سفر به عمان در گرم ترین ماه

5
از 2 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
سفر به عمان در گرم ترین ماه
آموزش سفرنامه‌ نویسی
01 اسفند 1403 12:00
3
466

من و همسرم خیلی وقت بود که به فکر افتاده بودیم تا به مسقط پایتخت کشور پادشاهی عمان مهاجرت کنیم. واقعا تبلیغات وسوسه کننده ای برای مهاجرت به عمان برای ایرانی ها در اینستاگرام انجام میشه که با خودت میگی باید امتحانش کنم که البته ما کلا پشیمون شدیم. از اوایل تیر ماه بود به این فکر افتادم که الان بخاطر گرمی هوا نرخ تور عمان بسیار پایینه و بعد از بررسی و مطمعن شدن با همسرم در میون گزاشتم و ایشون گفتن بخاطر گرما و شرجی بودن اونم توی این گرمای بی سابقه امسال حتما اذیت میشیم ولی گفتم میتونیم با نرخ خیلی خوب سفر کوتاهی داشته باشیم به عمان چون شهر کوچیکی هست و مکان های گردشگری زیادی نداره و اینکه مرکز خرید ها و تاکسی ها کولر دارن و گرما رو زیاد حس نمیکنیم.

بالاخره تصمیم گرفته شد از شیراز قبل محرم سفر کنیم چون به شهر ما یعنی سیرجان نزدیکتر است. ویزا عمان برای ایرانی ها به مدت ۱۴ روز رایگان و غیر قابل تمدید هست البته باید بلیط رفت و برگشت داشته باشید پس فقط هتل و پرواز و ترانسفر نیاز داشتیم. من نرخ تور مسقط رو از آژانس های تهران و شیراز که چک کردم بدلیل ترانسفر بسیار بیشتر از نرخ پرواز و هتل تک میشد پس از آژانس (سیرجان تور) شهر سیرجان به مدت ۳ شب و ۴ روز پرواز رفت از شیراز با ایرلاین تابان و برگشت ایرلاین سلام ایر رو به قیمت بسیار مناسبی گرفتم.

بخاطر گرما میخواستیم هتل مرکز شهر باشه و استخر هم داشته باشه. بعد از جستجوی فراوان و چک بوکینگ هتل Ramada Encore by Wyndham Muscat Al-Ghubra رو گرفتیم که ۴ ستاره لوکسی هست و از همه نظر عالیه و خدمات روم سرویس رو هم داره. در بوکینگ امتیاز ۸.۹ رو داره که عالیه. مکان هتل در بزرگراه سلطان قابوس مسقط که اصلی ترین مسیره قرار داره و دسترسی راحت به همه جا رو ممکن میکنه. 

تور مسقط نوروز

هتل رامادا اکور مسقط

هتل رامادا اکور مسقط

صبح ساعت ۸ از فرودگاه بین المللی دستغیب شیراز پرواز داشتیم پس ساعت شش صبح به فرودگاه رفتیم و چون عوارض خروج از کشور رو قبلش پرداخت کرده بودیم و ارز مسافرتی رو هم نمی خواستیم بگیریم زیاد معطل نشدیم.  مدت زمان پرواز ۱.۳۰ است تا فرودگاه بین المللی مسقط که بسیار فرودگاه شیکی بود و duty free های خوبی داشت.

در همه جای عمان وای فای رایگان داره ولی باید شماره موبایل عمانی داشته باشید یا یک هندی مهربان رو پیدا کنید تا شماره بزنه که گزینه دوم راحت تره. پس از خرید شکلات و ... از فروشگاه ها تصمیم گرفتیم فرودگاه رو به مقصد هتل ترک کنیم. چون ترانسفر نداشتیم یا باید تاکسی میگرفتیم تا هتل به مبلغ ۵ ریال یا اتوبوس فرودگاه نفری ۴۰۰ بیسه که ما با اتوبوس a1 که دقیقا میره مرکز شهر رفتیم روبرو هتل پیاده شدیم.

