لاهیجان، عروس گیلان (معرفی شهر)

4
از 55 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
لاهیجان، عروس گیلان (معرفی شهر)
آموزش سفرنامه‌ نویسی
01 شهریور 1396 09:00
72
49K

 winner-2.jpg

با سلام خدمت خوانندگان محترم سايت لست سکند، خوشحالم که باز هم فرصتي دارم تا در سفر به گوشه ديگري از ايران زيبا ، با شما همسفر بشم. تصميم دارم معرفي کوتاهي از شهر زيباي لاهيجان در استان گيلان داشته باشم و همزمان تجربيات سفرم را نيز با شما درميان بگذارم. اولين بار ضمن شرکت در يک همايش علمي در دانشگاه آزاد واحد لاهيجان با اين شهر زيبا آشنا شدم. بهار بود و صداي جيک جيک پرستوهاي بهاري تمام شهر رو پر کرده بود. شيطان کوه زيبا و آبشار کوچولوش و استخر زيباي وسط شهر، زيبايي هاي خدادادي اين شهر رو صدچندان کرده بود. در آن سال فرصت کوتاهي براي ديدن شهر داشتيم، اما اين سفر کوتاه بهانه اي بود تا باز هم براي ديدن لاهيجان عزم سفر کنم.

 ابتدا مقدمه اي از تاريخچه شهر را برايتان بازگو ميکنم.  لاهيجان يا به حق "عروس گيلان" يکي از شهرهاي زيباي شرق استان گيلان است و معني نام آن بر اساس شواهد قديمي "شهر ابريشم" بوده است. لاهيجان يکي از قديمي ترين شهرهاي گيلان است که در زمان حمله مغول ويران مي شود ولي پس از آن مجدداً رونق يافته و مرکز توليد ابريشم، برنج و ذرت و همچنين مرکبات مي شود. طلايي ترين دوران شکوفايي اين شهر در قرن نهم هجري بوده است.

دومین دوره طلایی لاهیجان در نیمه دوم قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آغاز شده است که توسعه تجارت ابریشم و کشت چای منجر به تجدید حیات شهر گرديده است. در ۱۹۰۲ ، اولین کشت چای به ابتکار کاشف السلطنه کنسول وقت ایران در هند در اين شهر انجام شد. از آن پس تپه‌های لاهیجان تدریجاً از باغات چای پوشیده شد و کارخانه‌ ها برای فراوری چای در شهر و حومه آن تأسیس شدند (اولین کارخانه در ۱۹۳۲ تأسیس شد).

فاصله تهران تا لاهيجان در حدود 350 کيلومتر هست و بهترين مسير، استفاده از آزادراه هاي تهران-کرج، کرج – قزوين و قزوين-رشت هست که قبل از رسيدن به رشت مي بايست از آزادراه خارج شده و از جاده سنگر- سياهکل به سوي شرق و به سمت لاهيجان ادامه مسير داد.

ZJpvl5UYiljgCHcIX9bAoj0AVuRS6DA7xI4lYSDU.jpeg

مسير دسترسي به لاهيجان

Sz0ZqVm0rnYR2t8t6yPAjdgbnDUyoQlA49aTZfAn.jpeg

محل خروج از آزادراه و ورود به جاده سنگر – سياهکل

آذرماه گذشته، قصد سفر کرديم تا هم از پائيز زيباي شمال لذت ببريم هم دوستانمان که تا حالا لاهيجان را نديده بودند از ديدن اين شهر زيبا بي نصيب نمانند. هوا در تهران بسيار سرد بود و ما در اوايل مسير آزادراه قزوين- رشت سرماي منفي 8 درجه را تجربه کرديم و در جاده اي که هر دو سوي آن با برف زيبايي پوشيده شده بود به راه ادامه داديم. با ورود به استان گيلان از شدت سرما کاسته شد و سرماي هوا ملايم شد.

