غذاهای ترکیه در بسیاری از موارد شباهت زیادی به غذاهای ایرانی دارند. به همین دلیل، به ذائقه ما بسیار نزدیکاند. در ترکیه بهندرت غذاهای عجیبغریب خواهید دید و اغلب غذاهای شناختهشدهای را در منوی رستورانهای ترکی میبینید. غذاهای معروف ترکیه، علاوهبر طعم و رنگ جذابشان، بیانگر فرهنگ و تاریخ یک ملت و نشانهای از سبک زندگی آنها هستند. اگر مسافر این کشور زیبا هستید و قصد دارید بهترین غذاهای ترکی را بشناسید تا در سفرتان آنها را امتحان کنید، در این مطلب از بلاگ لستسکند همراه ما باشید؛ چون قصد داریم لیست غذاهای ترکیه را بررسی کنیم و شما را با بهترینشان آشنا کنیم.
غذاهای معروف ترکیه کداماند؟
غذاهای ترکیه اغلب غنی و لذیذ هستند و میراث غذاهای عثمانی محسوب میشوند. مانتی، کوفته، لاهماجون، املت یا منمن، شیش کباب، دونر، اسکندر کباب، چوربا، کوزو تاندیر، پیده، چی کوفته، یاپراک سارما، دولما، بورک، کمپیر و ساندویچ ماهی از معروف ترین غذاهای ترکیه هستند. در ادامه بهصورت مفصل با هریک از این غذاهای ترکی آشنا خواهید شد.
مانتی (Mantı)
مانتی را شاید بتوان به غذاهای ایتالیایی تشبیه کرد. در واقع مانتی اگر در ایتالیا بود، راویولیهای مینیاتوری مخلوط با گوشت نامیده میشد؛ اما این غذای ترکی مخلوطی از ماکارونیهای دستساز و گوشت گاو یا بره آبپز یا سرخشده همراه با طیف وسیعی از ادویههاست که گاهی با ماست سرو میشود. مانتی را میتوان از معروف ترین غذاهای ترکیه استانبول دانست که بهنوعی سنتیترین آنها هم به شمار میآید. این غذا معمولاً یک غذای محبوب برای مهمانیها محسوب میشود.
کوفته (Köfte)
کوفته یک غذای سنتی و البته بسیار محبوب ترکی است. این غذا در واقع گلولههای توپیشکلی است که از گوشت چرخکرده یا گوشت بره پختهشده، درست میشوند. این غذای ترکی علاوهبر اینکه بهصورت سنتی توسط زنان خانه پخته میشود، در فروشگاهها بهصورت آماده نیز موجود است. کوفته بخش مهمی از فرهنگ و عادتهای غذایی یک خانواده ترک است؛ بنابراین در منوی رستورانهای ترکیه، اغلب نام این غذا را مشاهده خواهید کرد. این غذای محبوب معمولاً همراه سالاد و مقداری نان پیتا سرو میشود و طعمی بسیار شبیه به کبابهای خانگی خودمان دارد.
لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون یکی از بهترین غذاها در لیست غذاهای ترکیه است که بسیار شناختهشده و محبوب است. لاهماجون را میتوان پیتزای ترکی هم نامید؛ چون این غذا شباهت زیادی به پیتزا دارد و فقط کمی نازکتر است. لاهماجون خمیری نازک با رویهای از گوشت چرخکرده و سبزیجات است که همراه با سالاد و آبلیمو سرو میشود و هنگام خوردن میتوانید آن را بپیچید یا از وسط تا کنید. این غذای ترکی ترکیبی از طعمهاست. گوشت بره چرخکرده و ادویههای مدیترانهای، طعم بسیار جذابی را خلق میکنند. لاهماجون آنقدر معروف است که در سفر به استانبول، شکلهای متنوعی از آن را در بسیاری از دکهها و حتی نان فروشیها خواهید دید.