واحد پولی مسقط پایتخت عمان ریال هست که زمان سفر ما هر ریال حدود ۱۵۸ هزار تومن بود که حدود ۴۰ ریال از ایران خریده بودیم و نرخ تبدیل ۱۰۰ دلاری بین ۳۷ تا ۳۸ ریال بود. صرافی های هندی مبلغ بالاتری میزنن. هوا گرم بود و شرجی ولی هوا سنگین نبود و تنفس کاملا راحت بود. خوشبختانه اتاق رو ساعت ۱۱ تحویل دادن با اینکه باید تا ساعت ۱۵ صبر میکردیم. جالب بود دیپوزیت نگرفتن و پاسپورت هارو همون موقع تحویل دادن چون برای چنج پول باید همراهتون باشه عکس یا کپی قبول نمیکنن.

بعد از سفارش غذا از هتل که هر پیتزا مارگاریتا ۳ ریال بود و استراحت تصمیم گرفتیم به مال های مرکز شهر بریم . شهر مسقط مهاجر پاکستان/هندی/ بنگلادشی زیاد داره و در مرکز شهر زیاد دیده میشدن و تشخیصشون خیلی راحته.

اولین مال که رفتیم اونیو مال بود که از جاهای دیدنی مسقط هست و بسیار بزرگ و شیک که امکانات تفریحی مثل بولینگ ، سینما سه بعدی ، vr، ... داشت همچنین اکثر برندا هم شعبه داشتن و اف های خیلی خوبی زده بودن. مغازه های لوکس عود فروشی زیاد دیده میشد چو عود عربی هم معروفه هم سوغات عمان هست ولی بوی تندی داشتند.

جا عودی عربی

جا عودی عربی

پس از گشت و گذار و صرف شام برگر کینگ که هر نفر حدود ۳ ریال شد گشتی در شهر زدیم. شهر کاملا در حالت سنتی و عربی هست و کافه های قدیمی چراغونی شده که جمعی از آقایون نشسته و قلیون میکشن به وفور دیده میشود. در سطح شهر بغیر مال ها هیچ خانمی دیده نمیشه و کلا عمانی ها با ماشین تردد میکنن.

روز دوم تصمیم گرفتیم بریم مسجد سلطان قابوس که در محله بوشر قرار داره. فرش مسجد به  سفارش سلطان قابوس اثر هنرمندان ایرانی از نیشابور است. طرح این فرش که در حدود ۵ هزار متر مربع مساحت دارد و از اتصال ۴۸ قطعه کوچک و بزرگ به یکدیگر تشکیل شده، از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگاره‌های تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته‌است. همچنین محراب مسجد اثر استاد سید محمد کاظم مظلوم زاده طراح و معمار هنر اسلامی میباشد که بسیار چشم نواز است.

صحن مسجد سلطان قابوس

صحن مسجد سلطان قابوس

مسجد از ۸ تا ۱۱ صبح برای توریست ها باز هست و بعد از ان فقط برای مسلمانان چون وقت نمازه. هنگامی که ما رسیدیم ساعت ۱۱.۳۰ بود ولی چون مسلمان بودیم مارو راه دادن. حتما برای ورود به مسجد باید حجاب داشته باشید. مسجد بسیار زیبایی بود با معماری اسلامی و قسمت هایی از کاشی کاری ایرانی رو میتونستید ببینید. اگر هنگام نماز وارد شدید حتما باید نماز بخوانید. 

قالی <span class=ایرانی در مسجد" />

قالی ایرانی در مسجد

در مسقط حمل و نقل عمومی فقط اتوبوس هست و تاکسی. اتوبوس ها فقط بزرگراه سلطان قابوس رو بالا پایین میرن و چپ و راست نمیرن. هزینه هر بلیط اتوبوس ۴۰۰ بیسه هست(هر ۱ ریال ۱۰۰۰ بیسه). ما تاکسی گرفتیم با نرخ دو نفر ۱ ریال.

پس از مسجد تصمیم گرفتیم به مال های اطراف مانند پانوراما مال و عمان مال که از بهترین مراکز خرید عمان هستند، سر بزنیم. از مسجد حدود نیم ساعت تا پانوراما پیاده روی کردیم و از منطقه مسکونی بازدید کردیم. ساختمان ها کاملا معماری عربی داشتن و اگر فیلم علاالدین رو دیده باشید ساختمان ها کاملا شبیه ان هستن. اکثرا ماشین ها بیرون از ساختمان زیر سایبان های طرح خیمه بودن.