Qy950gxOHUVQQDnaP0VUNT0PVIPVX1loMxRcaSme.jpeg

Q7VUu34renve63hMn5MA9tfSHKzsVPRfRjDXnRJr.jpeg

آزادراه قزوين- رشت پوشيده از برف

o9SB6SIVbwDGZVtPPD64vMRJCuwsOAUeZYDQQZSs.jpeg

تغيير آب و هوا در نزديکي منجيل

1pzrwuPRYpN3KL6CjQ2ZnO5AyYgBB05DOpCINta8.jpeg

استخر زيباي لاهيجان (تصوير هوايي شهر- از اينترنت)

 براي اقامت در لاهيجان مي توانيد از هتل هاي محدود شهر استفاده کنيد يا با استفاده از شماره هاي تماسي که در سرتاسر شهر به در و ديوار نصب شده، سوئيت يا آپارتمان اجاره کنيد. اينترنت هم بستر مناسبي براي پيدا کردن محل اقامت هست.

هتلهاي معروف شهر عبارتند از : هتل جهانگردي لاهيجان، هتل فجر آبشار لاهيجان و هتل دهدار لاهيجان

من با توجه به تجربه ساير سفرهاي داخليم، هتل جهانگردي رو پيشنهاد ميکنم، تو سفرنامه هاي ديگه هم گفتم که اين گروه هتل هاي ايرانگردي و جهانگردي درجه متوسطي دارند با قيمتهاي بسيار مناسب و براي سفرهاي اقتصادي کاملاً مناسب هستند. هتل جهانگردي لاهيجان يک مزيت ديگه هم داره و اونهم موقعيت قرارگيري اون هست که در ضلع غربي استخر لاهيجان قرار گرفته که به نظر من زيباترين بخش شهر هست.

glLaVWPgmb6t9FCUjkzHle2FwHDJLJw2TE2YHwDY.jpeg

موقعيت هتل جهانگردي نسبت به استخر

gHhImJYP8pUPAps9HBKGgdFLycDcZW7UKmn8yCHh.jpegr0JcqI8pYS7o0qFvOMxes2Dc54eHiMav6r9AQlnU.jpeg

هتل جهانگردي لاهيجان

اين بار تصميم گرفتيم که يک آپارتمان اجاره کنيم تا هم از مصاحبت بيشتر همسفرهامون لذت ببريم هم هزينه سفر رو کاهش بديم. قبل از سفر با گشت و گذار در اينترنت يک آپارتمان دوخوابه را با استفاده از سايت "ويلاجار" پيدا کردم که در خيابان کارگر (شهيد رجايي) قرار داشت و عکسهايي هم که از اين واحد اقامتي تو سايت قرار داده بودند راضي کننده بود. ضمن تماس با مالک، سر مبلغ صد هزارتومان براي اجاره يک شب اين آپارتمان به توافق رسيديم. اين آپارتمان تنها به خانواده و متاهلين اجاره داده مي شد و بسيار تميز و مرتب بود و سيستم گرمايشي و شومينه آن بسيار کارآمد بود.

lIsFTImJqInfaTPVfa2qrQGNaao0oev872LyhGsv.jpeg4fFEUuXEwSUZZZuks2XMl4to8dlo4W9gNO3WQZHN.jpegROqxBNSaCuMWBrAOmLiNfk0zlpT0FR55b8FX4bS5.jpeg

 آپارتمان محل اقامت ما در خيابان کارگر

پس از قرار دادن وسايل در منزل و تحويل گرفتن کليد واحد که خوشبختانه پارکينگ هم داشت از خانم مهربان صاحبخانه خداحافظي کرديم و راهي گشت و گذار شديم. اولين مقصد ما در هواي نيمه باراني و دل انگيز پائيزي، بازديد از مقبره شيخ زاهد گيلاني بود که قبلا زياد عکسهاشو ديده بودم و مشتاقانه منتظر ديدارش بودم.

بقعه شيخ تاج الدين ابراهيم، ملقب به شيخ زاهد گيلاني که بنا بر روايات از عرفاي بزرگ و از استادان شيخ صفي الدين اردبيلي بوده، در سه کيلومتري شهر لاهيجان و در روستاي شيخانور قرار گرفته. اين بنا داراي يک گنبد هشت ترک فيروزه ايست که در ميان جنگل و مزارع برنج و چاي حسابي ميدرخشه و بسيار چشم نواز هست.

