اگر هتل های 5 ستاره کنونی ایران در رقابت با هتل های اروپایی به ترازهای 3 و 4 ستاره نزول پیدا کنند بایستی رقابت در این عرصه بیشتر شود.
محسن قریب در نشست خبری تشریح برنامه های گردشگری و هتلداری شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی اظهار داشت: در اوایل سال 95 نخستین هتل سبز ایران با تمام الزامات و استانداردهای جهانی در شهر اصفهان ساخته می شود به طوری که حتی با واردات خودروهایی که مبانی محیط زیست را رعایت می کنند در اختیار دفاتر تاکسیرانی قرار داده می شود تا برای این هتل مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه قدمت هتل های شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی بالغ بر 40 سال است و غالبا مستهلک بوده عنوان کرد: براین اساس طرح توسعه هتل هایمان را در دستور کار داریم به طوری که تا 5 سال آینده 10 هتل جدید با تجهیز 10 هزار تخت و با احداث دو هزار و 500 اتاق ساخته می شود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی با اشاره به شرایط ورود ایران به وضعیت پساتحریم در رقابتی شدن خدمات در هتل های کشورمان تأکید کرد و گفت: اگر شرکت های سرمایه گذاری خارجی برای ساخت هتل های 5 ستاره اقدام کنند مسلما هتل های 5 ستاره کنونی کشورمان در رقابت با هتل های اروپایی به ترازهای 3 و 4 ستاره نزول پیدا می کنند بنابراین می طلبد رقابت در این عرصه بیشتر شود.
قریب با اشاره به اینکه ایران یک برجام خارجی را پشت سر گذاشته است و باید یک برجام داخلی را نیز پشت سربگذارد توضیح داد: برجام داخلی بخش های خصوصی در عرصه گردشگری با قوای سه گانه، ستاد مشترک ارتش و صدا و سیما خواهد بود که باید تفاهم ها ی بیشتری برای رسیدن به چشم انداز حدود 20 میلیون گردشگر را به ایران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه در طول یک سال فقط 100 روز مردم وقت شان را برای سفر اختصاص می دهند و 250 روز هتل ها خالی از مسافر هستند، گفت: یک هتل 100 اتاقه در بهترین شرایط شاید 60 درصد اتاق هایش پر شود و این به معنای آن است که هتل ها نمی توانند به سوخت دهی مناسبی برسند.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی با تأکید بر کمک رسانه ها و علی الخصوص رسانه ملی برای تبلیغ هتل ها و مکان های گردشگری کشورمان، عنوان کرد: یک هتل که در سال یک میلیارد تومان درآمد دارد 800 میلیون تومان را باید به هزینه های جاری خود اختصاص داده و فقط 200 میلیون تومان سود می برد در حالی که پخش یک تیزر تلویزیونی نیز 200 میلیون تومان هزینه می برد و مسلما هتل ها توانشان برای پرداخت چنین هزینه هایی امکان پذیر نیست.
قریب همچنین با اشاره به اینکه برای ساخت یک هتل توسط سرمایه گذار خارجی به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که سرمایه گذار خارجی سوالات متعددی در زمینه قانون کار در ایران و مسائل فرهنگی و ارزشی در کشورمان دارد زیرا با این مباحث در کشورهای دیگر روبرو نیست. بنابراین می طلبد برخی محدودیت ها با تصمیم گیری های به موقع برطرف شود تا ما بتوانیم با سرمایه گذاری مناسب در عرصه گردشگری به سیستم بین المللی هتلداری دنیا متصل شویم.
منبع:خبرآنلاین