عمان صنعت خودروسازی نداره و واردات خودرو آزاد و قیمت خودرو بسیار پایین است و به راحتی میتونید خودرو بخرید. بنزین در عمان به نسبت ایران قیمت بالایی دارد.

پانورامال کاملا افتتاح نشده. پس از استراحت در یک کافی شاپ در پانورامال و صرف دو نوشیدنی که جمعا ۵ ریال شد با تاکسی ۱ ریال به عمان مال رفتیم. عمان مال لوکس ترین مال مسقط هست و پارک برفی snow oman در اون قرار دارد که از هر نفر حدود ۲۰ ریال قیمت شروع میشد و بستگی به پکیج انتخابی شما داشت. پارک برفیش در برابر sky dubai بسیار کوچکتر بود و بازی های تکراری داشت و صف بسیار شلوغی که حدودا باید 2 ساعت منتظر میموندیم پس از خیرش گذشتیم.

پوشش خانم های عمانی عبا و شال هست که قیمت عبا ها از ۳۰ ریال شروع میشود و جنس بسیار لطیف و خنکی دارند و آقایون دشداشه و کلاه که قیمت کلاه مخصوصشان تقریبا ۳۰ ریال است که غیر عمانی ها حق ندارند بپوشن چون جریمه میشند. بعد از گشتی در مال به هتل برگشتیم و از استخر هتل که بسیار عالی بود استفاده کردیم.

استخر هتل رامادا انکور در طبقه 9 هتل

استخر هتل رامادا انکور در طبقه 9 هتل

شام رو هم از کافه های پشت هتل شاورما گرفتیم که هر کدوم حدودا ۵۰۰ بیسه بود.  فلافل و غذاهای عربی دارند ولی ما تصمیم گرفتیم امتحان نکنیم. البته هایپر مارکت های بزرگ هم داره که قیمت غذا در اونجا مناسب تره و هر چی که میخواید پیدا میشه. ما حدود ۳ تا انبه به نرخ ۱ ریال گرفتیم.

روز سوم تصمیم گرفتیم به سالن اپرا مسقط که در نزدیکی ساحل قرار داره بریم. بسیار ساختمان شیک و لوکسی بود ولی متاسفانه حواسمون به تاریخ نبود که روز یکشنبه روز تعطیل هست پس فقط از محیط و گالری لوکس و راهرو شیشه ای زیبا اوپرا دیدن کردیم.

اوپرا مسقط

اوپرا مسقط

هوا گرم و بدلیل شرجی بودن کلا خیس بودیم ولی تصمیم گرفتیم به طرف ساحل پیاده بریم چون بسیار نزدیک بود. ساحل القرم بسیار تمیز و زیبا بود و کنار ساحل مرکز خرید و کافی شاپ و رستوران وجود داشت که ما به رستوران ایرانی رفتیم و دو مهیتو به مبلغ ۳ ریال خوردیم. رستوران انواع غذا های ایرانی حتی کله پاچه هم داشت.

ساحل مسقط

ساحل مسقط

پس از گشت ساحلی با تاکسی به مبلغ ۲ ریال به هتل برگشتیم و تا عصر در استخر هتل ریلکس کردیم که کمی هم دچار سوختگی پوست شدیم.

رستوران <span class=ایرانی در ساحل" />

رستوران ایرانی در ساحل

عصر تصمیم گرفتیم به شهر ساحلی مطرح که حدود ۳۰ کیلومتر تا مسقط فاصله دارد و به بازار سنتی سوق مطرح معروف است بریم. بازار سنتی زیبایی داشت و عتیقه های قدیمی یا سوغات عمان که خنجر و عود و علاالدین هست رو میتونید خریداری کنید. یک خنجر کوچک و علاالدین کوچک رو به مبلغ ۷.۵۰۰ ریال خریدم. بازار های طلا زیبایی هم داشت که میتونید بازدید و خرید کنید.

عتیقه های سوق مطرح

عتیقه های سوق مطرح

هنگام خرید کاملا مانند ایران میشد چونه زد و تخفیف گرفت. فصلی که ما سفر کردیم بدلیل کم بودن مسافر تو بازار ها خیلی گیر میدادن که بیاید خرید کنید. در عمان اکثرا انگلیسی بلدند صحبت کنند و خیلی ها حتی فارسی رو هم متوجه میشدند. عمانی ها خیلی به ایرانی و مخصوصا شهر شیراز علاقه دارند و اگر بفمن ایرانی هستی تحویلت میگیرند.