wh6n1nCuVbPOvCNgC5afymGDXcDEcf2WQUTwkMyy.jpeg

موقعيت مقبره شيخ زاهد نسبت به استخر مرکزي شهر

nv0brdwHDIEJiwbijKvw8VOL5r9OzmwKT0zfc5Mx.jpegIHhP1RVygeJ22iHBsJGbCU3VEErtGIFmpZ9xoEbl.jpeg7SenMFU8f22esvGY14HpxQECMo5TYgjmuonu68fi.jpegGhi1M8EQQqVaUvQejWURRctbV1W0P4v56ockCY3s.jpeg1GFJEUmCq91NGaS3G28tDf2Ok61VgWwEEawHWPeJ.jpeg5hBFYSLs9yqIaw1hyFRkkpigIx2VN3govsQNBWbv.jpeg0KTBL6sYzjMYyq8sNb8Pldibueqywn7uD8Ty38dL.jpeg

بقعه شيخ زاهد گيلاني

j4jAHjVb0hkFmYNaEIszr57PRANQC2gNaNmWMuFB.jpeg

حومه لاهيجان از فراز مقبره شيخ زاهد گيلاني

بسي از زيارت اين عارف زاهد مشعوف شده بوديم و اينقدر مکان روحاني و زيبا بود که دلمون نمي خواست اونجا رو ترک کنيم، اما ظهر بود و حسابي گرسنه شده بوديم.

براي صرف ناهار به شهر برگشتيم و بر اساس پيشنهادي که خانم صاحبخانه داده بودند، رستوران سنتي مهتاب در ضلع شمالي استخر رو براي ناهار انتخاب کرديم. فضاي رستوران سنتي و جالب بود و همه خدمه لباسهاي سنتي شمالي بر تن داشتند که خيلي خوب بود. البته برخورد خدمه چندان گرم نبود و حتي يک لبخند هم نمي زدند. براي ناهار جوجه ترش، کباب ترش، جوجه کباب و ماهي قزل آلا سفارش داديم که هم حجم غذا خوب بود و هم کيفيتش. در مجموع براي نهار چهار نفر 106 هزارتومان پرداخت کرديم. البته اين رستوران در زمان هاي خاصي موزيک زنده هم داره که مبلغي براي اون به فيش شما اضافه مي شه و بهتر هست که از اين مطلب اطلاع داشته باشيد.

 aDZhOib1Trw2XnvPQDHGyKFtQewQqRdl5GaZp9C9.jpeg9vxu11Khq9ItROXbHLDL2WZZtMFuIPWFDWiWvYKm.jpegzF8cZLAdcadrdoSu4BMWwC0OYGIJesQJyyXw2mJX.jpegkfo0AQNPucBZa8ZbgSRx9a9XMo1b2iroHHohycOd.jpegket8zYdLhd6x2h78CD30R9j8FELpuBQHiMdEBjVW.jpeg

رستوران سنتي مهتاب

 استخر مرکزي شهر که زيباترين جلوه لاهيجان است، به دستور شاه عباس صفوي ساخته شده و پيشتر براي تامين آب کشاورزي از آن استفاده مي شده است. در حال حاضر تفرجگاه اصلي شهر هست و پياده رو هاي کناري آن مخصوص پياده روي دوستداران طبيعت شده.

در ضلع جنوب شرقي استخر، شيطان کوه زيبا قرار گرفته که يک آبشار کوچولوي مصنوعي زيبا و دوست داشتني هم داره و آب اون از استخر مرکزي پمپاژ ميشه. علت نام گذاري اين کوه مشخص نيست و برخي لفظ شيطان را تغيير يافته نام شاه نشين ميدونند که نام قديم اين منطقه بوده.

 Q1rfDenjhSATxuMbog62luZHr6rsSOpSnngX1x45.jpeg

موقعيت آبشار شيطان کوه

JNlAgJPSdhx05QPC7VWk0I46bstaUmaPZSnbHov8.jpeg

آبشار شيطان کوه (عکس از اينترنت)

NmpSoLkxN3Aw9iQDNnjga6ld0GH5OdSKsmr1nhHw.jpeg

آبشار شيطان کوه در پائيز

  اين کوه زيبا مجهز به يک خط تله کابين هم هست که شما رو به ارتفاعات مي بره تا از نزديک مزارع چاي رو ببينيد و از ديدن بام لاهيجان لذت ببريد. دسترسي به اين بام سبز پياده هم ميسر هست که البته تعداد زيادي پله داره. ورود به محوطه پارکينگ تله کابين با خودرو شخصي سه هزارتومان هزينه دارد و استفاده از تله کابين هم بليط مجزا دارد.

