که توجه شما را به خود جلب کند، در تهران به وفور یافت میشود.
کاخ های تهران و قیمت بلیط آنها متفاوت هستند، برای همین در این مطلب بیشتر سعی بر معرفی داشتیم و برای اینکه دقیقتر از قیمت آنها اطلاع کسب کنید، بهتر است به سایتهایشان و صفحههایی که دارند مراجعه کنید. بسیاری از این کاخ ها بهراحتی با مترو در دسترس هستند و بهآسانی میتوانید خودتان را به آنها برسانید، پس نگران رفتوآمد هم نباشید و هرچه سریعتر برای دیدنشان برانامهریزی کنید.