منمن یا ملت (Menemen)
در لیست غذاهای ترکیه، نام املت یا منمن را خواهید دید. منمن یا املت، یک صبحانه سریع و محبوب است که از تخممرغهای همزده پختهشده در سبزیجات سرخشده تشکیل میشود. منمن در اصل مخلوطی از تخممرغهای همزده است که بهآرامی با پیاز، فلفل، پاپریکا و پونه کوهی پخته میشود. این ترکیب جذاب، محبوبیت زیادی در صبحانههای ترکی دارد و رنگ و طعم آن بسیار دلنشین است.
شیش کباب (Şiş Kebap)
یکی از بهترین غذاهای ترکیه، کباب است که انواع مختلفی از آن را میتوانید در سفرتان امتحان کنید؛ هرچند در ایران نیز این غذا، بهعنوان محبوبترین غذا شناخته میشود. در واقع کبابهای ترکی، گوشت بره، مرغ یا ماهی است که با سیخهای چوبی یا فلزی کباب میشود. جالب است بدانید که در سراسر جهان، غذاهای ترکی را با گوشت بهسیخکشیدهشده یا همان کباب میشناسند. بنابراین، اگر میخواهید یکی از مهمترین غذاهای سنتی ترکیه را میل کنید، کباب را هرگز از یاد نبرید. این غذا علاوهبر اینکه در رستورانهای گرانقیمت و لوکس سرو میشود، در منوی دکههای خیابانی نیز دیده میشود.
دونر (Döner)
دونر یکی دیگر از غذاهایی است که که هنگام سفر با تور ترکیه حتماً آن را امتحان خواهید کرد. این غذای محبوب و البته خوشمزه، یکی از در دسترسترین غذاهای ترکی است که طعم هیجانانگیز آن در خاطرتان خواهد ماند. اگر ساندویچ دوست دارید، قطعاً عاشق دونرها خواهید شد. دونرها، ساندویچهای کبابی هستند که از گوشت مرغ، بره یا گاو تشکیل شدهاند که بهآهستگی پخته میشوند و همراه با سبزیجات، ادویه، ترشی و ماست سیر سرو میشوند. این غذا معمولاً در نان پیتا پیچیده میشود؛ اما در مواردی میتوانید آن را با نان باگت هم سفارش دهید. معمولاً دونرها را با هوموس یا دیپهای سنتی امتحان میکنند تا طعم آن لذیذتر شود. گوشت و مرغ این ساندویچ، روی یک سیخ عمودی پخته میشود. سپس لایههای برشدادهشده در داخل نان دونر، در کنار سبزیجات تازه و سس قرار میگیرد. درواقع دونر یک فستفود ترکی بسیار سالم محسوب میشود.
اسکندر کباب (İskender Kebab)
بیانصافی است که اسکندر کباب را در لیست غذاهای ترکیه نیاوریم. اسکندر کباب نوارهایی از گوشت بره است که در سس گوجهفرنگی پخته میشود و روی برنج و نان پیتا با ماست سرو میشود. نام این غذا از نام استاد اسکندر افندی در زمان امپراتوری عثمانی گرفته شده است که آن زمان در بصره زندگی میکرده است؛ بنابراین لازم نیست که هنگام صرف این غذا بهیاد اسکندر مقدونی بیفتید. اسکندر کباب از گوشت دونر همراه با سس گوجهفرنگی تند و طعمدار و کره ذوبشده روی آن تشکیل میشود و نام آن را در منوی بسیاری از رستورانهای ترکیه خواهید دید.
چوربا (Corba)
شاید شما هم اعتقاد داشته باشید که سوپ غذا نیست و روی این حرف پافشاری کنید؛ اما سوپ در ترکیه بهعنوان یک وعده غذایی مصرف میشود. چوربا یا سوپ، مخلوطی از عدس با گوجهفرنگی است. گاهی اوقات چوربا شکلی شبیه کلهپاچه خودمان میگیرد و سوپ مغز یا زبان گوسفند نامیده میشود. ترکها عاشق سوپ هستند و در بسیاری از خیابانهای شهرهای ترکیه، رستورانهایی را خواهید دید که پر از جمعیتاند و فقط سوپ سرو میکنند. این غذا در کمترین زمان سرو میشود و یک انتخاب عالی برای وقتی است که دمای هوا پایین است. بنابراین اگر با تور استانبول نوروز سفر میکنید، چوربا یک غذای مناسب برای شما خواهد بود.
کوزو تاندیر (Kuzu Tandir)
کوزو تاندیر از غذاهای ترکی است که محبوبیت زیادی میان علاقهمندان به غذاهای گوشتی دارد. عطر این غذا و گوشت بره پختهشده آن، بهترین تجربه شکمگردی در ترکیه خواهد بود. کوزو تاندیر بهغیر از ترکیه، در هند، پاکستان، قفقاز، یونان و افغانستان نیز پیدا میشود. تنوری بره یا کباب تنوری، یک غذای گوشتی در لیست غذاهای ترکی است. این غذا در اصل متعلق به منطقه آکشهیر است که از گوشت بره، پیاز، گوجهفرنگی، سیبزمینی و فلفل تهیه میشود. تکههای گوشت بره، گاهی اوقات یک بره کامل، در فری بهنام تندیر پخته میشود و نیاز به روش خاصی برای ساعتها پخت دارد. در نهایت این غذا با نان و پیاز خام سرو میشود.
پیده (Pide)
در لیست غذاهای ترکیه به معروفترین و شناختهشدهترین غذا، یعنی پیده برمیخوریم. این غذای خوشطعم را میتوانید بهراحتی در هر جای ترکیه پیدا کنید. عطر و طعم این غذا، شما را شگفتزده خواهد کرد و باعث میشود در طول سفرتان بارها آن را امتحان کنید. پیده، بهترین غذای ترکیه استانبول است که در اغلب رستورانها و دکههای خیابانی به فروش میرسد و با توجه به قیمت غذا در ترکیه، یک غذای اقتصادی محسوب میشود. پیده، از یک نان معمولی گرد و مسطح همراه با خمیر مایه گندم، گوجهفرنگی، پنیر و مواد مختلف دیگر درست میشود و در درجه حرارت بالا پخته میشود.
چی کوفته (Çiğ Köfte)
چی کوفته یک غذای ترکی است که از توپکهایی تند تشکیل میشود. این توپکها ترکیب بلغور، پیاز، فلفل، رب گوجهفرنگی، ادویه و سبزی هستند. همه این مواد با هم ورز داده و پخته میشوند. خاستگاه این غذا بخش جنوبی ترکیه است. چی کوفته، تاریخچه مفصلی دارد و امروزه از بهترین غذاهای ترکیه محسوب میشود. چی کوفته یکی از غذاهایی است که پیشنهاد میکنیم در سفر به ترکیه حتماً امتحان کنید.
یاپراک سارما (Yaprak Sarma)
در لیست غذاهای ترکیه به غذایی میرسیم که شباهت زیادی با دلمه برگ مو در کشور خودمان دارد. در یاپراک سارما، برگهای انگور را دور مخلوطی از برنج، پیاز، نعناع، توت، فلفل و دارچین میپیچند و آنها را بخارپز میکنند. این غذا یک غذای سنتی در ترکیه است که با طعمهای متنوعی عرضه میشود و تاریخچهای آن به امپراتوری عثمانی مربوط میشود. نحوه تهیه یاپراک سارما بهشکل سنتی کمی زمانبر است؛ اما ارزشش را دارد. شما همچنین میتوانید این غذا را بهصورت آماده و کنسروی از همه سوپرمارکتهای ترکیه تهیه کنید.
دولمه (Dolma)
یکی دیگر از غذاهای ترکی که شباهت بسیاری به غذای سنتی ایرانی دارد، دلمه است. برای تهیه این غذا، سبزیجات تازه مثل بادمجان، فلفل، گوجهفرنگی یا کدوسبز را قبل از پختن در آب و کره، با مخلوطی از برنج و پیاز پر میکنند. این غذا که معمولاً در دمای اتاق سرو میشود، یک غذای محبوب مدیترانهای است و در مناطقی فراتر از ترکیه هم دیده میشود. برخی عقیده دارند که این غذا در قرن هفدهم در کاخ توپکاپی عثمانی اختراع شده است.
بورک (Borek)
بورک یک غذای ترکی بسیار محبوب است. بورک از نان لایهای مخصوص تهیه میشود که با گوشت چرخکرده یا اسفناج و پنیر پر شده است. این غذا را میتوان بهعنوان صبحانه هم میل کرد. بورکها در مناطق بالکان و مدیترانه، ازجمله غذاهای محبوب میان مردم هستند. قدمت این غذا به دوران بسیار قدیم بازمیگردد. مهمترین عناصر غذاهای ترکی را میتوانید در بورک ببینید.
کومپیر (Kumpir)
کومپیر یکی دیگر از غذاهای خیابانی ترکیه است که در همه شهرها محبوبیت زیادی دارد. این ترکیب جادویی از سیبزمینی بزرگ با پوست بیرونی ترد و بافت نرم درست میشود که با موادی ازجمله پنیر، سوسیس، خیارشور و سالاد روسی پر میشود. کومپیر یک غذای خیابانی خوشمزه ترکی است که در دکههای خیابانی هم فروخته میشود و نباید آن را در سفرتان از دست بدهید.
ساندویچ ماهی (Balik Ekmek)
بعد از بازدید از پل گالاتا که از جاهای دیدنی استانبول است، امتحان کردن ساندویچ ماهی را فراموش نکنید. بالیک اکمک یکی از بهترین غذاهای ترکیه است که در بسیاری از شهرها، بهویژه استانبول، محبوبیت زیادی دارد. این ساندویچ بسیار خوشطعم است و از ماهی کبابی درست میشود. مهمترین ویژگی این غذای خیابانی، طعم ماهی تازه دریا و البته قیمت کم آن است. این غذا در سراسر کشور ترکیه با چنان ذوقی خورده میشود که میتوان آن را غذای ملی ترکیه نامید و به همین دلیل در بسیاری از جشنوارههای معروف ترکیه نیز سرو میشود.
خرید تور ترکیه از لستسکند
اکنون که با بهترین غذاهای ترکیه آشنا شدهاید و شوق سفر به این کشور زیبا را دارید، باید بدانید که هر شهر از این کشور را که انتخاب کنید، حتماً با تعدادی از این غذاهای محبوب مواجه خواهید شد. اگر میخواهید از شرایط تورهای ترکیه و شهرهایی که میتوانید به آنها سفر کنید، مطلع شوید، سری به صفحه تور ترکیه در وبگاه لستسکند بزنید تا با مقایسه قیمتها، هتلها و پروازها، بتوانید تور متناسب با شرایطتان را پیدا کنید. اگر قصد دارید به شهری تمامعیار سفر کنید که دیدنیها، رستورانهای متنوع و مراکز خرید متعدد داشته باشد، پیشنهاد میکنیم صفحه تور استانبول را در وبگاه لستسکند ببینید و تمام لذتهای سفر به ترکیه را در شهر زیبای استانبول تجربه کنید.
سخن آخر
در این مطلب تعدادی از معروف ترین غذاهای ترکیه را به شما معرفی کردیم و درباره ترکیبات آنها توضیح مختصری دادیم؛ اما باید بدانید که غذاهای ترکی بسیار متنوعاند و تعداد غذاها و شیرینیهای ترکی که شهرت جهانی دارند، بسیار زیاد است. غذاهایی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، از برجستهترین و معروفترین گزینهها در لیست غذاهای ترکیه هستند که حتماً باید در سفرتان آنها را امتحان کنید. اگر با تور ترکیه نوروز سفر میکنید، بهدلیل دمای مناسب هوا در این زمان، هنگام قدم زدن در خیابانها، دکههایی را خواهید دید که غذاهای خیابانی سرو میکنند. اگر غذایی را در ترکیه امتحان کردهاید که آن را به دیگران نیز پیشنهاد میکنید، در قسمت نظرات تجربه خود را به اشتراک بگذارید.