 KPoLdTfIUs6tDZU2zcmlkv4AhhkVYEYSbueAPL1Y.jpeg

قبض پارکينگ محوطه تله کابين

dn3CSHpcP0cpp5SgV4Yr2qBOO57plcHe0EvcE59N.jpeg

ايستگاه بالائي تله کابين

V0biH07kkmFAVQJcVxyRC6bkm8j766WvYN6QmlT3.jpeg

نمايي از کابينهاي در حال حرکت و آلاچيق هاي تعبيه شده بر بام سبز

RnMnk2ol8aWgKxOcsmyqwU80eJtfAW4y29TncttX.jpeg

مزارع چاي در بام سبز

WFK2ygnWAMHmx0HWIS3VBVuwS12KkSAlETf1ZfOw.jpeg

اتاقک فروش صنايع دستي که متاسفانه بسته بود

2rNj1qKX3wwRyLEpRigiuAfJ15tEcF54uJNt7mxQ.jpegPTX82jdoXQOYXY1DkP5ZCeKdgrnbfKvCqc4P6OPm.jpeg

غروب بر بام لاهيجان

 يکي از مواردي که در هنگام سفر به لاهيجان نبايد از دست بدهيد خوردن کوکي داغ نوشين همراه با چاي در کافه بالاي فروشگاه نوشين است که در ضلع شمال غربي استخر قرار گرفته. البته علاوه بر خوردن و خريدن کوکي، مي توانيد براي سوغاتي از انواع کلوچه هاي مختلف با بسته بندي هاي بسيار شکيل اين فروشگاه هم خريد کنيد. ما هم که خودمون رو بي نصيب نگذاشتيم و يک عصرانه خوشمزه و تازه نوش جان کرديم.

 vPenUHQ8lfJvaFc2xyia6nmpuHwSesHWt4ub2m04.jpeg

منوي کافه نوشين

RRaSdPH9teFyequ6oBBj9l49JfUgYo8RfX74DN92.jpeg

کوکي داغ و چاي

2afgZkVU91nq8rz0Y8T1UGJDdF3tamBnJvCE0Ewl.jpeg

فضاي کافه بالاي فروشگاه نوشين

 از ديگر جاذبه هاي تاريخي شهر لاهيجان پل خشتي دو دهنه اي هست که در قرن نهم هجري ساخته شده و در دوران قاجار مرمت شده. اين پل جزو آثار ثبت ملي شده هست و ديدنش خالي از لطف نيست. ما هم براي اينکه شانس ديدن اين پل رو از دست نديم شبانه به سويش شتافتيم. اين پل در میدان چهار پادشاه و محله پردسر واقع شده.

ioekqLAtFup57DkrGdnYcQu3AyqNmqvBBVFYhzZX.jpeg

موقعيت پل خشتي نسبت به استخر مرکزي

rzi0R9ktSBSaYpPgI3aZnLmlj6TS8P5SCXhaOgNP.jpeg

پل خشتي لاهيجان (خبرگزاري ايرنا، عکس از رضا اکبري)

Rb2LuyhVTX95ar0YKIy4QpZb0cRDsET0Bbk9vPyO.jpeg

پل خشتي در شب

پس از بازديد پل به مرکز شهر برگشتيم و ساعاتي رو به قدم زدن و عکاسي در کنار استخر اختصاص داديم. همونطور که گفتم محوطه بسيار زيبايي براي پياده روي داره و علاوه بر اهالي شهر، گردشگران زيادي در حال تفريح در اين محل تجمع مي کنند.

KPNJ05JnjFocVM7ymTQEgvSx6zbScpkLG4z075qN.jpeg

استخر لاهيجان

ZrxBq1R1AzEQI8IOBije71SJWllNMc4hmn1SbV93.jpeg

آبشار شيطان کوه در شب

جاذبه بعدي شهر لاهيجان، موزه چاي و آرامگاه کاشف السلطنه هست که متاسفانه ما فرصت نکرديم ازش بازديد کنيم. آقا محمدخان قاجار قوانلو کاشف‌السلطنه و مشهور به چایکار، دیپلمات، اصلاحگر، نویسنده و مشروطه خواه دوره قاجار بوده. او نخستین کسی هست که کشت چای را در ایران رواج داد و به همین دلیل «پدر چای ایران» خوانده میشه. اين آقاي کاشف السلطنه زماني که به سمت ژنرال کنسولي ايران در هند مامور ميشه درباره چاي تحقيقات زيادي انجام ميده و يواشکي در کلاس هايي که در مورد صنعت چاي بوده شرکت مي کنه. در اون زمان صنعت چاي در انحصار انگلستان بوده و تدريس اون به ساير ممالک شرقي مجاز نبوده، واسه همين اين آقاي کاشف السلطنه به عنوان يک تاجر فرانسوي وارد موسسه انگليسي ها ميشده و درباره چاي اطلاعات کسب ميکرده.

در زمان قاجار حجم واردات چاي از هند به ايران بسيار بالا بوده و اين آقاي محترم تصميم ميگيره که کشت چاي رو در ايران انجام بده و در اين راستا با مشکلات بسياري روبه رو ميشه. در سال 1285 هجري شمسي موفق ميشه مقداري تخم چاي را با خودش به ايران بياره (قاچاق کنه) و با زحمت بسيار کشاورزان گيلاني رو ترغيب به کشت چاي ميکنه. پس از سالها تلاش در اين عرصه، در تصادفي کشته ميشه و بنا بر وصيتش روی تپه‌ای از چای که توسط خودش در سال ۱۳۰۷ خورشیدی خریداری شده بوده به خاک سپرده ميشه. وصیت کرده بوده بر قبرش سنگی از مرمر سیاه بگذارند، بی سقف و حفاظ و در میان بوته‌های چای. ابتدا همين طور بوده اما بعدها از دو درصد درآمد چای، مقبره‌ای اختصاصی برای او ساختند.

7hPrph9sVKRnQqrYeAEtcxb23ebugquEnEUgisdj.jpeg

موقعيت قرارگيري مقبره کاشف السلطنه نسبت به استخر

QjF7MtiqbdrffvRpPRYOjNPfMblhmXizKV5HaKn7.jpeg

مقبره کاشف السلطنه (عکس از اينترنت)

MihEJiL0W9sRXNraEEDJGsUSZctfdStXJAaIr2P8.jpeg

موزه چاي (عکس از اينترنت)

از جاذبه هاي طبيعي لاهيجان هم به نظرم مهمتر از همه تالاب زيباي سوستان هست که در 4 کيلومتري جنوب شرقي شهر قرار گرفته. اين تالاب آب شيرين با نيزارها و درختان زيبايي احاطه شده و در تابستان پوشيده از نيلوفرهاي مرداب ميشه.

صبح روز دوم پس از خوردن صبحانه و تحويل دادن آپارتمان، راهي تالاب سوستان شديم. مسير آسفالته و خلوت بود و پس از گذشتن از روستاي کوچکي به ساحل درياچه رسيديم. فضاي بسيار بسيار زيبايي بود. هواي ابري و مه آلود، جلبکهاي سرخ رنگ بر سطح آب، درختان با برگهاي پائيزي و سکوت زيباي تالاب.

 h2hcAGXI8He520HyUW2eqfevaB25aZDVCFgaLxLT.jpeg

مسير دسترسي به تالاب سوستان از ميدان دانشگاه آزاد

aRrrn1SrJSfuUA9o0UiVh7Vh2N2HTNRFetQp5s5d.jpegDAyiRALhe4dgbJmhar61noemYGlxw0jxZQ4YqQVM.jpege43qZ7yhPwcwgDGqS9JeAAvJsxFBik9RLjmBYoZ5.jpegpmzjF8h0i5uvaVgcbw9F94Ss7PI1i01QNb5dmCqP.jpeg

تالاب سوستان

اماکن ديگري هم جزء جاذبه هاي گردشگري لاهيجان هستند که متاسفانه فرصت ديدار آنها رو هم نداشتيم و تنها اينجا به نام آنها اشاره ميکنم تا اگه در سفر به اين شهر زيبا وقت کافي داشتيد، سري هم به آنها بزنيد. اين مکانها عبارتند از : مسجد جامع لاهيجان، حمام گلشن، بقعه چهارپادشاه و بقعه امیرشمس الدین لاهیجان.

اميدوارم از سفر به شهر زيباي لاهيجان لذت ببريد .

 

 

نویسنده : پرستو عطرسایی

تمامی مطالب عنوان شده در سفرنامه ها نظر و برداشت شخصی نویسنده است و وب‌ سایت لست سکند مسؤولیتی در قبال صحت اطلاعات سفرنامه ها بر عهده نمی‌گیرد.