روستای دیوزناو کردستان با خیالی‌ترین مناظر طبیعی

4.2
از 128 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
روستای ایرانی با بکرترین زمین فوتبال دنیا! + تصاویر
26 اردیبهشت 1400 08:00
4

چندین سال است با دیدن عکس‌های حیرت‌انگیز کردستان و روستاهای پلکانی‌اش، دیگر فقط ماسوله را به عنوان روستای پلکانی نمی‌شناسیم. طبیعت بکر و کوهستانی کردستان با آن لباس‌های محلی رنگارنگ مردمانش، خیال سفر به این دیار را برایمان تازه می‌کند. شاید غرب ایران به اندازه مسیر کلاسیک مرکزی ایران برای توریست‌ها شناخته شده نباشد، امّا اگر توریستی مسیرش به این طرف هم افتاده باشد، شگفت زده می‌شود همانطور که یک توریست زن درباره کردستان نوشته بود.

از بین روستاهای کردستان، معمولا پالنگان به عنوان یکی از توریست‌پذیرترین مناطق کردستان در منطقه اورامانات شناخته می‌شود. در این پیشنهاد ایرانگردی، سراغ روستای ویژه دیگری در کردستان می‌رویم که بیشتر از خودش، این روزها زمین فوتبالش به شهرت رسیده، به دلیل منظره بسیار زیبایی که دارد. امّا به جز این تصویر ترند شده، از روستاهایی است که هر ساله گردشگران برای مقصد انتخابش می‌کنند.

پالنگان
عکس از باشگاه خبرنگاران جوان

روستای دیوزناو کجاست؟

 روستای دیوزناو در جنوب غربی استان کردستان و در سروآباد منطقه اورامانات قرار دارد. فاصله دیوزناو تا مرکز شهرستان، 45 کیلومتر است. وقتی می‌‌گوییم روستا یا شهری در منطقه اورامانات واقع شده، دیگر انتظارش می‌رود که چه مناظر دلفریبی داشته باشد. این روستا هم از این امر مستثنی نیست، طبیعت در آنجا سخاوتمند است و می‌توانید انتظار چشم‌اندازهای سرسبزی را داشته باشید. کوه شاهو و رود سیروان از مواهب زیبای طبیعی این روستا محسوب می‌شوند.

وجود رود سیروان در نزدیکی روستا باعث شده پرورش ماهی در این منطقه شهرت داشته باشد و مجموعه عظیم پرورش ماهی در آنجا تأسیس شود و بسیاری از خانواده‌های این روستا در این مجموعه مشغول به کار شوند.

در کنار این زیبایی طبیعی، لازم است بدانید که این مناطق از قدمت چندین هزار ساله هم بهره‌مندند. احتمالا انسان‌های پیشین هم به دلیل آب فراوان و وجود کوه‌ها این مناطق را برای زندگی‌شان انتخاب کرده‌اند.

درباره معنی نام این روستا فعلا دو تعبیر گفته شده: یکی اینکه دیوزناو به معنی جایی که دیو (خرس) در آن وجود دارد و دیگری به معنی جایی که درخت گردو دارد.

این منطقه به خاطر طبیعتش درختان متنوعی چون زالزالک، بلوط، بادام کوهی، پسته وحشی و درختچه‌های گَوَن، کتیرا و تمشک دارد و از آن طرف حیواناتی چون روباه، جوجه تیغی، گورکن، گرگ، خوک، خرگوش، سنجاب، شغال، بزکوهی و عقاب در این مناطق زاگرسی دیده می‌شود.

روستای دیوزناو
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس
دیوزناو کردستان
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس
دیوزناو کردستان
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس

همراه با مردم روستای دیوزناو

 از طبیعت و زیبایی‌هاش گفتیم امّا نباید از فرهنگ و زیبایی‌های فرهنگی این منطقه غافل شویم. در منطقه اورامانات خوشبختانه هنوز مردم به لباس محلی‌شان افتخار می‌کنند و می‌توانید لباس‌های زیبایشان را از نزدیک ببینید، زبان اورامی‌شان را بشنوید و در کنار آوازها و رقص‌های هنرمندانه کردی‌شان، با یک فرهنگ ویژه آشنا شوید.

بافت روستا مثل پالنگان و چند روستای دیگر، پلکانی است؛ این یعنی مردمان اینجا با طبیعت هماهنگ هستند. خانه‌هایشان را به صورت خشکه‌چین و بدون ملات می‌سازند.

دیگر معما ساده می‌شود. با وجود چنین طبیعت و فرهنگی، زمین فوتبالی هم اگر ساخته شود، این چنین تبدیل به یک قاب هنری در دل طبیعت می‌شود.

روستای دیوزناو
عکس از محمد خسروی
روستای دیوزناو
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس
کردستان
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس
دیوزناو
عکس از بختیار صمدی | خبرگزاری فارس

سخن آخر

منطقه اورامانات سرشار از این روستاها و مناطق شگفت‌انگیز است. برخی از آنها به عنوان روستای نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند که در راستای برنامه‌های توسعه گردشگری قرار گیرند. در این مناطق بهتر می‌توانید اقامتگاه و محلی برای استراحت پیدا کنید.

پیش از سفر به این مناطق مثل روستای دیوزناو حتما درباره مسیرش پرس و جو کنید و با تجهیزات و وسایل مناسب سفر کنید؛ چرا که گاهی  مسیر به خاطر کوهستانی بودنش، صعب العبور است. روستای دیوزناو هم مسیر چندان آسانی ندارد و بخشی از آن خاکی است، لذا پیش از سفر از مسیر و تجهیزاتتان مطمئن شوید.

 

تألیف: لست سکند

منابع: سیویلیکا، خبرگزاری فارس، مهر و باشگاه خبرنگاران جوان

نرگس کاظمی‌فرد
نرگس کاظمی‌فرد

سفر که به واژه‌ها پیوند می‌خورد، برایم مرزها را بی‌معنی می‌کند. گردشگری خواندم چون مفهوم سفر بیش از کلمه‌اش در ذهنم قد کشیده بود و ایرانشناسی خواندنم، دلیلش چیزی جز پیدا کردن ریشه‌هایم نبود. اما این ماجراجویی در مسیر واژه‌ها بود که علایقم را به سطح واقعیت رساند و مزه‌مزه کردن جهان را دوباره برایم ترجمه کرد.