در ساحل مطرح کشتی و قایق های بزرگ و کوچک زیادی بود که امکان سواری وجود داشت. در کافه ساحلی دو شاورما و سیب زمینی و نوشابه به مبلغ ۳ ریال خوردیم و تصمیم گرفتیم به شهر بریم و از گرند مسقط مال هم بازدید کنیم که در مرکز شهر و نزدیک هتل قرار داشت. در تیرماه اکثر برند ها و اوت لت ها تخفیف گذاشته بودند و تقریبا میشد از برند ها به قیمت مناسب خرید کرد. مال ها یکسره از ۸ صبح تا ۱۰ شب باز هستند.

روز اخر تصمیم گرفتیم بریم مسقط مال که حدودا ۳۰ کیلومتر با شهر فاصله داره. بعد از صرف صبحانه و تحویل اتاق حرکت کردیم . برای مسقط مال نرخ تاکسی ۱۰ ریال بود ولی ما با اتوبوس تا نزدیکی مال به قیمت ۱ ریال و بعد از اون تاکسی به قیمت ۱.۵ ریال گرفتیم. نرخ تاکسی ها بدلیل نبود مسافر پایین بود البته اگه چونه بزنی. چمدان هارو به قسمت اطلاعات تحویل دادیم و رفتیم اکواریم.

هزینه بلیط اکواریم مسقط مال که از تفریحات عمان هست، نفری ۹ ریال ورود عادی و ۱۱ ریال همراه با غذا دادن به ماهی ها بود که ما پکیج عادی رو انتخاب کردیم. بسیار زیبا همراه با نورپردازی و انواع ماهی و کوسه و... که بدون محدودیت ساعت میتونید لذت ببرید و عکس بگیرید.

بلیط اکواریم مسقط مال

بلیط اکواریم مسقط مال

بعد از اکواریم به طبقه اخر رفتیم که شبیه خیابون شانزه لیزه دراورده بودن و ماکت مکان های معروف رو قرار داده بودن. طبقه اخر حدود ۵ تا شهربازی بزرگ و معروف رو داره همراه با فودکورت های متنوع.برندا ها هم اکثرا بودند. مردمانی بسیار مذهبی که در تاکسی ها هم قران گوش میدادند ولی بسیار خوش برخورد.در همه جا عکس سلطان قابوس و پسرشان به چشم میخورد. شهر بسیار امن و همه جا تاکسی هست پس نگرانی در مورد حمل و نقل وجود ندارد.

در عمان با برنامه otaxi میتونید تاکسی بگیرید مانند اسنپ خودمون ولی شماره عمانی میخواد. پس از صرف نهار تاکسی گرفتیم و به فرودگاه رفتیم زودتر از موعد چک این کردیم و وارد هواپیما شدیم. هواپیما ایرباس سلام ایر تقریبا نو بود ولی هیچ گونه پذیرایی نداشت و همه چی پولی بود حتی اب. بعد از دعای سفر که بسیار جالب بود و صحبت خلبان و مهماندار پرید. سفر خوبی بود. عمانی ها بسیار مهربان و خونگرم بودن و راهنمایی میکردند.پارک های ابی خوبی داشت ولی در صلاله بودن که حدودا ۱۰۰۰ کیلومتر با عمان فاصله دارد. عمانی ها عاشق صلاله هستن مانند شمال خودمون از نظر طبیعت هست و اگر سوال بپرسی برای گردش کجا بریم حتما صلاله رو پیشنهاد میدهند.

شهر و ساختمان ها کاملا بافت سنتی داشتن. شهر تمیز و بسیار امنی است. از نظر ظاهر شهری مانند کیش ایران است. برای یکبار هم که شده ارزش دیدن دارد. هزینه کلی سفر ما که شامل غذا و ترانسفر و سوغات اندک حدود ۱۲۰ ریال شد و هزینه پرواز و هتل ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان. اگر بتوانید از صرافی قبل از سفر ریال عمان که سومین پول با ارزش دنیاست رو بخرید هم راحت ترید هم کارمزد چنج پول را پرداخت نمیکنید.

امیدوارم از خوندن این سفرنامه لذت برده باشید. 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر