افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟

0
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
05 آبان 1394 14:31
0

«این یک اخطار برای هیأت دولت و شخص رییس‌جمهور است؛ آن‌ها باید به فکر باشند، چراکه اگر تعداد گردشگران خارجی در ایران دو برابر شود، دیگر نمی‌توان از آن‌ها پذیرایی کرد و این برای کشورمان بدنامی به بار می‌آورد.»

این بیانِ نگران‌کننده‌ی «عباس پیرمرادیان»، عضو هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی است؛ آن هم در زمانی که او به همراه 24 گردشگر آلمانی دقیقا در اوج فصل گردشگری مشغول بازدید از «تخت جمشید» بود.

این راهنمای تور به خبرنگار گردشگری ایسنا می‌گوید، تعداد گردشگران خارجی حاضر در تخت جمشید به حدی بود که در عین خوشحالی، سبب نگرانی و ترس از آینده صنعت گردشگری ایران می‌شد.

ایران آنطور که رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفته، در انتظار وقوع سونامی در گردشگری است. تعبیری که شاید از آن برداشتی دو پهلو شود، چرا که ماهیت سونامی به خودی خود، مثبت نیست.

با این حال مسعود سطانی‌فر در مصاحبه‌ای که اخیرا با آسوشیتدپرس داشته، گفته است مقامات ایرانی تلاش می‌کنند تا موانع سر راه گردشگران و مسائل مربوط به صدور ویزای مسافران 190 کشور دنیا را برای ورود به فرودگاه تهران از میان بردارند.

او همچنین یادآور شده که ایران قصد دارد تا سال 2025 پذیرای 20 میلیون گردشگر در سال باشد و این انتظار می‌رود رشد درآمد صنعت گردشگری ایران تا آن زمان به 30 میلیارد دلار برسد.

معاون رییس جمهور از رونمایی بسته 1300 پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری برای جذب سرمایه‌های خارجی و توسعه صنعت گردشگری خبر داده و گفته که ما نیاز داریم تعداد هتل‌های چهار و پنج ستاره خود را از 130 به 400 واحد طی 10 سال آینده برسانیم.

سلطانی‌فر حتی به تاثیر ناوگان ضعیف هوایی ایران بر صنعت گردشگری هم اشاره‌ای کرده و گفته که به بیش از 400 هواپیمای مسافربری برای جبران کمبودهای موجود که حاصل تحریم‌های سه دهه گذشته بوده، نیاز داریم.

اظهارات رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نشان می‌دهد، ایران برای توسعه گردشگری در هر بخش هدف‌گذاری کرده؛ اما میان این همه سازه و زیرساخت آنچه مغفول مانده راهنمایان تورهای گردشگری است، همان‌هایی که به تعبیری در خط مقدم گردشگری فعالیت می‌کنند.

افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟

افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟

به نظر می‌رسد این سازمان با آماری که از جمعیت راهنمایان گردشگری بیش از 6 هزار نفر در اختیار دارد، نگرانی در این‌باره احساس نمی‌کند؛ اما چگونه است که جامعه راهنما بر خود بازبینی و تربیت نیروهای کاردان را لازم می‌داند و نسبت به کمبود راهنمای با تجربه و حرفه‌ای شدیدا احساس نگرانی و ترس می‌کند و کار را به اخطار و هشدار می‌رساند؟

عباس پیرمرادیان، رییس پیشین جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی معتقد است، گردشگری در ایران با راهنما تعریف می‌شود، چرا که بافت اجتماعی و تاریخی آن در مقایسه با سایر کشورها متفاوت است.
او با اشاره به صحنه‌ای که در تخت جمشید با آن مواجه شده، می‌گوید: از دیدن این همه گردشگر خارجی در تخت جمشید متعجب شدم، از خوشحالی حال خودم را نمی‌فهمیدم، راهنماها سعی می‌کردند گردشگران خود را جمع کنند تا گروه‌ها با هم تداخل پیدا نکنند، اما در عین حال نگران هم بودم که اگر تعداد گردشگران در سال آینده دو برابر شود، مبادا به خاطر نداشتن راهنما و هتل کافی، زمین بخوریم.

عضو هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در ادامه سخنانش بیان می‌کند: آقایان مسوول باید بدانند که همین حالا بیشتر راهنماها تا پایان فصل سفر (اواخر پاییز) مشغول کار و در تور هستند و اگر فقط کمی به تعداد گردشگران موجود اضافه شود، راهنمای حرفه‌ای نخواهیم داشت؛ آن‌وقت گردشگران حتما شاکی خواهند شد و این برای ایران بدنامی به بار می‌آورد.

او ادامه می‌دهد: همین حالا هم گردشگرانی از ژاپن و چین بدون راهنما مانده‌اند و اگر وضع به همین منوال پیش رود، تا دو سال دیگر حتی برای گردشگران فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، ژاپنی و دیگر گردشگران غیر انگلیسی‌زبان، راهنما نخواهیم داشت.

این راهنمای تور اعتقاد دارد فاجعه‌ای در راه است و می‌گوید: نمی‌توان به خاطر زیاد شدن تعداد گردشگران خوشحال بود، چون اگر سریع‌تر فکر نکنیم، با چالشی غیرقابل جبران روبه‌رو خواهیم شد.

پیرمرادیان ادامه می‌دهد: همه مشکل صنعت گردشگری را کمبود هتل می‌دانند، البته که این نظر درستی است؛ اما هتل را می‌توان ساخت، ولی انسان‌ها را چگونه می‌توان با این زمان محدود تربیت کرد؟

او تاکید می‌کند که این چالش فقط متوجه بدنه دولتی گردشگری نیست و همه بخش‌هایی که درگیر این صنعت هستند باید خود را آماده کنند، وگر نه صنعت گردشگری ایران برخلاف این اقبالی که پیدا کرده، شکست می‌خورد.

افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟

افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟

افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، فرصت یا تهدید؟


منبع: ایسنا

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.